«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαίδευση για το 2017 των Τοπικών Μονάδων Πολιτικής – Παλλαϊκής Άμυνας της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας Πολυγύρου.
 400 και πλέον, άνδρες και γυναίκες, από την περιοχή μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για...
εκπαίδευση την Κυριακή που μας πέρασε.

Η συμμέτοχη εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον από πλευράς των εκπαιδευόμενων μεγάλο.
Τελικά δεν είναι τίποτα τυχαίο, οι άνθρωποι που κατοικούν σ΄αυτά τα χώματα νοιάζονται για την πατρίδα, ενδιαφέρονται, προσφέρονται και προσφέρουν.

Θα μοιραστούμε μαζί σας τα λόγια ενός από τους μεγαλύτερους εκπαιδευομένους « . . . . . μη έχοντας στρατό στην περιοχή μας πάντοτε ένοιωθα σαν αφύλαχτος κήπος σαν . . . . . κοτέτσι δίχως κόκορα να το προσέχει . . . . . ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΚΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ . . . . ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ . . . όπως πρέπει . . . ».

Μετά από πολύ κόπο και συστηματοποιημένη εργασία συστάθηκαν ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΠΑΛΛΑΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

Η Λέσχη μας συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην οργάνωση – σύσταση, στελέχωση και στην εκπαίδευση των μονάδων αυτών ανταποκρινόμενη άμεσα στο σχετικό αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Οι μονάδες ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΠΑΛΛΑΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ είναι συγκροτημένα τμήματα επιστρατευμένων πολιτών με συγκεκριμένο αντικείμενο και τομέα δράσης αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση «πολεμικής κινητοποίησης».

Η όλη διαδικασία συγκρότησης, εκπαίδευσης και ενεργοποίησης των μονάδων πραγματοποιείται στα πλαίσια των Νόμων Ν.Δ. 17/1974 και Ν.2641/1998, η αρμοδία κατά τον νόμο υπεύθυνη υπηρεσία είναι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Η επιλογή των πολιτών που στελέχωσαν τις μονάδες αυτές έγινε κατόπιν ΠΑΓΙΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ του ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ σε συνεργασία με το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ / Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ. 




Στην εκπαίδευση παραβρεθήκαν : Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ κ Γιάννης Γιώργου – Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ κ Χρήστος Βορδός - Ο Αν ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΤ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – Εκπρόσωποι της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Εκπρόσωπος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΑΝ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ κ. Δαλαμπίρας – αρμόδιοι υπάλληλοι του ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΛΛΑΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.


 

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, από την Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ και από μέλη των ΛΕΦΕΔ, ΣΕΑΝ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και τέλος από την ΕΟΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. 

Οι μονάδες οι οποίες εκπαιδεύτηκαν είναι : ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΤΑΞΙΑΡΧΗ – ΒΡΑΣΤΑΜΩΝ – ΟΡΜΥΛΙΑΣ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΚΑΛΥΒΩΝ .

Οι μονάδες αυτές έχουν φυσική ηγεσία ( αξιωματικούς – υπαξιωματικούς / διοικητές – διμοιρίτες – ομαδάρχες ) η όποια κατά την διάρκεια εκπαίδευσης και κινητοποίησης τηρείτε απαρέγκλιτα.





Τα μελή των μονάδων εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΠΑΛΛΑΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Σ.





Συγχαίρουμε από την πλευρά μας όλους όσους συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο και ιδιαιτέρως τον Αν Δ/κτη του Α Τ Πολύγυρου κ. Π. και τον αρμόδιο υπαξιωματικό κ. Ι. για τον επαγγελματισμό τους και για το ενδιαφέρον τους. Χωρίς την δική τους υπέρβαση όσο σε χρόνο τόσο και σε κόπο δεν θα υπήρχε το αποτέλεσμα που επετεύχθηκε.

Κλείνοντας ενημερώνουμε όλα τα μέλη των Μονάδων Πολιτικής – Παλλαϊκής Άμυνας ότι όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Λέσχης μας είναι ανοιχτές για όλους και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.







ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: