«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ενημερωτική εκστρατεία του Δήμου Κασσάνδρας για την ανακύκλωση

Για την αξία και τη σημασία της ανακύκλωσης θα ενημερωθούν οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κασσάνδρας από αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας στα Σχολεία της περιοχής που υλοποιεί ο Δήμος Κασσάνδρας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Α.Ε και την εργολήπτρια εταιρία ENACT , με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος. Στόχος της δράσης είναι...
οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν την ανακύκλωση και τα πολλαπλά οφέλη της για το περιβάλλον και την οικονομία.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της δράσης, οι ενημερωτικές ενέργειες ξεκινούν αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρειας και θα εξελιχθούν στο σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της Κασσάνδρας έως τα Χριστούγεννα. Οι δράση θα περιλαμβάνει την προβολή video σχετικών με την ανακύκλωση και τα πολλαπλά της οφέλη και τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, ούτως ώστε οι πληροφορίες να φθάσουν και στις οικογένειες των μικρών μαθητών. Η ενημερωτική καμπάνια θα συνεχιστεί και στα Γυμνάσια και Λύκεια, κατά τη νέα χρονιά.
Η Δημοτική Αρχή Κασσάνδρας εφαρμόζει την ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού , πλαστικού και λευκοσιδήρου εδώ και δύο χρόνια. Έχει τοποθετήσει συνολικά 350 μπλε κάδους και «καμπάνες» ανά την επικράτειά της, για να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες με ευχέρεια να συμμετέχουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι δημότες και οι επισκέπτες της περιοχής να δείξουν από την αρχή έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία και ανακυκλώνουν κατά μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο το ποσοστό ανακύκλωσης μπορεί να αυξηθεί και αυτό θα επιτευχθεί με την ακόμη πιο εντατική ενημέρωση των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλειος Κυρίτσης δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση εδώ και δύο χρόνια να έχουμε εξασφαλίσει για τους δημότες μας αλλά και για τους φίλους επισκέπτες της Κασσάνδρας τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους. Ήταν ένα όραμα της διοίκησής μας για το οποίο εργαστήκαμε μεθοδικά. Οι σύγχρονοι Δήμοι οφείλουν να διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος δημιουργώντας τις κατάλληλες δομές και αξιοποιώντας τις καλές πρακτικές της σύγχρονης τεχνολογίας και επιστήμης. Η Κασσάνδρα πριν από μόλις δύο χρόνια δεν είχε τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Χαιρετίζω την προσπάθεια του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Αντώνη Μιχαλάκη και των συνεργατών μου για την ενημέρωση των πολιτών και ευχαριστώ τις Διευθύνσεις των Σχολείων της Κασσάνδρας που συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθειά μας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: