«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20.000 €
Τη δυνατότητα ένταξης σε όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις ατομικές, με οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ και τη δυνατότητα εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις (δηλαδή σε διάστημα δεκαετίας) δίνει το νομοσχέδιο για τον «εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Το πιο σημαντικό σημείο του νομοσχεδίου είναι...
ότι μπαίνουν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του μηχανισμού πολύ περισσότερες εταιρείες από αυτές που ζητούσαν οι θεσμοί, οι οποίοι αρχικά είχαν βάλει τον πήχη των οφειλών στα 100.000 ευρώ και κατόπιν στα 50.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι στον μηχανισμό του εξωδικαστικού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις -εκ των οποίων οι 300.000 είναι μικρού μεγέθους και οι 100.000 μεσαίες- καθώς επίσης και περίπου 3.000 μεγάλες εταιρείες. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στις εταιρείες να συγκεντρώσουν όλες τις οφειλές τους, εφαρμόζοντας ένα ολιστικό πλαίσιο, βάζοντας στον μηχανισμό ακόμη και το «κούρεμα» φόρων -του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ)-, αφήνοντας εκτός ρύθμισης μόνο τις μη αποδοθείσες ασφαλιστικές εισφορές.
  • ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΤΙ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ
Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για μη έκδοση αποδείξεων σε κατηγορίες επιχειρήσεων που θα προσδιοριστούν με αποφάσεις της. Πρόκειται για κυρίως για επιχειρήσεις στις οποίες εντοπίζεται η μη έκδοση αποδείξεων, αλλά για διάφορους λόγους κρίνεται δυσχερής η επιβολή του μέτρου της αναστολής λειτουργίας που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Στις περιπτώσεις αυτές, το μέτρο της αναστολής λειτουργίας θα μπορεί να αντικαθίσταται με την επιβολή χρηματικού προστίμου. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και στην οποία προβλέπεται ότι όσοι παραβιάζουν αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους λόγω φοροδιαφυγής θα τιμωρούνται, κάθε φορά, με λουκέτο 10 ημερών.



  • ΤτΕ: ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 2,31 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ Α’ 2ΜΗΝΟ 2017
Μείωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν οι καταθέσεις το Φεβρουάριο στις ελληνικές τράπεζες, τόσο από λογαριασμούς επιχειρήσεων όσο και από λογαριασμούς ιδιωτών πελατών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων υποχώρησε τον περασμένο μήνα κατά 522 εκατ. ευρώ στα 130,34 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο τα υπόλοιπα του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 672 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση, διαμορφούμενα στα 119,07 δισ. ευρώ. Η τάση αυτή αντανακλά την αύξηση της αβεβαιότητας λόγω της καθυστέρησης της αξιολόγησης, η οποία αποτρέπει τους καταθέτες να δεσμεύσουν τα χρήματά τους, ακόμη και για λίγους μήνες.

  • ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 1-2 ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Τεθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, η πλατφόρμα για τη δήλωση των εργαζομένων με μπλοκάκι (μέχρι δύο εργοδότες) ώστε να επιμεριστούν οι εισφορές. Σε νέα δε εφαρμοστική εγκύκλιο ορίζεται ο επιμερισμός των εισφορών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, εν μέσω διαμαρτυριών ασφαλισμένων, που ενώ η προθεσμία πληρωμής λήγει τέλη Μαρτίου, ακόμη δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πληρώσουν. Η είσοδος στη σχετική εφαρμογή πραγματοποιείται με τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την υποβολή της ΑΠΔ. Εν συνεχεία καταχωρίζονται τα στοιχεία της σύμβασης με σχετικές αναζητήσεις, όπως αυτά κατά σειρά απαιτούνται, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης και καταχώρισης. Οπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, εξυπακούεται ότι συμβάσεις που είναι ενεργές πριν την 01/01/2017 και συνεχίζουν να υφίστανται, θα καταχωρίζονται στην εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα (π.χ. 10μηνη σύμβαση από 01/09/2016 -30/06/2017). Με την αποθήκευση της σύμβασης δημιουργείται σχετικό ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται άμεσα στον ασφαλισμένο προκειμένου να λάβει γνώση περί της υποβληθείσας σύμβασης. Στον παραπάνω ιστότοπο, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχει αναρτηθεί και η σελίδα με τίτλο «ενημέρωση ασφαλισμένου για συμβάσεις της παρ. 9 άρθρου 39 Ν. 4387/2016».Ο ασφαλισμένος οφείλει να επιβεβαιώσει από την ίδια πλατφόρμα τη συναίνεσή του, επιλέγοντας το πεδίο «Αποδοχή» στην αντίστοιχη οθόνη.

  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΤΡΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ 250.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ -ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Έξτρα εισφορά για 250.000 ασφαλισμένους με πρώτη ασφάλιση από 1/1/1993, που έχουν διπλή ασφάλιση και μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τη διπλή εισφορά, φέρνει εγκύκλιος του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου. Όσοι είναι μισθωτοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και έχουν μπλοκάκι σε δεύτερη εργασία θα κληθούν να αποδώσουν εισφορά και για τη δεύτερη εργασία τους, η οποία μέχρι τώρα εξαιρούνταν. Η εισφορά ξεκινά από 26,95% και φτάνει μέχρι το 37,95%. Προς το παρόν η νέα διάταξη αφορά όσους δηλώνουν αγροτικό εισόδημα και εξαιρούνται από την ασφάλεια του ΟΓΑ, αν και αναμένονται διευκρινίσεις. Γιατροί, δικηγόροι ή μηχανικοί που έχουν σύμβαση με το Δημόσιο και δουλεύουν παράλληλα ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να καταβάλουν τη δεύτερη εισφορά αναδρομικά, από τον Ιανουάριο του 2017.
  • ΚΕΑΟ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2017
Η είσπραξη 1 δισ. ευρώ, εντός του 2017  περιλαμβάνεται στους στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2017. Στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ βρίσκονται πλέον και περίπου 1.190.000 οφειλέτες με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ ο κάθε ένας, προερχόμενοι από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ. Τα χρέη αυτής της κατηγορίας, μόνο για το ΙΚΑ αγγίζουν τα 4,5 δισ. ευρώ.  Τα νέα ποσά που θα προστεθούν στο χρέος το οποίο καλείται να διαχειριστεί το ΚΕΑΟ (17,5 δισ.).

  • ΑΥΞΗΣΗ 26,9% ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Αύξηση 26,9% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιανουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2016, έναντι μείωσης 14,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 προς το 2015. Η αύξηση οφείλεται στη βελτίωση του δείκτη κατά 114,9% στον κλάδο των ορυχείων - λατομείων και κατά 25,7% στον κλάδο της μεταποίησης.

  • TΟ ΑΡΘΡΟ 50 ΓΙΑ ΤΟ Brexit ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η Μ. Βρετανία αναμένεται να ενεργοποιήσει σήμερα στις Βρυξέλλες το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, σηματοδοτώντας επίσημα την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 2.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ, Τιμ Μπάροου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ για να του παραδώσει την επιστολή που σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για το Brexit και την οποία υπέγραψε χθες το απόγευμα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι . Μόλις παραλάβει την επιστολή της Βρετανίδας πρωθυπουργού, ο κ. Τουσκ, έχει στη διάθεσή του 48 ώρες, προκειμένου να παρουσιάσει στα 27 κράτη-μέλη της EE το σχέδιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών, προκειμένου να καθορίσουν τη θέση τους στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για το Brexit. Οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ θα ξεκινήσουν μερικές εβδομάδες μετά τη σύνοδο της 29ης Απριλίου. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει μια διαπραγματευτική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια. Μία περίοδος, κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση και η ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν στους όρους για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας και να καταλήξουν σε μια ξεχωριστή συμφωνία για τη μορφή της μελλοντικής του σχέσης, κυρίως σε ό,τι αφορά το μεταξύ τους εμπόριο.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.


Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: