«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Παρουσίαση βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής

Ο Δήμος Σιθωνίας θα παρουσιάσει το μυθιστόρημα της Έφης Συκιώτη «Ο χορός της Μοίρας» από τις εκδόσεις Εντός, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Χαράλαμπος Κυριακίδης

Δυο λόγια για το βιβλίο...


Από το νησί στην Αθήνα, από το Λονδίνο στη Βοστόνη, από το Μπουένος Άιρες σε όλη τη Λατινική Αμερική. Σύνορο ο κόσμος όλος. Ζωή σαν παραμύθι, ζωή σαν όνειρο.
Η ιστορία της Φανής, μιας χαρισματικής γυναίκας. Από τη στιγμή που ξεκινάει με μόνα εφόδια το πείσμα και την ευαισθησία για οτιδήποτε ανθρώπινο ως τη στιγμή που γίνεται παγκόσμιο σύμβολο. Με σήμα κατατεθέν το σαγηνευτικό χορό της, που σε κάθε στροβιλισμό κρύβει και μια τρικυμία.
Η Φανή τολμάει να βάλει τον πήχη της ανθρωπιάς στον ουρανό. Κι όσο πιο μανιασμένα παλεύει να τον περάσει τόσο περισσότερα τα τέρατα που πασχίζουν να τον γκρεμίσουν. Θα μπορέσει, άραγε, να αφήσει το στίγμα της μέσα στον ορυμαγδό που έρχεται;
Μια συναρπαστική περιήγηση από την αγαπημένη θάλασσα του νησιού στον ωκεανό της αλληλεγγύης και της άδολης αγάπης για τους κατατρεγμένους όπου γης, για τα ανυπεράσπιστα αγγελούδια που υποφέρουν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: