«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ, ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
Την πρότασή της για την επέκταση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ έκανε η ελληνική πλευρά στη συνάντηση με τους θεσμούς. Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ελληνική πλευρά τεκμηρίωσε σε...
μια πρώτη συνάντηση τη θέση της, και οι θεσμοί δέχθηκαν να δώσουν την έγκρισή τους να υποβάλει η ελληνική πλευρά σχετική νομοθετική ρύθμιση. Στις σημερινές συναντήσεις, αναμένεται να συζητηθεί η επέκταση των 120 δόσεων προς ελεύθερους επαγγελματίες και για όφειλες άνω των 50.000 ευρώ, αλλά και οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον νόμο Κατσέλη, η ισχύς του οποίου λήγει ‪στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

  • ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΙΙ"
Την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ", μέσω του οποίου ενισχύονται επενδύσεις για ενεργειακή θωράκιση κατοικιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σχετική Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνει και παραρτήματα με τη λίστα των απαιτούμενων δικαιολογητικών για διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, τα έντυπα των προτεινόμενων παρεμβάσεων και της ολοκλήρωσης των έργων, η υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου και του αναδόχου, κ.α.

  • ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Τους εκτιμητές οι οποίοι αναλαμβάνουν να εισηγηθούν νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων για 10.000 περιοχές της χώρας αναφέρει σχετική υπουργική απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη διαύγεια. Σημειώνεται οτι οι εκτιμητές αναλαμβάνουν να εισηγηθούν νέες τιμές ζώνης μόνο για καινούργια ακίνητα, μηδενικής παλαιότητας. Για τα παλαιά ακίνητα, οι τιμές θα συνεχίσουν να προσδιορίζονται όπως και σήμερα με την εφαρμογή συντελεστών απομείωσης έως και 40% ανάλογα με την ηλικία του κτίσματος.
  • ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΑ barcode ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς και ο Υπουργός Οικονομικών υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 613/22-02-2018 ) με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές, οι διαδικασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του μέτρου του γραμμωτού κώδικα (barcode) στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και των εφημερίδων, περιοδικού και ημερήσιου Τύπου (ΦΕΚ Β' 652/26-02-2018). Πιο συγκεκριμένα, με την εν λόγω απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφέςεφαρμογής του νομοθετημένου μέτρου για τη μέτρηση των κυκλοφοριών των εντύπων, η διαδικασία διανομής, πώλησης και επιστροφής τους, όπως και το πλαίσιο ελέγχου και επιβολής των προστίμων. Στην ΚΥΑ γίνεται, επίσης, αναφορά στον τρόπο συγκέντρωσης και δημοσιοποίησης των στοιχείων κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών.
  • ΥΠ. ΟΙΚ.: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,852 ΔΙΣ. ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,852 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο του 2018 έναντι στόχου για 722 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,019 δισ. ευρώ για τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία τον Ιανουάριο παρουσιάστηκε πλεόνασμα και στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1,577 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πλεόνασμα 503 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018, για το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και πλεονάσματος 839 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2017. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4,753 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 860 εκατ. ευρώ ή 22,1% έναντι του στόχου.
  • ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
Στόχος είναι έως την Πέμπτη να εντοπισθεί σε ποια από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσεως για να επιλυθούν, δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών πρώτων επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Όπως εξήγησε ο ίδιος αξιωματούχος ο προγραμματισμός σε αυτή τη φάση είναι να εντοπιστούν τα εν δυνάμει προβλήματα (π.χ. με το θέμα του Δημοσίου που είναι χρονοβόρο) και να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής τους, με στόχο η τέταρτη αξιολόγηση να έχει κλείσει τον Μάιο και τον Ιούνιο να υπάρξει η ολοκληρωμένη τελική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για το χρέος..
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΜΟΝΟ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ Δ.Ο.Υ.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2018 λήγει η προθεσμία απόδοσης του φόρου διαμονής μηνός Ιανουαρίου 2018. Δεν υπάρχει ηλεκτρονική εφαρμογή αυτή την στιγμή και σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1015/2018, μέχρι την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής, η δήλωση απόδοσης του φόρου διαμονής υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος σε δυο (2) αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα παραμένει στη Δ.Ο.Υ. και το άλλο παραδίδεται στον υπόχρεο.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΩΣ 31.3.2018
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ορίζεται ότι, οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών (ΠΟΛ.1022/7.1.2014) που αφορούν τα ημερολογιακά έτη 2017 και επόμενα, υποβάλλονται μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν. Για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι τη 15η Μαΐου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν.
  • ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ , ΚΛΠ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017

Όπως είναι γνωστό, μετά τη θέσπιση του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του αρχείου βεβαιώσεων των αποδοχών ή συντάξεων, των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και των βεβαιώσεων εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους ή δικαιώματα καθορίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Για το φορολογικό έτος 2017 δεν έχει εκδοθεί ακόμη η εν λόγω απόφαση οπότε είμαστε εν αναμονή αναφορικά με τον τύπο, το περιεχόμενο και φυσικά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής του αρχείου των βεβαιώσεων .Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, σύμφωνα με τους στόχους της Α.Α.Δ.Ε. για το 2018 που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, ως απώτατη προθεσμία για την επικαιροποίηση της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα για το φορολογικό έτος 2017 έχει τεθεί η 30η/04/2018.


  • ΟΑΕΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ
Αντιμέτωποι με επιβαρύνσεις θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι πέραν των διπλών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν θα έχουν και να αντιμετωπίσουν και υπέρογκα πρόστιμα. Πρόκειται για επαγγελματίες που παρ’ ότι έχουν σταματήσει την δραστηριότητά τους κι έχουν κλείσει τα βιβλία τους, ο ΕΦΚΑ τους επιβάλλει πρόστιμα 6% κάθε χρόνο επί των συνοικών οφειλών που είχαν στον πρώην ΟΑΕΕ.
  • EUROSTAT: ΣΤΑ 684 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στα 684 ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Σε ανάλυση της για τους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία διαχωρίζει την Ε.Ε. σε τρεις γεωγραφικές περιοχές, με τους χαμηλότερους μισθούς να καταγράφονται στις ανατολικές χώρες και τους υψηλότερους στις βόρειες και δυτικές χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, τον Ιανουάριο του 2018 η Βουλγαρία είχε τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό (€261) στην Ε.Ε.


  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας
    95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων -
    GDPR).
Ο κανονισμός 2016/679 (Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων – General Data Protection Regulation, GDPR ) πραγματεύεται την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας τους. Ο κανονισμός εκδόθηκε στις 27/4/2016 και θα εφαρμοστεί άμεσα σε όλους τους οργανισμούς και επιχειρήσεις των κρατών μελών στις 25/5/2018. Ο κανονισμός αφορά όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και τις κρατικές αρχές που με οποιοδήποτε τρόπο επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πολιτών της ΕΕ ή νομίμως κατοικούντων στην ΕΕ. Ισχύει δε αυτόματα και δεν απαιτείται ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις για την εν λόγω υποχρέωση τους θα πρέπει να ενημερωθούν σε πολύ σύντομο χρόνο. O νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, φέρνει από την 25/5/2018, μια σειρά αλλαγών, που στόχο έχουν να επιτύχουν την ελεύθερη και προστατευμένη ροή των προσωπικών δεδομένων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από τη δημιουργία κουλτούρας για τα προσωπικά δεδομένα, την οργάνωση και τυποποίηση των διαδικασιών και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Ειδικότερα,  ο με αριθμ. 679/2016 Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ψηφίστηκε το 2016. Ημερομηνία άμεσης και καθολικής εφαρμογής του για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ορίστηκε η 25/05/2018, με στόχο, τη διασφάλιση ενός συνεκτικού επιπέδου προστασίας των φυσικών προσώπων, σε ολόκληρη την Ένωση και προς αποφυγή αποκλίσεων, που εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα , στην εσωτερική αγορά, κατοχυρώνοντας έτσι, την ασφάλεια δικαίου και τη διαφάνεια για τους οικονομικούς παράγοντες. Η εφαρμογή του Κανονισμού από τον Μάιο του 2018, σε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο πλαίσιο, όπως αυτό καθορίζεται από τον Κανονισμό, και με υποχρεωτικό χαρακτήρα, ιδίως για τους φορείς του Δημοσίου, επιβάλλει να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες ενέργειες, προς επίτευξη της κανονιστικής συμμόρφωσης, της βελτίωσης και καλύτερης απόδοσης των διαδικασιών, αλλά και  της προστασίας, από αστικές και διοικητικές κυρώσεις. Πληροφορίες στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr , ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.dpa.gr .
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.


ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Ενημερώνουμε ότι εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί στον Πολύγυρο Στέκι Αλληλεγγύης, ανταλλαγής ειδών , ως κοινωνική φιλανθρωπική δράση, με την συνεργασία της Ενορίας Αγίου Νικολάου και του Δήμου Πολυγύρου. Ο αριθμός των εξυπηρετούμενων συνανθρώπων μας κάθε χρόνο ανέρχεται σε 2500 με 3000. Επίσης το Στέκι Αλληλεγγύης συμμετέχει σε έκτακτες δράσεις αποστολής ειδών σε σεισμοπαθείς, σε πλημμυροπαθείς, σε Παιδικά Χωριά και άλλα ιδρύματα ανά την Ελλάδα. Η έλλειψη μόνιμου χώρου στέγασης και μετά την πρόσφατη μετακόμιση από το χώρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου σε άλλο χώρο που παραχώρησε ιδιώτης, απαιτεί για την καλύτερη λειτουργία του την προμήθεια ραφιέρων και stand . Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να προσφέρουν τον εξοπλισμό που απαιτείται, να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη, κα Βορδού Ιωάννα στο τηλέφωνο 6999923860.

Δεν υπάρχουν σχόλια: