"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΗΜΕΡΙΔΑ – ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΩΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ , ΤΟΠΙΚΟ , ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προσκαλεί όλα τα μέλη του, στην ημερίδα – ομιλία που διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο, με θέμα...
«Πώς οικοδομούμε ένα ποιοτικό , τοπικό, τουριστικό σύστημα», με κεντρικό ομιλητή τον Κοινωνιολόγο και συγγραφέα κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Στόχος της ομιλίας είναι να αναλυθούν τα οφέλη του τουρισμού με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια και να αποτελέσει έναυσμα και αφορμή για μια ανοιχτή συζήτηση και προβληματισμό . Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • EUROGROUP: ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Δεν επιστρέφουν οι θεσμοί στην Ελλάδα, αφού το προχθεσινό Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει πρόοδος στα κρίσιμα ζητήματα που μένουν ανοιχτά μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Ωστόσο, προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι η συμφωνία θα καταστεί εφικτή μέχρι το επόμενο Eurogroup της 7ης Απριλίου. Στις Βρυξέλλες παραμένουν ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου και ο αν. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, που θα αποτελέσουν τη διαπραγματευτική ομάδα στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

  • ΟΑΕΔ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 7.148 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
Περισσότεροι κατά 7.148 ήταν, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Φεβρουάριο σε σχέση με το Ιανουάριο, γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση κατά 0,77%. Συνολικά οι άνεργοι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, για το μήνα Φεβρουάριο ήταν 936.110 έναντι 928.962 τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, το 53,78% είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο από ένα χρόνο και το 46,22% είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
  • ΓΣΕΕ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την κατάρτιση της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για το έτος 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ. Οι κοινωνικοί εταίροι, παρά το αποτρεπτικό - απορρυθμιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο διεξάγονται (γι' άλλη μια χρονιά) οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομόθυμα και ομόφωνα κατέληξαν στην αναγκαιότητα υπογραφής νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, με τους ίδιους όρους, όπως και οι προηγούμενες. Αυτό αφενός μεν για να διασφαλιστεί το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή και αφετέρου να εξακολουθεί να υφίσταται το ελάχιστο πλαίσιο δικαίου για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Για τη ΓΣΕΕ, οι ευθύνες και της παρούσας Κυβέρνησης είναι δεδομένες, αφού η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, εξακολουθεί να παραμένει μια ακόμα προεκλογική εξαγγελία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος δήλωσε πως «αυτό που σήμερα συμφωνήθηκε, είναι ότι σε κάθε περίπτωση, εντός των νόμιμων προθεσμιών, θα παραταθεί η ισχύς της υπάρχουσας σύμβασης, ώστε να υπάρχει μία, όση μπορεί να υπάρχει, ασφάλεια δικαίου για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Βεβαίως, θα υπάρχει πάλι η πρόνοια, ώστε, αν βελτιωθεί το νομοθετικό περιβάλλον αμέσως να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και για τον κατώτατο μισθό. Ομολογώ ότι είμαι εντελώς απαισιόδοξος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Θα εξεταστούν κι άλλα ζητήματα που αφορούν συμπληρωματικές ασφαλίσεις, διάσωση θέσεων εργασίας, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, δηλαδή θεσμικά ζητήματα που είναι τα μόνα που δεν απαγορεύει ο νόμος», υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.

  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ : ΣΤΑ 40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας βάζει η παραοικονομία, η οποία εκτιμάται ότι φτάνει στα 40 δισ. ευρώ, με τα 2/3 αυτής να οφείλονται στην αδήλωτη εργασία. Είναι ενδεικτικό ότι για τη χρονική περίοδο 1999-2010 η παραοικονομία στην Ελλάδα άγγιζε το 27% του ΑΕΠ, ενώ το 2015 υπολογίζεται ότι ανήλθε περίπου στο 22,4% του ΑΕΠ.  Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στη μελέτη της διαΝΕΟσις για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάστηκε χθες σε ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα: «Παραοικονομία και φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται λύσεις». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η παραοικονομία ενισχύεται κυρίως από τη χρήση των μετρητών στις συναλλαγές, την αδιαφάνεια των συναλλαγών, την αντίσταση κατά των ηλεκτρονικών πληρωμών. Από διαφορετικές μελέτες, όσο και διαχρονικά, προκύπτει πως το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 20% και 30% του ΑΕΠ και είναι από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο ανεπτυγμένων οικονομιών. Μάλιστα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η παραοικονομία υπολογίζεται στα 2,1 τρισ. ευρώ και ενισχύεται, όπως και στην Ελλάδα, από τη χρήση των μετρητών στις συναλλαγές. Την ίδια ώρα όμως αυξημένη είναι και η φοροδιαφυγή, η οποία εκτιμάται μεταξύ του 6% και του 9% του ΑΕΠ και αντιπροσωπεύει πόσο ύψους από 11 έως και 16 δισ. ευρώ.  Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, από 1,9% έως και 4,7% του ΑΕΠ είναι η φοροδιαφυγή των φυσικών προσώπων, 3,5% του ΑΕΠ των επιχειρήσεων, ενώ στο 0,45% υπολογίζεται η φοροδιαφυγή που προκύπτει από το λαθρεμπόριο ποτών, καυσίμων και τσιγάρων. 
  • ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» ΤΑ ΠΡΩΤΑ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ
Στο σφυρί θα βγουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα πρώτα 10.000 ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λύνουν τα χέρια των τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσουν σε μαζικές κατασχέσεις και πωλήσεις ακινήτων, τα οποία έχουν αξία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για βίλες στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, για εξοχικά σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Χαλκιδική καθώς και σε οικόπεδα στο λεκανοπέδιο της Αττικής κι όχι μόνο. Επίσης, ολόκληρα κτίρια γραφείων και καταστημάτων και βιομηχανικοί χώροι που ανήκουν σε μεγαλομετόχους «κόκκινων» επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν όχι μόνο τα δάνεια των εταιρειών τους αλλά και προσωπικά. Το «κουμπί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» αναμένεται να πατηθεί από το φθινόπωρο, η πλατφόρμα του e-auction είναι έτοιμη, η λίστα με τα ακίνητα που θα «χτυπηθούν» επίσης.

  • ΕΣΕΕ: ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΈΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ «ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ»
Περίπου οι 2 στους 3 Έλληνες (68%) χρησιμοποιούν σήμερα «πλαστικό χρήμα», δηλαδή κάποια χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα, ή συνδυασμό αυτών, στις συναλλαγές τους, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Πιο συγκεκριμένα, το 61% (οι 6 στους 10) χρησιμοποιεί χρεωστική κάρτα, το 21% (οι 2 στους 10) πιστωτική και το 6% προπληρωμένη κάρτα.

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 3299/2004 & 3908/2011
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατόπιν και αιτημάτων πολλών επιχειρήσεων, των οποίων επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους 3299/2004 και 3908/2011, προωθεί άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων πρόταση νομοθετικής διάταξης που θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ρυθμίσεις :
Α. Νέα καταληκτική ημερομηνία έκδοσης των παραστατικών δαπανών της επένδυσης για τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης.
Για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στον νόμο 3299/04, στο αίτημα παράτασης που δικαιούνται να υποβάλλουν έως τις 30 Ιουνίου 2017, δύνανται να συμπεριλάβουν και παραστατικά δαπανών με ημερομηνία έκδοσης και πέραν της 31ης Μαρτίου 2017 που έχει ορισθεί νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ολοκλήρωσης των, και έως την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία υποβολής (30-6-2017).
Β. Ρυθμίσεις για την τροποποίηση του οικονομικού αντικειμένου καθώς και του φυσικού αντικειμένου της επένδυσης.
Για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στους νόμους 3299/2004 και 3908/2011 - η προϋπόθεση της υλοποίησης του 50% του οικονομικού αντικειμένου για τη χορήγηση πρόσθετης παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης αφορά και τις περιπτώσεις του τελικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου, όπως θα περιέχεται σε υπεύθυνη δήλωση του φορέα της επένδυσης, και όχι μόνο του αρχικά εγκεκριμένου στην απόφαση υπαγωγής, - τα υποβαλλόμενα αιτήματα τροποποίησης του φυσικού αντικειμένου με ταυτόχρονη μείωση της παραγωγικής δυναμικότητας της ενισχυόμενης μονάδας έως 25% θα γίνονται αυτοδίκαια δεκτά εφ’ όσον πληρούνται οι λοιποί όροι του νόμου,  τα αιτήματα τροποποίησης του φυσικού αντικειμένου με ταυτόχρονη μείωση της παραγωγικής δυναμικότητας της ενισχυόμενης μονάδας από 25% και έως 50% θα γίνονται δεκτά μετά την εξέταση του αιτήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 Στις περιπτώσεις αυτές θα μειώνεται το ενισχυόμενο κόστος κατά το ποσό που προκαλείται από την τροποποίηση της επένδυσης. Η υλοποίηση του 50% του οικονομικού αντικειμένου θα αναφέρεται στο τελικό τροποποιημένο κόστος. Αιτήματα μείωσης της δυναμικότητας πέραν του 50% δεν θα γίνονται δεκτά.
Με τις παραπάνω ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα επενδυτικά σχέδια με σημαντικό βαθμό υλοποίησης να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων χορήγησης παράτασης του χρόνου υλοποίησης και να ολοκληρωθούν ομαλά.
  • ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Διευκολύνσεις στις τράπεζες να προχωρήσουν στις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών και δίνει τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα να αποσβένουν σε διάστημα 20ετίας τις ζημιές που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις αυτές. Πρόκειται για ζημιές στους ισολογισμούς των τραπεζών που αφορούν διαγραφές οφειλών λόγω των ρυθμίσεων και οι οποίες στο βαθμό που σχηματίζουν αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση από το Δημόσιο θα μπορούν να μετρούν τα εποπτικά τους κεφάλαια.

  • ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΚΚΕ
Απειλή σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο θεωρούν οι Έλληνες τους μετανάστες, όπως προκύπτει από έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).Συγκεκριμένα, το 65% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι οι μετανάστες κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία, το 59% ότι τους παίρνουν τις δουλειές, ενώ το 59% ότι κάνουν μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας από όσο συνεισφέρουν σε επίπεδο φόρων. Η έρευνα καταδεικνύει, επίσης, τη σημασία που έχει για τους Έλληνες η πολιτισμική ομοιογένεια της χώρας. Για το 63% των Ελλήνων η χώρα τους έχει γίνει χειρότερο μέρος για να ζει κανείς, εξαιτίας της μετανάστευσης και για το 57% η πολιτιστική ζωή της Ελλάδας υποβαθμίζεται λόγω των μεταναστών, αντί να εμπλουτίζεται. Για το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι γενναιόδωρη στην απόδοση του καθεστώτος του πρόσφυγα σε όσους το ζητάνε, ενώ το 44,4% πιστεύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα με το πρόσφατο κύμα λίγο ή πολύ καλύτερα σε σχέση με τους γηγενείς, το 29,2% ότι τους αντιμετωπίζει το ίδιο και το 26,5% λίγο ή πολύ χειρότερα. Ιδιαίτερα αρνητική είναι η στάση των Ελλήνων απέναντι στους μουσουλμάνους, καθώς οι τέσσερις στους δέκα ερωτώμενους θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουμε καθόλου μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρα, ενώ άλλοι τέσσερις στους δέκα ότι θα πρέπει να έχουμε πολύ λίγους.

  • ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ"
Η δυναμική που μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει το πρόγραμμα Greek Golden Visa, δηλαδή η χορήγηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε ξένους που αγοράζουν κατοικίες ή ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ οδηγεί την κυβέρνηση σε κινήσεις για την επέκτασή του και σε άλλες μορφές επενδύσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξετάζονται προτάσεις όπως οι επενδύσεις στην αγορά ομολόγων ή μετοχών επενδυτικών ταμείων ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ, όριο το οποίο διατηρείται και για τα ακίνητα, παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τελευταίως για μείωση αυτής της υποχρέωσης. Ως την 31η Ιανουαρίου 2017 είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που επένδυσαν σε ακίνητα στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αξιοποίηση του προγράμματος έχουν δείξει Κινέζοι, οι οποίοι έχουν λάβει 664 άδειες. Δεύτερη χώρα προέλευσης αναδεικνύεται η Ρωσία με 348, τρίτη η Αίγυπτος με 77, τέταρτος ο Λίβανος με 73 και πέμπτη η Ουκρανία με 67.

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ενημερώνει τους πρατηριούχους καυσίμων ότι ο νέος νόμος για τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίου καυσίμων θέσπισε και το  Ψηφιακό Μητρώο Πρατηρίων Καυσίμων. Με βάση το Νόμο 4439/16 (ΦΕΚ 222 Α/30-11-2016): «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας και λοιπές διατάξεις», θέσπισε και το  Ψηφιακό Μητρώο Πρατηρίων Καυσίμων. Στο άρθρο 21 του νόμου αναφέρεται ότι στο Μητρώο καταγράφονται ψηφιακά τα στοιχεία των εκμεταλλευτών, οι θέσεις λειτουργίας, τα στοιχεία των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (δεξαμενές, αντλίες, διανομείς, κτίριο πρατηρίου, τυχόν ύπαρξη πλυντηρίου – λιπαντηρίου κ.λπ.), τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις πιστοποιητικά (Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας, Πιστοποιητικό Ογκομέτρησης δεξαμενών κ.λπ.), τα στοιχεία των φυσικών ή νομικών προσώπων που εμπλέκονται στην ασφαλή και ορθή λειτουργία και συντήρηση (υπεύθυνος λειτουργίας, τεχνικός ασφαλείας, αρμόδιος μηχανικός μελέτης και επίβλεψης, κ.ά.). Για την παρακολούθηση της πληρότητας και της ισχύος των ανωτέρω στοιχείων αρμόδια είναι η Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην οποία τηρείται το Μητρώο.


  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.


Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: