«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθούν στις 01, 02, 03 Δεκεμβρίου 2017 ως εξής:
Α) 01 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή στην...
Ιερισσό στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.
Β) 02 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο στα Ν. Μουδανιά στο Κλειστό Θέατρο Νέων Μουδανιών, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.
Γ) 03 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή στον Πολύγυρο στην έδρα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, από 09:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Η
Οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 01 & τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017.
  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ 16 ΤΟΥ ΟΛΘ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με παρέμβασή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς και φορείς ζητάει την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της ΠΥΛΗΣ 16 του λιμένος Θεσσαλονίκης και την επαναφορά της τρίτης βάρδιας. Η επιστολή παρέμβασή του έχει ως εξής :

“Για ακόμη μια φορά ο επιχειρηματικός κόσμος σε μια περίοδο όπου η χώρα μας βιώνει τις κρισιμότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, και ίσως και της νεότερης ιστορίας μας, βρίσκεται αντιμέτωπος από το Σεπτέμβριο του 2017,- μετά την εξαγγελία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων, με την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργία της ΠΥΛΗΣ 16 του λιμένα της Θεσσαλονίκης – με την κατάργηση της τρίτης βάρδιας λειτουργίας του . Με βάσει δηλαδή την εξαγγελία της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών Υπαλλήλων , η ΠΥΛΗ 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης λειτουργεί από 06:00 έως 22:00 και όχι επί 24ώρου βάσεως όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα.
Σεβόμαστε το δικαίωμα τυχόν αξιώσεων των Σωματείων των υπαλλήλων των λιμανιών από την Κεντρική Διοίκηση και την προάσπιση των συμφερόντων τους, αλλά θέλουμε να εκφράσουμε και την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στη μεταφορά των εμπορευμάτων, με δραματικές επιπτώσεις, τόσο στις εισαγωγές, όσο και στις εξαγωγές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητά τους. Ήδη σήμερα για την εκφόρτωση των κοντέινερ απαιτούνται 4 με 5 ημέρες, που παλιότερα χρειαζόταν μόνο δύο ημέρες.
Κύριε Υπουργέ,
Σε μια περίοδο, που οι μόνες παραγωγικές δυνάμεις, οι οποίες αποδίδουν έσοδα στη χώρα είναι το εξαγωγικό και διαμετακομιστικό εμπόριο, οι χερσαίες και οι θαλάσσιες εμπορευματικές μεταφορές, είναι σίγουρο πως, η κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έχει «βλαπτικές συνέπειες» για τις επιχειρήσεις, ενώ αυτομάτως οδηγεί και στην απαξίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης γιατί προτιμώνται λιμάνια με 24ωρη εξυπηρέτηση. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης στο πρόβλημα. Ο επιχειρηματικός κόσμος και οι εργαζόμενοι της χώρας δεν αντέχουν τη δίνη νέων περιπετειών.
Ζητάμε την επιστροφή στο παλαιότερο καθεστώς λειτουργίας της ΠΥΛΗΣ 16 του λιμένα Θεσσαλονίκης και την 24ωρη λειτουργία του.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών του με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να μην οδηγηθούμε και πάλι σε νέα αδιέξοδα.
Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.”

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 15.000 ΑΝΕΡΓΩΝ
Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, κας Αντωνοπούλου, για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών. Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγραμμένους ανέργους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).


  • ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ : «Επιχειρούμε Έξω»
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης/Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π. ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Επιχειρούμε Έξω», με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις. Δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα. Το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50% και χρηματοδοτούνται πλάνα συμμετοχών σε εκθέσεις ύψους μέχρι και 100.000 ευρώ. Έναρξη υποβολών αιτήσεων στο https://www.ependyseis.gr από τις 08/01/18 με την πρόσκληση να μένει ανοικτή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την ημερομηνία έναρξης υποβολών. Σημειώνουμε ότι για τη συγκεκριμένη δράση, οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη δράση μπορείτε να απευθυνθείτε ή να ανατρέξετε:
· στο Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δευτέρα - Παρασκευή από τις 8.00 πµ έως τις 5.00 µµ), στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από τις 8.00 πμ έως τις 7.00 μμ, στην ιστοσελίδα www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=32&cs=, στην ιστοσελίδα www.espa.gr, στις σελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Twitter, LinkedΙn, youtube .Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον ΕΦΕΠΑΕ (http://www.efepae.gr) και τους κατά τόπους Εταίρους του.
  • ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2018. Το 2017 ο προϋπολογισμός προέβλεπε δαπάνες συνολικής αξίας 132.985.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2018 προβλέπει δαπάνες ύψους 133.985.000 ευρώ, σημειώνοντας -για πρώτη φορά από το 2009- αύξηση 0,75%, δηλαδή αύξηση 1.000.000 ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2017, ενώ καλύπτεται πλήρως ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
  • ΤτΕ: ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 1,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), τον Οκτώβριο αποπληρώθηκαν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στα 2,876 δισ. ευρώ. Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 567 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 908 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Παράλληλα, κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 38,6 δισ. ευρώ, από 39,1 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 1,7 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 2,2 δισ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 41,6 δισ. ευρώ, από 39,9 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2016.
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ (ΑΕΠΟ) ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
H Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, για μία ακόμη φορά και μετά από διαδοχικές παρατάσεις που έχουν δοθεί, καλεί τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην κατάθεση αιτήματος για την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) έως τις 30 Νοεμβρίου 2017. Διαφορετικά, όπως τονίζεται στην επιστολή, η άπρακτη παρέλευση της τετράμηνης προθεσμίας με καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου, γεννά υποχρέωση της υπηρεσίας που χορήγησε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, βάσει νόμου, να το ανακαλέσει άμεσα. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά υπενθυμιστική επιστολή της Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνέχεια αυτών της 14ης Σεπτεμβρίου και 7ης Νοεμβρίου, προς τους αρμόδιους φορείς. Η υποχρέωση αυτή αφορά υφιστάμενα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα της παρ.2 του ν.4276/2014 (Α’155) όπου συμπεριλαμβάνονται και τα κάμπινγκ και οι επιχειρήσεις ιαματικού τουρισμού. Τονίζεται ότι έχουν δοθεί διαδοχικές παρατάσεις εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, ώστε οι υπόχρεες επιχειρήσεις να καταθέσουν το αίτημα έκδοσης ΑΕΠΟ προς την αρμόδια περιβαλλοντική αρχή και επομένως να έχουν το δικαίωμα ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση των δύο ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μη λήξει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους.
  • ΤτΕ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 23,5 ΕΚ. ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ 2017
Αύξηση κατά 10,3% εμφάνισαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου τα έσοδα από τον τουρισμό αγγίζοντας τα 12,994 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα η εισερχόμενη τουριστική κίνηση ξεπέρασε τα 23,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες έναντι 21,4 εκατομμύρια που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Κατά την επισκοπούμενη περίοδο η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28 διαμορφώθηκε στις 16.047 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28 αυξήθηκε κατά 15,1% και διαμορφώθηκε στις 7,488 εκατ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 9,8%, ενώ αυτή από τις χώρες της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 6,3%.
  • EUROSTAT: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το 37,5% των παιδιών έως 17 ετών στην Ελλάδα κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με στοιχεία για το 2016 που δημοσιεύει η Eurostat. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρωζώνη, καθώς μεγαλύτερα ποσοστά σε επίπεδο ΕΕ καταγράφουν μόνο η Ρουμανία (49,2%) και η Βουλγαρία (45,6%). Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, μεταξύ του 2010 και 2016.
  • ΕΦΚΑ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ
Διευκρινίσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας παρέχει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης με σχετική εγκύκλιο. Συγκεκριμένα, από 1-1-2017, ημερομηνία ένταξης στον ΕΦΚΑ των προϋφιστάμενων φορέων κύριας ασφάλισης, η ασφαλιστική ενημερότητα χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τους, οι οποίες λειτουργούν ως υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Συνεπώς, οι εργοδότες και οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες) εξακολουθούν να λαμβάνουν βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τις αρμόδιες, κατά την 31-12-2016, υπηρεσίες κάθε εντασσόμενου φορέα.


  • ΣτΕ: ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ
Απόφαση με μεγάλη βαρύτητα σε φορολογικό, ποινικό και οικονομικό επίπεδο εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε ότι οι έλεγχοι των Αρχών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων σε ημεδαπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν της πενταετίας. Ο χρονικός αυτός περιορισμός κατά τους ανώτατους δικαστές επιβάλλεται με βάση τις συνταγματικές αρχές.
  •  ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Μπαράζ ελέγχων προκειμένου να σωθεί ό,τι σώζεται από τις φορολογικές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, εξαπολύει ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θέτοντας μεταξύ άλλων στην αιχμή του δόρατος και περίπου εκατό υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ. Το σκηνικό των παραγραφών φέτος είναι τελείως διαφορετικό. Μετά από πολλά πολλά χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα καταθέσει καμία διάταξη νόμου για παράταση του χρόνου παραγραφής ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Έτσι, στις 31 Δεκεμβρίου 2017, χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις του 2011 ή του 2006 εφόσον υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία εξωτερικού, «πεθαίνουν» οριστικά. Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει δώσει αυστηρές εντολές στον ελεγκτικό μηχανισμό, να τρέξει όσο αντέχει έως τις 31 Δεκεμβρίου, ώστε να μην παραγραφούν υποθέσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος. Ήδη ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει πάρει φωτιά, αποστέλλοντας σωρηδόν ραβασάκια, με τη μορφή συστημένων επιστολών, σε φορολογούμενους, με τα οποία τους γνωστοποιείται ότι έχουν επιλεγεί για έλεγχο, αναφέροντας τον αριθμό της εντολής και την ημερομηνία έκδοσής της.
  • ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ 2,2 ΕΚΑΤ. ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Σφίγγει ημέρα με την ημέρα η θηλιά για όσους χρωστούν στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι κατασχέσεις λογαριασμών κλιμακώνονται. Καθημερινά κατάσχονται 2,2 εκατ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, εργοδοτών και επαγγελματιών που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα βάρη που έχουν επωμιστεί με τα διαδοχικά "χαράτσια" που τροφοδότησαν και φέτος τα υπερπλεονάσματα για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Υπολογίζεται ότι κάθε ημέρα ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα για τουλάχιστον 1.900 οφειλέτες, που αντιλαμβάνονται ότι άδειασε ο λογαριασμός τους λόγω κατασχέσεων. Και η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη: έχουν δρομολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 945.000 ειδοποιητήρια. Για όσους δεν έχουν πλέον ούτε ευρώ στην τράπεζα, το επόμενο βήμα είναι ακόμα πιο επώδυνο. Μετά τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ακόμα και την κατάσχεση των ακινήτων τους, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας.​


  • ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ (Apostille) ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ
Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της Α.Α.Δ.Ε. (Δ. ΟΡΓ. Δ 1172275 ΕΞ 2017 ) έγιναν γνωστά τα ακόλουθα αναφορικά με την προσκόμιση στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων των εγγράφων, τα οποία αφορούν στη φορολογική κατοικία ή στη διαμονή φυσικών προσώπων και έχουν εκδοθεί από Φορολογικές Υπηρεσίες Κρατών που έχουν επικυρώσει τη «Σύμβαση που απαλλάσσει από την επικύρωση ορισμένες πράξεις και έγγραφα» (κυρωτικός ν. 4231/2014 - Α’ 19). Διευκρινίζεται ότι τα έγγραφα που εκδίδουν οι φορολογικές υπηρεσίες των χωρών, που έχουν επικυρώσει την «Σύμβαση που απαλλάσσει από την επικύρωση ορισμένες πράξεις και έγγραφα» (κυρωτικός  ν.4231/2014 - Α’ 19), τα οποία αφορούν στην φορολογική κατοικία ή διαμονή φυσικών προσώπων, εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του πρώτου εδαφίου του άρθρου 2 και  της παρ. 1 αυτού και ως εκ τούτου δεν χρήζουν επικύρωσης με την Σφραγίδα της Χάγης (Apostille), με  την  προϋπόθεση   ότι   φέρουν   ημερομηνία   και   υπογραφή   και,   ενδεχομένως, την σφραγίδα της αρμόδιας Αρχής του κράτους που τα χορήγησε. Υπενθυμίζουμε ότι, οι χώρες που έχουν επικυρώσει την παραπάνω Σύμβαση είναι  οι:  Αυστρία,   Ισπανία,   Γαλλία,   Ιταλία,   Λουξεμβούργο,   Ολλανδία,Πορτογαλία, Τουρκία, Πολωνία και Ελλάδα".
  • ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, τα οποία δεν θα έχουν καμία αλλαγή σε σχέση με τα φετινά. Και φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα με τον κυβισμό θα πληρώσουν για οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, απαλλάσσονται όσα αυτοκίνητα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.  
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • ΕΛΛΗΝΟ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ : 6ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας | “Κλιματική αλλαγή: Προκλήσεις και Προσαρμογή”

Το Ελληνο – Αμερικανικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Αγροτεχνολογίας του, διοργανώνει το : 6ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας| “Κλιματική αλλαγή: Προκλήσεις και Προσαρμογή” το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Θεσσαλονίκη. Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως κορυφαία εκδήλωση του είδους. Το Ελληνοο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δίνει συνέχεια σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία συνδράμοντας τον αγρότη-επιχειρηματία μέσω αυτής της στοχευμένης, συνοπτικής και παρεμβατικής εκδήλωσης. Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στο αδιαμφισβήτητο και επιταχυνόμενο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που για τη χώρα μας θα σημάνει μείωση των βροχοπτώσεων παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας ,αύξηση της θερμοκρασίας καθώς και της έντασης κυμάτων καύσωνα Το κόστος αγνόησης του φαινομένου υπολογίζεται σε πολλαπλάσιο του Α.Ε.Π. και ο αγροδιατροφικός τομέας θα υποστεί τον πλήρη αντίκτυπο, αφού οι βασικότερες παράμετροι της παραγωγής θα παρουσιάσουν έντονες μεταβολές . Πέραν της παρουσίασης των κύριων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, το Συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη προτάσεων περιορισμού των συνεπειών της. Η ανάπτυξη και αποδοχή νέων τεχνολογιών, η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης υδάτων, αγρών και ζωϊκού κεφαλαίου και η θεσμική σχεδίαση και υλοποίηση κατάλληλων μέτρων , μπορούν να καταστήσουν ευκολότερη την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, έτσι και φέτος , αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός διακεκριμένων επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων , εκπροσώπων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, του κλάδου των δικτύων διανομής , αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων , επιστημόνων και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.


  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Μ.-Θ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019.

Ανακοινώνεται από το Τμήμα Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Κρατικών Οχημάτων της Διεύθυνσης Οικονομικού της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (Α.Δ.Μ.-Θ.),Καθηγητή Ρωσσίδη 11, Τ.Κ. 54655, η διενέργεια Ηλεκτρονικού Ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ανταλλακτικών (CPV 34300000-0) ,την συντήρηση και επισκευή (CPV 50112000-3 ) των οχημάτων των υπηρεσιών της Α.Δ.Μ.Θ. για την περίοδο 2018-2019, με προϋπολογισμό Εκατόν Εξήντα Επτά Χιλιάδες Ευρώ και Τριάντα Λεπτά (167.000,30 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ή Εκατό Τριάντα Τέσσερις Χιλιάδες Εξακόσια Εβδομήντα Επτά Ευρώ και Εξήντα Έξι Λεπτά (134.677,66 €) χωρίς Φ.Π.Α. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι το υψηλότερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό % επί της προϋπολογισθείσας αξίας σε ευρώ. Λήψη πληροφοριών: Tμήμα Προμηθειών και Διαχείρισης Υλικού Δ/νσης Οικονομικού Α.Δ.Μ.-Θ. (Πληροφορίες: Γιώργος Νικήτας, Ελένη Αβραμίδου, Ευγενία Γαλανού τηλ: 2313 309-437,151,388,419, e-mail: tpdy@damt.gov.gr). Μετά την δημοσίευσή στο ΚΗΜΔΗΣ την Τετάρτη 1/11/2017 η διακήρυξη θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.damt.gov.gr. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Διαδικτυακή πύλη ΕΣΗΔΗΣ www.promitheus.gov.gr . Ημερομηνία και ώρα Έναρξης Υποβολής Προσφορών: Πέμπτη, 2/11/2017 08.00π.μ.. Καταληκτική Ημερομηνία και ώρα Υποβολής Προσφορών: Δευτέρα, 27/11/2017 15.00 μ.μ. Ημερομηνία και ώρα Αποσφράγισης Προσφορών (Διεξαγωγής Διαγωνισμού): Παρασκευή, 1/12/2017 ώρα 11.00 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: