«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ -«Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ENTERPRISE GREECE και την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ» στα πλαίσια της στήριξής τους στις τοπικές, εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και των...
εξαγωγέων της Χαλκιδικής που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, διάρκειας 8 ωρών με θέμα:
«Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»,

την Τρίτη και την Τετάρτη 13 και 14 Φεβρουαρίου 2018 & ώρες 16.00 – 20:00

στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής (Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος, 2ος όροφος)

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας (υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού) για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών. Στο Σεμινάριο αναλύονται όλες οι ενέργειες και τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος εξαγωγέας, ώστε να αποφευχθούν χάσιμο χρόνου, χρημάτων κ.λ.π. από λάθος κινήσεις λόγω άγνοιας. Στην ύλη του σεμιναρίου ενδεικτικά περιλαμβάνονται και αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

  • Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
  • Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (από πλευράς της marketing διάστασής του) δηλ. design, συσκευασία (περιέκτης, ετικέτα), πιστοποιήσεις.
  • Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.
  • Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
  • Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
  • Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
  • Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.
  • Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (τρόπος επιλογής της κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης).  
  • Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
  • Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.
  • Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.
  • Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.
  • Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.
  • Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
  • Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.
  • Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π.
  • Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων (έκδοση ειδικών πιστοποιητικών κ.λ.π.)
  • Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων. Αξιοποίηση των εμπορικών μας ακολούθων.

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.

Βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι η τακτοποίηση των οφειλόμενων συνδρομών τους προς το Επιμελητήριο παρελθόντων ετών έως 2014 καθώς και την τρέχουσα συνδρομή ανταποδοτικών υπηρεσιών έτους 2018 (πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής).

Οι επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ»
Τράπεζα Πειραιώς
Αρ. Λογαριασμού 5276-034671-536
IBAN GR1101722760005276034671
Με αιτιολογία : Σεμινάριο εξαγωγών & Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα

Η απόδειξη πρέπει να σταλεί μαζί την αίτηση συμμετοχής.


Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία και στο παρακάτω link : http://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=8237

  • ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΑ 3 ΔΙΣ
Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει επταετές ομόλογο τις ερχόμενες δύο εβδομάδες για να αντλήσει 3 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, αναφέρουν δημοσιεύματα του Reuters και των Financial Times, επικαλούμενα κυβερνητικούς αξιωματούχους. Το Reuters επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο και σημειώνει ότι η Ελλάδα ελπίζει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» έως 19 δισ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους μετά την έξοδό της από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018. 
  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ capital contols
Σε περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προχωρεί η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, αυξάνοντας τα όρια αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση, το συνολικό μηνιαίο ποσό που μπορεί να διακινείται στο εξωτερικό μέσω των 10 ιδρυμάτων πληρωμών που έχουν αδειοδοτηθεί στη χώρα μας αυξάνεται στα 38.950.000 ευρώ από 36.000.000 ευρώ που είναι σήμερα. Το νέο όριο τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου του 2018 και αφορά το καθαρό ποσό, αφού, δηλαδή, από το ποσό που διακινείται μέσω εξερχόμενων εμβασμάτων αφαιρεθεί το ποσό που εισέρχεται στη χώρα μέσω εμβασμάτων από το εξωτερικό. 
  • ΧΑΜΕΝΑ 12,5 ΔΙΣ. ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ
Στο 12,5% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ανέρχονται τα χρέη που έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτα είσπραξης» από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έγγραφη απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, την 1η Δεκεμβρίου 2017, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ανερχόταν σε 99,79 δισ. ευρώ και το μέρος του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου που έχει χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτο είσπραξης» ανέρχεται σε 12,50 δισ. ευρώ.
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,941 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2017
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,941 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός 2017, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,778 δισ. ευρώ το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 877 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία το δωδεκάμηνο του 2017 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 4,267 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,810 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 5,123 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018.
  • EUROSTAT: ΣΤΟ 177,4% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο 177,4% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017, το ελληνικό χρέος αυξήθηκε κατά 1,3%, ενώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,5%. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι επί του 177,4% του ΑΕΠ, το 143,5% είναι δάνεια. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος αυξήθηκε στα 313,5 δισ. ευρώ, από 309,1 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2017 και από 311,3 το τρίτο τρίμηνο του 2016.
  • Business Europe: ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το ύψος των επιτοκίων, το μη μισθολογικό κόστος και την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας χαρακτήρισε ως τα κυριότερα εμπόδια για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα ο Γκέρχαρντ Κοχ, πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανικών Υποθέσεων της Business Europe. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, ο κ. Κοχ επεσήμανε ότι το ύψος των επιτοκίων δανεισμού στην Ελλάδα είναι περίπου 7%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 2% και υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι επιχειρήσεις δανείζονται με ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο. Σημαντικός αποτρεπτικός επίσης παράγοντας, όπως ανέφερε ο κ. Κοχ, είναι και το υπερβάλλον μη μισθολογικό κόστος εργασίας, το οποίο θα πρέπει να μειωθεί. Μάλιστα, όπως ανέφερε, είναι ένα από τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ. Αναφορικά με το ενεργειακό κόστος, τόνισε ότι στην Ελλάδα είναι μεσοσταθμικά κατά 30% ακριβότερο σε επίπεδο ΕΕ, γεγονός που δημιουργεί εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών βιομηχανιών. Πάντως, υπογράμμισε ότι εν γένει στην ΕΕ το ενεργειακό κόστος είναι υψηλό, σε σχέση π.χ. με τον κυριότερο ανταγωνιστή, τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι «γι' αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας».
  • ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ «ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ» ΕΩΣ 90% ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΚΑΡΤΕΣ
Σε «κούρεμα» των χρεών από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια που θεωρούν αδύνατον να εισπράξουν στο σύνολό τους, προχωρούν οι τράπεζες. Πρόκειται για «κόκκινα» δάνεια που δεν εξυπηρετούνται για πολλούς μήνες ή και χρόνια και που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες προσφέρουν στους δανειολήπτες αυτά τα δάνεια σε πολύ χαμηλές τιμές, με περικοπή της οφειλής ακόμη και σε ποσοστό 90%.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μία μετά την άλλη οι τράπεζες στέλνουν σημειώματα σε χιλιάδες πελάτες τους για να διευθετήσουν τα χρέη τους με αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση και πριν τα αγοράσουν τα funds. Βάσει νόμου πριν τα δάνεια περάσουν στα  fuds η τράπεζα πρέπει να εξαντλήσει τις προσπάθειες συνεννόησης με τους πελάτες της. Οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σημερινό τους χρέος, έχουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το μεγαλύτερο μέρος του, το οποίο συνήθως είναι τόκοι, και να εξασφαλίσουν δυνατότητα αποπληρωμής σε πολύ χαμηλότερες δόσεις. Με την επιστολή που θα λάβουν μπορούν να απευθυνθούν στην τράπεζα για ρύθμιση πριν το δάνειό τους περάσει στα χέρια fuds.


  • ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ
Από το 2007-2017 η χώρα μας έχασε το 37% του πλούτου της - Στον αντίποδα το Βιετνάμ που κατέγραψε άνοδο... 210%. Τη μεγαλύτερη μείωση πλούτου παρουσιάζει η χώρα μας τη δεκαετία 2007-2017, μετά τη Βενεζουέλα, «πετυχαίνοντας» ακόμη μια αρνητική πρωτιά, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών New World Wealth σε συνεργασία με την Visual Capitalist. Η Βενεζουέλα έχασε το 48% του πλούτου της ενώ η Ελλάδα, στη δεύτερη θέση της λίστας, έχασε το 37%. Στην ίδια κατάταξη, ακολουθούν κι άλλες χώρες του λεγόμενου ευρωπαϊκού Νότου που επλήγησαν βαριά από την παγκόσμια κρίση που ξέσπασε το 2008 και την κρίση χρέους, όπως η Ιταλία που μοιράζεται με την Ισπανία την τρίτη θέση με απώλεια πλούτου 19%, ενώ ακολουθούν  η Νορβηγία με 17% (γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη μείωση των τιμών του πετρελαίου), η Πορτογαλία με 13%, ενώ και η Γαλλία φιγουράρει στην εν λόγω κατάταξη με μείωση πλούτου κατά 11%. Στον αντίποδα βρίσκεται το Βιετνάμ, που αναδύεται ως κόμβος για την παγκόσμια βιομηχανία. Η ασιατική χώρα βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πλούτου την τελευταία 10ετία, καθώς κατέγραψε άνοδο 210%. Επιπλέον, η αγορά πλούτου του Βιετνάμ αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω κατά 200% την επόμενη 10ετία, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
  • Taxisnet: ΣΕ 12 ΕΩΣ 24 ΔΟΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
Άνοιξε η εφαρμογή με την οποία ρυθμίζονται σε δόσεις οι οφειλές φορολογουμένων πριν αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά (Ρ2-Αίτηση Πάγιας Ρύθμισης Οφειλών ν.4152/2013). Μια χρόνια δυσλειτουργία της φορολογικής διοίκησης επέλυσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνοντας – επιτέλους- τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις οφειλές τους, πριν αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες. Μέχρι χθες, αν κάποιος φορολογούμενος χρωστούσε στην εφορία και ήθελε να ρυθμίσει τις οφειλές του πριν λήξει ο προθεσμία πληρωμής, δεν μπορούσε παρά να περάσει μια βόλτα από τη Δ.Ο.Υ. Ηλεκτρονική πρόσβαση δεν υπήρχε. Αν η οφειλή όμως είχε γίνει ήδη ληξιπρόθεσμη, μπορούσε να την εντάξει στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων μέσω Taxisnet. Από σήμερα, οι φορολογούμενοι μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους μέσω taxisnet είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι. Η ειδική εφαρμογή «ανέβηκε» στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Η πάγια ρύθμιση, δίνει τη δυνατότητα διακανονισμού σε 12 μηνιαίες δόσεις ή ακόμα και σε 24 δόσεις σε έκτακτες περιπτώσεις. Βέβαια ο φορολογούμενος θα πληρώσει έντοκα. Η αίτηση ένταξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια οι δόσεις πληρώνονται με την Ταυτότητα Οφειλής. Εντός Φεβρουαρίου, αναμένεται η ενεργοποίηση μιας ακόμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας από την ΑΑΔΕ με τη χρήση της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας απευθείας μέσω του taxisnet, τις οφειλές τους.
  • ΕΝΤΥΠΟ Ε11: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Δημοσιεύθηκε η με Αριθμ. οικ. 3589/Δ9/1/1028 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας με θέμα «Παράταση της προθεσμίας της περίπτωσης η) του άρθρου 4 της υπ' αριθ. πρωτ. 29502/85/01-9-2014 (ΦΕΚ Β΄ 2390/08-9-2014) απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ' αριθ. 5072/6/25.02.2013 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΦΕΚ Β'449/25.02.2013), περί επανακαθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων για θέματα αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπ' αριθ. 28153/126/28-08-2013 απόφαση του (ΦΕΚ Β' 2163/30.08.2013)», όπως τροποποιήθηκε με την υπ' αριθ. πρωτ. 49327/10702/22-12-2014 (ΦΕΚ Β' 3456/23-12-2014) απόφασή του, για το έτος 2018».
Παρατείνεται για το έτος 2018, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11 (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) της περ. η) του άρθρου 4 της υπ' αρ. πρωτ. 29502/85/01-9-2014 (ΦΕΚ Β΄ 2390/08-9-2014) απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έως και την 28η Φεβρουαρίου 2018.
  • ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017
Στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2017 συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 18,4%, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 3,2%.Η ζήτηση για νέα επαγγελματικά οχήματα το 2017 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν θετική, καταγράφοντας συνολικά 2.4032.414 ταξινομημένες μονάδες ή κατά 3,2% περισσότερο από ότι το 2016. Στη χώρα μας πουλήθηκαν συνολικά 7.262 οχήματα έναντι 6.135 του 2016.
  • ΟΓΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Α21 ΕΤΟΥΣ 2018
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ: Σας ενημερώνουμε πως ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ στις 15/1 η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2017. Από 1/1/2018 καταβάλλεται πλέον το νέο ενιαίο «Επίδομα Παιδιού» σύμφωνα με το άρθρο 214 του ν. 4512/2018. Η Α δόση του νέου ενιαίου «Επιδόματος Παιδιού» για το 2018 θα καταβληθεί πριν το Πάσχα, εντός των τελευταίων ημερών του Μαρτίου. Ειδικά για την Α δόση, ΔΕΝ είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή Α21. Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά 2μηνο, δηλαδή θα πληρώνεται σε 6 δόσεις εντός του έτους. Οι εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών θα εξετάζονται με το ισχύον κατά την υποβολή τους θεσμικό πλαίσιο. Η διαδικασία υποβολής Α21 για το έτος 2018 θα ξεκινήσει σύντομα με ηλεκτρονική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για την διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος 2017. Ο ΟΓΑ θα ενημερώσει εγκαίρως με ανακοίνωσή του τους υποψήφιους δικαιούχους για τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο θα υποβληθούν οι νέες αιτήσεις Α21.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.


ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .


  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ “DOMOTEC” ΣΤΟ Metropolitan Expo | 26 – 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018.

Η έκθεση DOMOTEC, η ολοκληρωμένη έκθεση για την ανακαίνιση, την δόμηση και την εξοικονόμηση ενέργειας θα πραγματοποιηθεί από τις 26 – 29 Απριλίου 2018 στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του 2017 η έκθεση και φέτος αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις όλης της αγοράς. Μέσα από τις εννέα διοργανώσεις της, η έκθεση έχει καταφέρει να αποτελέσει πόλο έλξης για όλη την αγορά με αυξανόμενους επισκέπτες χρόνο με το χρόνο, που στόχο έχουν την εύρεση νέων συνεργατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την σύναψη εμπορικών συνεργασιών. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από το πρόγραμμα εξωστρέφειας. Η διοργανώτρια εταιρεία θα φιλοξενήσει επιχειρηματικές αποστολές από 15 χώρες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Β. Αφρική και Ασία. Οι διεθνείς αγορές είναι το κύριο μέλημα της διοργάνωσης στο πλαίσιο της τόνωσης της εξαγωγικής δραστηριότητας των εκθετών. Στο φετινό πρόγραμμα προσέλκυσης και φιλοξενίας ξένων αγοραστών αναμένεται να παρευρεθούν σημαντικοί key-buyers, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν b2b meetings με τους εκθέτες της DOMOTEC. Η έκθεση αποτελείται από εταιρίες με δομικά προϊόντα – ξηρά δόμηση, μονωτικά υλικά – συστήματα θερμομόνωσης, στεγανοποιητικά υλικά, κονιάματα- βελτιωτικά, χρώματα, Μάρμαρα- γρανίτες- πέτρες, κουφώματα, κάγκελα, προϊόντα τσιμέντου πλακάκια – είδη υγιεινής, εργαλεία & οικοδομικά μηχανήματα, ανελκυστήρες κ.α και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όπως μηχανικοί /αρχιτέκτονες, έμποροι υλικών και εξοπλισμού κτιρίου, επαγγελματίες και τεχνικοί ,ξενοδοχεία , οικοδόμοι και ελαιοχρωματιστές, εργολάβοι , διακοσμητές κ.α όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Η Domotec 2018 θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλη διοργάνωση με την γνωστή έκθεση MEDWOOD με δομικά υλικά ξύλου και επιπλοποιίας προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Οι διοργανωτές

Η T EXPO Α.Ε. είναι η σημαντικότερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων με μακρόχρονη εμπειρία ειδικότερα στο χώρο των τεχνικών – κλαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα. Μέσω των 5 καταξιωμένων διοργανώσεων της (DOMOTEC, ELECTROTEC, ECOTEC, METEC, FETEC) έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ισχυρή παρουσία στην εκθεσιακή αγορά της χώρας.

Επικοινωνία : T.Expo Α.Ε. Λ. Ανθούσας 4, 15351Παλλήνη – Αθήνα
Τηλέφωνο : 2.111.801.801 Fax: 2.111.801.810
E-mail: c.karamanos@texpo.gr URL: http://www.texpo.gr

  • ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΟΠΑΠ Forward»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επίσημη έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας «OPAP Forward», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και υλοποιείται σε συνεργασία με το ελληνικό σκέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, που στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016, προσφέρει ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση, πρόσβαση σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, σε διεθνείς αγορές καθώς και σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώτος κύκλος υλοποίησης του προγράμματος βοήθησε τις 20 συμμετέχουσες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν 2,347 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και να αυξήσουν τον τζίρο τους κατά 20%.Με το ίδιο όραμα, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» και προσκαλεί τις αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να εξελιχθούν και να δώσουν νέα πνοή στην ελληνική αγορά, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, που έχει ήδη ξεκινήσει από 26 Ιανουαρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου, 2018, θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ https://www.opapcsr.gr/program_description/ . Πληροφορίες – διευκρινίσεις: Endeavor Greece- Υπεύθυνος Συντονισμού προγράμματος Τηλ: 210 36 24 812 / E-mail: opapforward@endeavor.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: