«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΥΜΦΩΝΙΑ WIN WIN ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από προσπάθεια πέντε ετών για τα Πνευματικά Δικαιώματα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σύναψε Συμφωνία συνεργασίας win win με την «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ». Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-µέλη των Επιμελητηρίων, που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι...
δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα, όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ. Βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν και να αξιοποιήσουν τα μέλη των Επιμελητηρίων προς όφελος τους το αμοιβολόγιο της διαπραγμάτευσης, πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα στο Επιμελητήριο που ανήκουν, τουλάχιστον για το τρέχον έτος. Πίνακας με τα ποσά διαπραγμάτευσης που εξασφάλισε η ΚΕΕΕ με την υπογραφείσα συμφωνία είναι αναρτημένος στο site Επιμελητηρίου Χαλκιδικής www.epichal.gr . Τα ποσά καθορίζονται από το είδος - κατηγορία της επιχείρησης και από την έδρα της, δηλαδή αν βρίσκεται σε Μητροπολιτικό Δήμο Νομού ή Επαρχιακό Δήμο - Χωριό - Υπόλοιπη Επικράτεια. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Προκειμένου να αξιοποιήσετε ως μέλη μας το όφελος αυτής της διαπραγμάτευσης, παίρνετε από το Επιμελητήριό μας ενημερότητα, καθώς και κωδικό τραπέζης της «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» όπου θα κατατίθενται τα χρήματα του πνευματικού προϊόντος που θέλετε να αξιοποιήσετε για λογαριασμό σας. Το ενδιαφερόμενο μέλος , ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του, προσέρχεται στο Επιμελητήριο είτε αυτοπροσώπως, είτε δια του λογιστή του ή άλλου εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του, λαμβάνει γνώση του συμφωνηθέντος αμοιβολογίου και συμπληρώνει την «Αίτηση Χρήστη Μέλους Επιμελητηρίου Χαλκιδικής». Με το «Ειδικό Έντυπο Πληρωμής Συμφωνηθέντος Αμοιβολογίου μεταξύ της ΚΕΕΕ & Αυτοδιαχείριση για τη χρήση πνευματικών δικαιωμάτων» γίνεται η πληρωμή μέσω τραπεζών προς την «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ». Θα ακολουθήσει Ενημερωτική Ημερίδα από εκπρόσωπο της ΚΕΕΕ, για την οποία θα σας αποστείλουμε σχετική πρόσκληση, καθώς και άλλες δράσεις για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επί του θέματος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα τηλέφωνα 2371024200, 2371024300 κος Μήντος.



  • ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων μέχρι 14/7/ άφησε ανοικτό η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν θα δοθεί η παράταση της προθεσμίας. Επίσης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Παπανάτσιου έως το τέλος Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αναρτήσει στο ΤΑΧΙS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Αυτά θα εξοφληθούν σε τέσσερις δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο.

  • ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 31/12 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Τροποποιούνται και συμπληρώνονται οι διατάξεις του ν.4399/2016 αναφορικά με την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς. Με την τροπολογία επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του ανωτέρω νόμου, καθώς και ο τρόπος ορισμού των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την καταβολή επιχορήγησης της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης των καθεστώτων ενισχύσεων ιδιωτικών επενδύσεων. Με την τροπολογία παρατείνεται μέχρι 31 Ιουλίου 2017 (κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου 2017) η προθεσμία υποβολής, από τον φορέα επενδυτικού σχεδίου, υπεύθυνης δήλωσης συνοδευόμενης από την οριζόμενη κατάσταση παραστατικών για την υλοποίηση του 50% του εγκεκριμένου κόστους του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου. Επίσης παρατείνεται μέχρι 31.12.2017 (λήγει 30 Ιουνίου 2017) η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων του ν. 3908/2011 των οποίων η απόφαση υπαγωγής έχει εκδοθεί μέχρι 31.12.2012.
  • ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ 22.500 ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Επτά νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα αφορούν 22.500 ανέργους, ανακοίνωσε η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη. Οι προκηρύξεις για τα συγκεκριμένα προγράμματα θα αναρτηθούν από τις αρχές του Ιουλίου μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου.Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν: (1) Νέους από 25 έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1.300 θέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας, (2) Νέους 18 έως 24 ετών που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους. Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500. Η ένταξη των ανέργων στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας «θα γίνουν το φθινόπωρο» επισήμανε η ίδια και κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ.
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,840 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ, ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ- ΜΑΙΟΣ 2017
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,840 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουάριος- Μάιος 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,456 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,050 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα οποία το πεντάμηνο παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1,242 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,649 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 2,033 δισ. ευρώ του ΜΠΔΣ (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής) 2018-2021 για το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ
Μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο οποίο θα είναι εγγεγραμμένοι όλοι όσοι ασκούν το επάγγελμα δημιουργείται ως το τέλος του χρόνου. Στόχος είναι η καταγραφή  όλων των επαγγελματιών της Ελλάδας και την «αποτύπωσή» τους σε μια ενιαία λίστα. Στο πλαίσιο αυτό αρμόδιοι φορείς ξεκινούν συναντήσεις ώστε να τεθεί το πλαίσιο επί του οποίου:  θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής, θα προσδιοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφής, θα προσδιοριστεί ο φορέας τήρησης της λίστας, και  οτιδήποτε άλλο συναφές με το θέμα. Το πρώτο βήμα γίνεται μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα  όπου  θα γίνει συνάντηση μεταξύ της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών  και της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.  Η δημιουργία Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος,  στο οποίο θα είναι και οι τραπεζικοί υπάλληλοι που ασκούν το Bancassurance , αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την διαφάνεια την οποία φέρνει και η εφαρμογή της Οδηγίας IDD που ως γνωστό τον επόμενο χρόνο θα έχει υιοθετηθεί πλήρως –εκτός απροόπτου-  και θα ισχύσει και στην ελληνική αγορά.
  • ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. οι εισφορές του μηνός Μαΐου 2017 των αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

  • ΣτΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΙ
Στον αέρα τινάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας τους ελέγχους για χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές. Όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι που έγιναν πλέον της πενταετίας, μεταξύ των οποίων και αυτοί που διενεργήθηκαν και διενεργούνται στις λίστες μεγαλοκαταθετών, όπως η λίστα Λανγκάρντ και η λίστα Μπόργιανς βρίσκονται πλέον στον αέρα και τα έσοδα που προσδοκούσε η Κυβέρνηση από τους ελέγχους πέφτουν στο κενό. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη την απόφαση και θα περιμένουν να καθαρογραφεί. «Δεν σχολιάζουμε διαρροές αποφάσεων του ΣτΕ», σημείωσαν.
  • ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 203 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ !
Σύμφωνα με τη μελέτη , το 2017 υπολογίζεται ότι Εφορία και Ταμεία, απομυζούν το εισόδημα 203 ημερών ενός μέσου εργαζομένου , το 2016 ήταν για 188 ημέρες , έναντι περίπου 130 ημερών που ήταν το 2007. Για το «μεγάλο αφεντικό» όλων των Ελλήνων, το Κράτος, δουλεύουν επί 7 μήνες κάθε χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι. Ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 22 Ιουλίου μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Από την επομένη, στις 23 Ιουλίου και αφού περάσουν οι πρώτες δύσκολες 203 ημέρες του χρόνου, μπορεί να δουλεύει ελεύθερα πλέον ο κάθε Έλληνας για τον ίδιο και την οικογένειά του. Αυτό προκύπτει από την ετήσια μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα. Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (Tax Freedom Day) είναι, με απλά λόγια, η πρώτη ημέρα του χρόνου κατά την οποία μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εξοφλήσει τις φορολογικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος και εργαζόμαστε πλέον για τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σχηματικό τρόπο απεικόνισης της πραγματικής επιβάρυνσης που υφίσταται ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος από την υπερφορολόγηση. Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας για το 2016 ήταν η 6η Ιουλίου. Δηλαδή σε ένα χρόνο οι Έλληνες φορτώθηκαν μισό μήνα ακόμα στις πλάτες τους. Σε σχέση με το 2006 εργάζονται 2 μήνες παραπάνω! Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 υπολογίζεται ότι η εφορία και τα Ταμεία απομυζούν το εισόδημα 203 ημερών ενός μέσου εργαζόμενου, ενώ το 2016 απορροφούσε τις εισπράξεις 188 ημερών, έναντι περίπου 130 ημερών που ήταν το 2007, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης φόρων και εισφορών στη χώρα μας.
  • ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΠΑ: ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για μπόνους έως και 15% στα ποσοστά ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ για αναβάθμιση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έκανε λόγο η ειδική γραμματέας του ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα μιλώντας στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Πρακτικά, όπως είπε, το ποσοστό ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών μπορεί να ξεπεράσει και το 60% καθώς οι εξαγωγικές επιδόσεις προσθέτουν 10% στα προβλεπόμενα ποσοστά ενίσχυσης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιπλέον 5%. Ο νέος κύκλος του προγράμματος αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα ενεργοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου ενώ η υποβολή των προτάσεων θα γίνει σε δύο φάσεις, τον προσεχή Σεπτέμβριο και στις αρχές του 2018. Η κυρία Φωτονιάτα υποστήριξε ότι ο νέος κύκλος του προγράμματος καθυστέρησε εξαιτίας της αντίστοιχης καθυστέρησης στην αξιολόγηση των προτάσεων που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου. Η αξιολόγηση αυτή έχει ολοκληρωθεί και τον επόμενο μήνα, όπως ανέφερε, η ίδια θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία 220 εκατομμύρια ευρώ. Ανήγγειλε επίσης την ενεργοποίηση νέας δράσης ειδικά για τις μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις που θα ενισχύει τη συμμετοχή σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές. Η δράση αυτή θα ενεργοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου και θα έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ.
  • ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων στο οποίο αποτυπώνεται η πτώση που έχει επέλθει στις τιμές των ακινήτων τα τελευταία χρόνια.  Στο Μητρώο καταγράφονται πραγματικές τιμές αγοραπωλησιών ακινήτων οι οποίες έγιναν από τις αρχές του 2017 σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των φορολογούμενων στις συναλλαγές τους. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι η εφαρμογή Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων στο site του υπουργείου Οικονομικών (minfin.gr) είναι πληροφοριακού και στατιστικού χαρακτήρα για την διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων ανά περιοχή.

  • ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΟΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η πολυδιαφημισμένη λοταρία για αποδείξεις, χωρίς ωστόσο τα πολυτελή δώρα που είχαν γραφτεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κληρώσεις θα γίνονται με βάση τις μηνιαίες συναλλαγές μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών- άρα δεν θα λαμβάνονται υπόψιν οι μεταφορές ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών- και την ευθύνη τους θα έχει τελικά η ΔΗΛΕΔ (το παλιό ΚΕΠΥΟ) και όχι οι τράπεζες, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Το έπαθλο –σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα - θα είναι 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα, έτσι ώστε να καλύπτεται το ετήσιο προβλεπόμενο κονδύλι των 12 εκατ. ευρώ, αν και υπήρχαν εισηγήσεις για μικρότερα ποσά (π.χ. 500 ευρώ) για περισσότερους τυχερούς, αλλά κρίθηκε ότι το κίνητρο είναι ήδη αδύναμο. Τα έπαθλα αυτά θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των φορολογούμενων, όπως είναι δηλωμένοι στο Taxis. Κρίσιμο είναι το ερώτημα πώς θα αντιμετωπίζει η εφορία αυτά τα χρηματικά έπαθλα, αν ο νικητής είναι οφειλέτης.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΚΑΙ ΤΩΝ νπδδ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Της Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΜΟΝΟΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018 -2019 (17PROC006283826 2017-06-06)

Η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. προκηρύσσει διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με τη διαδικασία της Συμφωνίας – Πλαισίου, για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τν κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της Π.Ε. Χαλκιδικής (καυσίμων κίνησης Ο εκτιμώμενος συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε μέχρι : α) τριακόσιες εξήντα χιλιάδες ευρώ (360.000,00 €) – συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ – για τις Υπηρεσίες της ΠΕΧ για τα 2 έτη, ήτοι 180.000,00 € για το κάθε έτος, και β) πέντε χιλιάδες επτακόσια τέσσερα ευρώ (5.704,00€) – συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ- για τα ΝΠΔΔ χωρικής αρμοδιότητας της ΠΕ Χαλκιδικής (ήτοι ΚΠΑ 2 Αρναίας του ΟΑΕΔ) για το σύνολο των 2 ετών, που αναλύεται σε 2.976,00 ευρώ για το 2018 και σε 2.728,00 ευρώ για το 2019. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή και υπάρχει η δυνατότητα κατακύρωσης είτε για το σύνολο των προκηρυσσόμενων Ομάδων είτε για καθεμιά Ομάδα καυσίμων ξεχωριστά, και σε κάθε περίπτωση μόνον για το σύνολο των λίτρων της Ομάδας και του χρόνου της Συμφωνίας – Πλαισίου και των Εκτελεστικών της Συμβάσεων. Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφοράς ορίζεται η διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ορίζονται τουλάχιστον τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενες από την ημερομηνία αποστολής της Προκήρυξης για τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι τις 05/07/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 23.00. Χρόνος διενέργειας διαγωνισμού (ηλεκτρονικής αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής & τεχνικών προσφορών, καθώς και του ελέγχου των αντίστοιχων εγγράφων ορίζεται η 11-07-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00. Πληροφορίες κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης, Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 56, τηλ. 2371351483, fax 2371351292, e mail: od10@halkidiki.gov.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: