«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Απόκρια στον Πολύγυρο 2017 – Με μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις


Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η Έκθεση «Μάσκες» από τη συλλογή του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της...
 Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους που υλοποιείται με τη στήριξη και συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Αποκριά στο Πολύγυρο 2017».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γιώργης Μελίκης μίλησε με θέμα «Μάσκες και δρώμενα της λαϊκής παράδοσης» και ξενάγησε το κοινό στο νέο χώρο του μουσείου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός, χάρισε εκ μέρους του Δήμου στον κ. Μελίκη το συλλεκτικό γραμματόσημο – κάδρο του Δήμου Πολυγύρου και στην Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους, Γεωργία Στρατούλη, το λεύκωμα «Πολύγυρος. Ο τόπος και οι άνθρωποι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και έκθεση με δημιουργίες των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου με θέμα τη σύγκρουση του Απολλώνιου με το Διονυσιακό στοιχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση θα λειτουργεί από τις 8.30 έως τις 15.00 μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 μικρό αποδείχτηκε το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου για να χωρέσει όλους όσοι θέλησαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου. Από νωρίς το απόγευμα τόσο η πλατεία όσο και ο εξώστης γέμισαν ασφυκτικά με συνέπεια δεκάδες κόσμου να μη μπορέσουν να παρακολουθήσουν την χορευτική – θεατρική του παράσταση.
Τα μέλη του ομίλου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού. 

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Πολυγυρινού δημοσιογράφου – συγγραφέα, Χρήστου Ζαμπούνη, που υποδύθηκε τον «εαυτό του» στην κωμωδία «Το προξενιό».


Στο μεταξύ την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης γιόρτασαν την αποκριά στο προαύλιο του Δημαρχείου με τους βραβευμένους Dromocosmicas και την πρωτότυπη παράσταση-θέατρο-τσίρκο «Vagor & Bellavita», ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Δήμου Πολυγύρου.


Οι εκδηλώσεις «Αποκριά στον Πολύγυρο 2017» συνεχίζονται με σινεμά τη Δευτέρα 20, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2017.

Για δύο ημέρες, Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, οι ταινίες μικρού μήκους των ετών 2015 και 2016 του διεθνώς αναγνωρισμένου Φεστιβάλ Δράμας μας κρατούν συντροφιά στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. (Ώρα έναρξης: 19:00. Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο από 13 ετών). Οι προβολές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Πολυγύρου.
Την επόμενη μέρα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:00 η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Πολυγύρου παρουσιάζει την ταινία Quo vado? (2016). Ο Checco έχει μια προνομιούχο ζωή σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας με εγγυημένη δουλειά για τη ζωή του, καθώς εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Μια νέα όμως προοδευτική κυβέρνηση ψηφίζει υπέρ των περικοπών στη γραφειοκρατία και ο Checco θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα προνόμιά του. Σκηνοθεσία: Gennaro Nunziante. Πρωταγωνιστούν: Checco Zalone, Lino Banfi, Sonia Bergamasco. Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλο από 13 ετών.


Η βραδιά ολοκληρώνεται το βράδυ στις 21:00 με την αγαπημένη εκδήλωση «Οι μουσικοί της πόλης», στο Τουριστικό Περίπτερο «Έξι Βρύσες» με την ευγενική χορηγία των Αφων Μανασσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: