«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δήλωση του Τάσου Κανταρά με αφορμή την συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δήλωση του Τάσου Κανταρά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, υπεύθυνου για θέματα Αυτοδιοίκησης και μέλους του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, με αφορμή την συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

“Μας έχει συνηθίσει ο πρωθυπουργός της χώρας, με...
συχνές δηλώσεις για φανταστικά σενάρια εξόδου στις αγορές και το τέλος της κρίσης.
Λογικό. Για να τονώσει το ηθικό της κυβέρνησής του.
Σήμερα, ανέλαβε να φέρει σε πέρας πιο πρακτικές δουλειές.
Επιστρατεύτηκε, ως το τελευταίο “υπερόπλο” της κυβέρνησης του, για να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων -συμβασιούχων.

Αναμάσησε, τις μέχρι τώρα προτάσεις του κ. Σκουρλέτη, επιχειρώντας να τις προσδώσει άρωμα πρωθυπουργικού κύρους, από αυτό που έχει εξανεμιστεί εδώ και καιρό!
Ήξερε, πως έχει την στήριξη του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου, προεξάρχοντος του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος βρικολακιάζει μόλις μυριστεί αίμα εργαζομένων.
Αυτό όμως, δεν τον σώζει. Γιατί οι καταδικασμένοι από τις πολιτικές του συμβασιούχοι -θύματα γνωρίζουν πως η δικαίωση του μεγαλειώδους αγώνα τους, περνάει μέσα από την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, τις μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θέσεις, αλλά και την κατάργηση των διατάξεων που εκχωρούν σε εργολάβους την καθαριότητα.

Το άκρον άωτον της υπόθεσης, που το διαχρονικό αυτό πρόβλημα απεκάλυψε, είναι πως πέραν από τους μνημονιακούς βουλευτές που ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν τα μνημόνια, δεν τα έχει μελετήσει καλά, ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας !
Αλλιώς θα ήξερε, πως στο μεσοπρόθεσμο δεν προβλέπονται προσλήψεις και οι κενές οργανικές θέσεις των Δήμων έχουν καταργηθεί από καιρού”!


Δεν υπάρχουν σχόλια: