"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθούν στις 01, 02, 03 Δεκεμβρίου 2017 ως εξής:
Α) 01 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή στην...
Ιερισσό στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.
Β) 02 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο στα Ν. Μουδανιά στο Κλειστό Θέατρο Νέων Μουδανιών, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.
Γ) 03 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή στον Πολύγυρο στην έδρα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Η
Οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 01 & τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017.
  • ΟΟΣΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
Πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων σε συνάρτηση με το ΑΕΠ αναδείχθηκε η Ελλάδα το 2016, ανάμεσα σε 35 χώρες του ΟΟΣΑ, όπως προκύπτει από έκθεση του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Τα ευρήματα της έκθεσης αποδεικνύουν ότι τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 2,2%, από 35,4% του ΑΕΠ σε 38,6% του ΑΕΠ το 2016, όταν η μέση αύξηση στις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν της τάξεως του 0,3% από 34% σε 34,3% την ίδια περίοδο. Μάλιστα, το μέσο ποσοστό στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι οριακά υψηλότερο από αυτό του 2000 (34,3% σε σχέση με 33,9% το 2000), όταν στην Ελλάδα το χαμηλότερο ποσοστό της περιόδου είχε σημειωθεί το 2004, στο 29,9%. Ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δέκατη θέση σε επίπεδο φορολογικής επιβάρυνσης προς το ΑΕΠ. Δανία, Γαλλία και Βέλγιο καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με ποσοστά από 44,2% έως και 45,9% του ΑΕΠ, ενώ στις τρεις τελευταίες θέσεις με τις μικρότερες φορολογικές επιβαρύνσεις συναντώνται Ιρλανδία, Χιλή και Μεξικό, με ποσοστά από 17,2% έως και 23%. Αναλυτικά τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει την ένατη υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση στις χώρες του ΟΟΣΑ όσον αφορά τους φόρους στην περιουσία, στις ασφαλιστικές εισφορές πριν ακόμα εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου, η Ελλάδα καταλάμβανε το 2015 τη 15η θέση ενώ στο μέτωπο των έμμεσων φόρων, η χώρα κατέλαβε την 7η θέση ανάμεσα στις 35. Προφανώς , η αντίστοιχη έκθεση του επόμενου έτους θα δίνει πρόσθετους «πόντους» στην Ελλάδα, δεδομένου ότι στο μεταξύ έχουν αυξηθεί σημαντικά τόσο οι ασφαλιστικές εισφορές όσο και η έμμεση φορολογία.

  • ΟΟΣΑ: ΣΤΟ 2,3% Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2018
Την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από 1,4% φέτος στο 2,3% το 2018, προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) με την έκθεση του για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών - μελών του (Economic Outlook) που έδωσε στις 27/11/2017 στη δημοσιότητα, ενώ επαναλαμβάνει τη θέση του για την ανάγκη περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Για το 2019, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2%. Η ιδιωτική κατανάλωση και οι επενδύσεις θα είναι οι οδηγοί της ανάκαμψης, ενώ οι εξαγωγές αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, στηριζόμενες στην αυξανόμενη εξωτερική ζήτηση. Για την ανεργία, ο ΟΟΣΑ προβλέπει τη μείωση του ποσοστού της από το στο 21,7% φέτος και στο 20,5% το 2018 από 23,5% το 2016, ενώ για το 2019 αναμένει να υποχωρήσει στο 19,5%. Όσον αφορά στην πορεία των δημόσιων οικονομικών, ο Οργανισμός σημειώνει ότι η κυβέρνηση είναι σε τροχιά να επιτύχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ. Για το δημόσιο χρέος, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι μία σταθερή πτωτική πορεία του απαιτεί βιώσιμες προσπάθειες για την ενίσχυση της δυνητικής παραγωγής και πρόσθετη αναδιάρθρωση χρέους. Προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος (με βάση τον ορισμό του Μάαστριχτ) θα μειωθεί φέτος στο 177,9% του ΑΕΠ από 180,8% το 2016 και θα υποχωρήσει περαιτέρω στο172,8% το 2018 και το 169,3% το 2019. Για τις τράπεζες, ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι το υψηλό απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) τους ενισχύει τους κινδύνους και περιορίζει τον τραπεζικό δανεισμό. Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι το σύστημα κοινωνικής προστασίας μπορεί να εστιασθεί καλύτερα στην προστασία των οικογενειών, ιδιαίτερα εκείνων με παιδιά και γονείς χωρίς εργασίας.
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Σταθερή και διαρκή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι μετά την παρέλευση ορισμένων ετών θα γίνουν ορατές οι πλήρεις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, η Κομισιόν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τις Πολιτικές και τα Συστήματα Υγείας εξέτασαν το προφίλ των 28 κρατών μελών και πραγματοποίησαν εις βάθος ανάλυση στην αποτελεσματικότητα, την προσβασιμότητα και την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας. Αναφορικά με την Ελλάδα, εντείνονται οι ανησυχίες για την επάρκεια χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, λόγω πίεσης στις δημόσιες δαπάνες, τη μειούμενης βάσης εσόδων του συστήματος ασφάλισης και του υψηλού ποσοστού ιδιωτικών δαπανών. Όπως υπογραμμίζει η έκθεση, η χώρα αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες στο σχεδιασμό και την ορθολογική κατανομή των πόρων υγειονομικής περίθαλψης, γεγονός που ενέχει σημαντικές επιπτώσεις στην αποδοτικότητα και την πρόσβαση. Από την άλλη πλευρά, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, παρατηρήθηκαν αρκετές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις δομές, το κόστος και την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, με στόχο να αντιμετωπιστούν αδυναμίες και ελλείψεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αναλυτικά, στις επιτυχίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τυποποίηση της δέσμης των παροχών που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση και οι μειώσεις στις φαρμακευτικές δαπάνες.

  • ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Αύξηση κατά 1,037 δισ. ευρώ παρουσίασαν τον Οκτώβριο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 47 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων εμφάνισαν μικρότερη αύξηση (452 εκατ. ευρώ) από αυτές των νοικοκυριών (585 εκατ. ευρώ). Παρά την αύξηση των καταθέσεων, οι κάνουλες των τραπεζών για τον ιδιωτικό τομέα παρέμειναν κλειστές και τον Οκτώβριο.

  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Ξεκίνησαν την Τρίτη 28/11 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στο πλαίσιο της γ΄ αξιολόγησης του προγράμματος, με στόχο όλα να έχουν κλείσει έως το Σάββατο και στο Eurogroup της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου θα επιτευχθεί η τεχνική συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά των δανειστών, η επίτευξη του στόχου είναι εφικτή καθώς όπως αναφέρουν υπάρχει κλίμα συναντίληψης και διάθεση να υπάρξει συμφωνία στα ανοιχτά ζητήματα έως το τέλος της εβδομάδας.

  • ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Επίσημη πρεμιέρα σήμερα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με το νέο σύστημα e-auction να τίθεται σε εφαρμογή πλήρως από το 2018. Η εκκίνηση της διαδικασίας και η ομαλοποίηση των πλειστηριασμών τους προσεχείς μήνες θεωρούνται κομβικής σημασίας για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Oι θεσμοί έχουν ζητήσει να γίνονται 600-700 πλειστηριασμοί τους πρώτους μήνες του νέου έτους με σταδιακή αύξηση μετά το β' εξάμηνο, ώστε ο συνολικός αριθμός να φτάσει τις 18.000. Πρόκειται για ακίνητα από όλες τις κατηγορίες, τα οποία ωστόσο δεν είναι πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Το χορό των εκποιήσεων ανοίγει η Eurobank η οποία βγάζει στο σφυρί την περιουσία 7 οφειλετών της. Συνολικά σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και 177 πλειστηριασμοί σε φυσικό περιβάλλον, δηλαδή σε Ειρηνοδικεία, με επισπεύδοντες τόσο τραπεζικούς ομίλους, όσο και τρίτους (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα). Πλέον, με βάση τη νομοθεσία, η τιμή πρώτης προσφοράς των ακινήτων είναι η εμπορική τους αξία και όχι η αντικειμενική.
  • ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή μερίσματος, άνοιξε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017. Οι δικαιούχοι, για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα το οποίο είναι ανάλογο του αριθμού των μελών του νοικοκυριού, του εισοδήματος και περιουσιακών του στοιχείων θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση.


  • ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Ενεργοποιήθηκε, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται στους ΟΤΑ Α’ βαθμού και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θα χρηματοδοτήσει τις παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και ανοικτών κολυμβητηρίων. Ειδικότερα, η πρόσκληση με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων - Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» που υπογράφει η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ), Ευγενία Φωτονιάτα, προβλέπει: (α) Επεμβάσεις αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, (β) Δράσεις αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, (γ) Υποστηρικτικές υπηρεσίες για εκπόνηση μελετών στο πλαίσιο υλοποίησης των προβλεπόμενων παρεμβάσεων. Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικών υποβολών, ορίστηκε η 10η Ιανουαρίου 2018.
  • ΔΕΗ: ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ 12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Την ανάθεση του έργου «παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης για την αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου» (αφορά την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανακοίνωσε επίσημα η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι αποβλέπει σε αναβάθμιση των σχέσεων της με τους πελάτες, αύξηση της εισπραξιμότητας και απόκτηση τεχνογνωσίας για τη συνέχεια του έργου και τη μετεξέλιξή της «σε μία μοντέρνα εταιρεία κοντά στο τελικό καταναλωτή με ουσιαστική επικοινωνία με τον κάθε πελάτη». Ο προϋπολογισμός της προκήρυξης είναι 12 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι η αμοιβή του αναδόχου θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξιμων οφειλών. 
  • ΜΕΤΑ ΤΗ BLACK FRIDAY, ΕΡΧΕΤΑΙ Η CYBER WEEK
Η φρενίτιδα της Black Friday πέρασε και τώρα ακολουθεί η Cyber Monday η οποία ξεκινά την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου με εκπτώσεις στις online αγορές που ξεπερνούν το 60%.  O Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να «βιώσει» την online αγοραστική εμπειρία.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: