«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ EXPO 2017» ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 2-6/8/2017
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θέλοντας να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και να προβάλει τα εξαιρετικά προϊόντα του νομού μας συμμετέχει στη διοργάνωση της Γενικής Έκθεσης «Χαλκιδική EXPO 2017» η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών.
Η έκθεση θα λάβει χώρα στην...
προβλήτα των Νέων Μουδανιά 2 – 6 Αυγούστου 2017.
Σας προσκαλούμε όλους να δηλώσετε συμμετοχή στη γενική έκθεση «Χαλκιδική EXPO 2017» για να προβάλουμε και να προωθήσουμε όλοι μαζί των πλούτο του Νομού μας, να παρουσιάσουμε τις άριστες υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις και να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα τηλ. 23710-24200 – 24300, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η δήλωση συμμετοχής είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής :
http://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=7905

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ) ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ
Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), μέσω των Φορέων που συνεργάζεται σε παγκόσμια κλίμακα, πληροφορήθηκε ότι στις 17-23 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες της για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η παγκόσμια έκθεση της Δαμασκού. Η έκθεση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τα Ελληνικά προϊόντα και τις Ελληνικές εταιρείες να αντιπροσωπευτούν εκεί και να διεκδικήσουν με αξιώσεις μερίδιο στην αγορά. Οι εισαγωγές στη Συρία πριν από τον πόλεμο ήταν 13 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στα χρόνια του πολέμου έχει μειωθεί στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.  Ενδεικτικό της μοναδικής ευκαιρίας αποτελεί η συμμετοχή πολλών ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Κροατίας Αυστρίας και άλλων.   Το ανεπίσημο αλλά πολύ αποτελεσματικό «εμπάργκο» σε τουρκικά προϊόντα που εφαρμόζεται εδώ και λίγους μήνες δίνει μια νέα δυναμική στην αγορά της Συρίας, δεδομένου ότι οι τουρκικές εταιρείες κατείχαν μεγάλο μερίδιο της αγοράς σε πολλούς κλάδους. Σας αποστέλλουμε  έναν σύνδεσμο σχετικά με τη συμμετοχή εταιρειών σε πρόσφατη έκθεση ως απόδειξη της πίστης των ευρωπαϊκών εταιρειών για συμμετοχή στη μεταπολεμική οικονομία της Συρίας.  http://www.re-buildsyria.com/node/25 . Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι το Δίκτυο διαθέτει ομάδα συνεργατών στη Συρία οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν την προώθηση Ελληνικών προϊόντων, χωρίς να αποκλείεται φυσικά η συμμετοχή παραγωγών και εμπόρων που επιθυμούν οι ίδιοι να παραστούν για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΕΕΔΕΓΕ, 210-3387104-106 και στο Site: eedege.gr

  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΕΚΔΙΔΕΙ 5ΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύεται στο ΧΑ, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες Goldman Sachs, BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ. το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώνεται στο 4,375% με τη συνολική απόδοση του 5ετούς τίτλου να διαμορφώνεται στο 4,625%. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 6,5 δισ. ευρώ

  • ΛΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ POS
Λήγει αύριο Πέμπτη, 27 Ιουλίου, η προθεσμία για την εγκατάσταση συσκευών αυτόματων συναλαγών, POS, για 400.000 επιχειρήσεις. Ωστόσο, αντιμέτωποι με πρόστιμο της τάξεως 1.500 ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι δεν θα εγκαταστήσουν μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) εντός της προθεσμίας, η οποία εκπνέει αύριο. Οι ελεγκτικές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε ένα μπαράζ εξονυχιστικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν προμηθευτεί POS οι επαγγελματίες που υποχρεούνται να το κάνουν. Στις επόμενες ώρες, 85 επαγγελματικές κατηγορίες, όπως υδραυλικοί, καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών και ενοικίασης οχημάτων, ιδιοκτήτες συνεργείων, ηλεκτρολόγοι, φαρμακεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, κάβες, κομμωτήρια, καταστήματα με καπνικά προϊόντα, φροντιστήρια, κλινικές, ιατρεία θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει POS. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το αδιαχώρητο στις τράπεζες από επαγγελματίες που σπεύδουν να προμηθευτούν τα μηχανήματα. Το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ, ωστόσο εάν κάποιος το πληρώσει μέσα σε διάστημα ενός μήνα, θα καταβάλει 750 ευρώ. Eπισημαίνεται ότι εάν μία επιχείρηση προχώρησε σε έναρξη δραστηριότητας από τις 27 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου, θα πρέπει να εγκαταστήσει POS το αργότερο έως τις 27 Αυγούστου 2017. Όποια επιχείρηση πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από τις 28 Ιουλίου και μετά θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS εντός 30 ημερών από την έναρξη δραστηριότητας.
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,936 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΧΟΥ ΓΙΑ 431 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,936 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,632 δισ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 431 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που δόθηκαν στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο διάστημα του εξαμήνου ανήλθε σε 1,596 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,852 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 3,092 δισ. ευρώ. 

  • EUROSTAT: ΣΤΟ 176,2% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017
Στο 176,2% του ΑΕΠ ανερχόταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνoντας τη μεγαλύτερη μείωση στο λόγω χρέους προς ΑΕΠ ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% ποσοστιαίες μονάδες. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι επί του 176,2% του ΑΕΠ, το 140,6% είναι δάνεια και το 35,6% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 310,6 δισ. ευρώ, από 314,8 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

  • EΥΝΟΪΚΕΣ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σειρά ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων που αφορούν το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ και τον ακατάσχετο λογαριασμό προβλέπονται μαζί με τα νέα χαμηλότερα παράβολα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας. Επίσης περιλαμβάνεται ρύθμιση για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και της δικηγορικής αμοιβής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου.

  • ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ
Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι έχουν αναρτηθεί οι εισφορές Ιουνίου 2017 των αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

  • ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας για το υπαίθριο εμπόριο. Με το νομοσχέδιο, στη χορήγηση επαγγελματικών αδειών διατηρείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της, αν και τίθεται σύστημα μοριοδότησης, ενώ μέσω της μείωσης των δικαιολογητικών κατά τη χορήγηση και την ανανέωση των αδειών, επιχειρείται να μειωθεί το διοικητικό βάρος.

  • ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017
Kατά 2,5% αυξήθηκε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου Μαΐου η εισερχόμενη τουριστική κίνηση αγγίζοντας τα 4,584 εκατομμύρια ταξιδιώτες έναντι 4,475 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι .Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τράπεζας της Ελλάδος, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 8,4%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών μειώθηκε κατά 9,0%. Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 0,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και να διαμορφωθούν στα 2,067 δισ. ευρώ. 

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον νόμο 4178/2013, περί της «Αντιμετώπισης της Αυθαίρετης Δόμησης-Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», δόθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, η νέα προθεσμία λήγει την 23η Σεπτεμβρίου του 2017. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η παράταση επεκτείνεται για 60 ημέρες από την ημερομηνία λήξης της προηγούμενης προθεσμίας και έρχεται να καλύψει το χρονικό κενό που μεσολαβεί μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
Με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ. Τονίζεται, ότι η 7η Σεπτεμβρίου 2017 είναι καταληκτική ημερομηνία, τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας, όσο και αυτούς του εξωτερικού. Σύμφωνα με το υπουργείο, η παράταση δίνει επιπλέον χρόνο στους αγρότες και τους καλλιεργητές που επιδοτούνται να μαζέψουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων (παύει να ισχύει η 31/8/2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων και μετατίθεται στις 7/9/2017), ενώ διευκολύνει και τους κατοίκους εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες. Η νέα παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών παρέχει ένα τελευταίο προς αξιοποίηση περιθώριο στους Δήμους, προκειμένου να υποβάλουν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποφεύγοντας τη δημιουργία προβλημάτων στους πολίτες των Περιφερειών τους.

  • ΕΩΣ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ
Ξεκινά η διαδικασία έκδοσης και ανάρτησης στο Taxisnet, το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου, των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αφορά 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ή/και επιχειρήσεις, δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με το 2016 και θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις: η πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2018. Το υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει έσοδα της τάξης των 3,2 δισ. ευρώ, ωστόσο, στα Ταμεία υπολογίζεται να μπει ποσό περίπου 2,65 δισ. ευρώ.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: