«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το Εθνικό μαθηματικό παράδοξο του συλλαλητηρίου.

*Του Στάθη Σαρηγιαννίδη

Είναι η οργανωμένη, καθολική προσπάθεια του συστήματος που κατάφερε τελικώς να δημιουργήσει το μαθηματικό παράδοξο. Ποιο είναι αυτό;
Μετά από την συνεχή προσπάθεια του συνόλου σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, των πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών καναλιών αλλά και λοιπών φορέων της κοινωνίας που φαίνεται να...
τελούν σε σχέση εξάρτησης από την πολιτεία (αν και δεν θα έπρεπε), έλαβε χώρα το μαθηματικό αδύνατο. Ναι φίλες και φίλοι, το συλλαλητήριο αυτό είχε μεγαλύτερη επιτυχία από το συλλαλητήριο του 1992. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 21η Ιανουαρίου 2018, άλλως μερικές δεκάδες χιλιάδες κατά τα λεγόμενα των εκπροσώπων - δημοσιογράφων της κυβέρνησης, κατάφεραν να είναι περισσότεροι από το 1,5 εκατομμύριο του 1992. Φτάνει μόνο να σκεφτούμε πως τον καιρό εκείνο, το συλλαλητήριο έλαβε χώρα με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, με το κλείσιμο των σχολείων και την παρότρυνση των μαθητών σε συμμετοχή, με τα δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς προς και από Θεσσαλονίκη, και με τα ΜΜΕ να εκθειάζουν και να επαινούν τους απανταχού συμμετέχοντες.
Η συστηματική καλλιέργεια ενός αρνητικού κλίματος για το συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου του 2018 και υποβάθμισης αυτού, με χαρακτηρισμούς και κινδυνολογίες είναι και η αιτία της μεγάλης επιτυχίας της συγκέντρωσης. Μήπως δεν έγινε έτσι;
Είναι πλέον γνωστή η τακτική του πολιτικού συστήματος να χαρακτηρίζει ως ακραίο, φασίστα και γραφικό, κάθε έναν που θα τολμήσει να αναφερθεί σε πατρίδα, θρησκεία, ένοπλες δυνάμεις και εθνική αξιοπρέπεια. Αναφέρομαι λοιπόν στα μηνύματα τα οποία ακουγόταν σε όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και σε περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα και κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου.
Μέρες πριν γινόταν αναφορές για επεισόδια που αναμένονταν να λάβουν χώρα από ακραία στοιχεία, με παράλληλη σκόπιμη μη αναφορά στους οργανωτές, στον ενθουσιασμό που επικρατούσε και στη θετική στάση του κόσμου απέναντι στο συλλαλητήριο. Κανένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας (ούτε αυτά που άμεσα πληρώνονται από τον ελληνικό λαό), δεν κάλυψε με απευθείας σύνδεση την συγκέντρωση, με μοναδικό σκοπό να μην παροτρυνθεί ο κόσμος (και κυρίως ο κόσμος της Θεσσαλονίκης) από τον ενθουσιασμό αυτής, και κατέβει στους δρόμους. Θυμίζω πως μιλάμε για τα ίδια ΜΜΕ που σε οποιαδήποτε συγκέντρωση άνω των 20 ατόμων με στόχο π.χ. την σωτηρία του κολεόπτερου του Αμαζονίου, βγάζουν απευθείας σύνδεση και ανταποκρίσεις.
Χωρίς ξεκάθαρη θέση εμφανίστηκε το σύνολο σχεδόν των κομμάτων, τα οποία δεν δέχτηκαν να δηλώσουν ότι παρίστανται στη συγκέντρωση δια εκπροσώπων βουλευτών, αλλά όσοι εκ των βουλευτών βρέθηκαν εκεί παρίσταντο μόνο ως φυσικά πρόσωπα. Και διευκρινίζω, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να λάβουν τον λόγο στην συγκέντρωση, αλλά να δηλώσουν απλά την παρουσία τους.
Τραγικότερη όλων η αδυναμία να βρεθεί πάρκινγκ για τα λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο στην συγκέντρωση, με παράλληλο μπλοκάρισμα των λεωφορείων στα διόδια Μαλγάρων. Αυτή η φθηνή δικαιολογία αποτέλεσε, κατ’ εμέ, την πιο ωμή παρέμβαση και την μεγαλύτερη προσπάθεια παρεμπόδισης του συλλαλητηρίου. Δεν είμαι κακοπροαίρετος απλά απορώ, πώς ανάλογη δυσκολία δεν υπήρξε ποτέ και σε καμία κομματική συγκέντρωση – ομιλία στη Θεσσαλονίκη; Πώς μόνο 90.000 κόσμος, κατ’ εκτίμηση της αστυνομίας, δημιούργησε τόσο μεγάλο πρόβλημα; Πώς δεν σκέφτηκε κανείς πως η προσέλευση του κόσμου θα δημιουργούσε ανάλογο πρόβλημα; Πιθανές απαντήσεις: 1)Πίστευαν πως η προσπάθεια υποβάθμισης του συλλαλητηρίου θα «πιάσει» 2) Εσκεμμένη ενέργεια για να μποϋκοτάρουν το συλλαλητήριο και 3) Τελικά η εκτίμηση της αστυνομίας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά απέχει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες από αυτή. Η επιλογή δική σας…
Προσωπικά το μόνο που έχω να πω, είναι συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους, σε όλες τις οργανώσεις, σε όλους τους φορείς που διοργάνωσαν το επιτυχημένο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018.
Τέλος ναι φίλες και φίλοι, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω οι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, σε αντίθεση με τις ευνοϊκές του 1992 μπορούν και είναι περισσότεροι από το 1,5 εκατομμύριο του 1992 και αν υπάρχει κάποιος που το γνωρίζει καλά είναι ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης. Είναι κοινό μυστικό Στρατηγέ πως σε κοιτάζει πάρα πολύς κόσμος στα μάτια και περιμένει ένα νεύμα. Γιατί μπορεί οικονομικά να έχει εξαθλιωθεί η χώρα και να μην υπάρχουν λεφτά για τις οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά ο Έλληνας ιδρώτα και αίμα για την Πατρίδα, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, για την Μακεδονία και κάθε άλλη περιοχή αυτής, πάντα είχε, πάντα έχει και πάντα θα έχει να δώσει.
Με την ελπίδα πως το συλλαλητήριο αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για τον καθένα από εμάς, να πραγματοποιήσει ένα προσωπικό, εσωτερικό συλλαλητήριο των αρχών, των αξιών του και της αγάπης του για την Πατρίδα, ώστε εφεξής να επαινούμε, να τιμούμε και να υποστηρίζουμε την αλήθεια και την αριστεία, αναφέρω το αυτονόητο:
Ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα πρέπει υπό κανέναν προσδιορισμό, περιγραφή, μετάφραση ή επεξήγηση να εμπεριέχεται στην ονομασία των ΣΚΟΠΙΩΝ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι αυτή που κατοικούμε, καλλιεργούμε, τιμούμε, σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε όποτε χρειαστεί.

Με τιμή

*Σαρηγιαννίδης Στάθης
Αντιπρόεδρος
Περιφερειακού Συμβουλίου
Κεντρικής Μακεδονίας
Περ. Συμβ. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: