«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μήνυμα του Δημάρχου Κασσάνδρας για την ημέρα της Γυναίκας


«Η  Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι  μια μέρα γιορτής κυρίως όμως μνήμης και διεκδίκησης των γυναικών σε όλο τον κόσμο, η οποία συμβολίζει τους  αγώνες της γυναίκας για ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες… μια ημέρα εις ανάμνηση του αγώνα για «ψωμί και τριαντάφυλλα» όπως πρωτοειπώθηκε από το γυναικείο αίτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
 Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης τιμά την ημέρα αυτή αναγνωρίζοντας την  αξία της γυναίκας και  του πολλαπλού και απαιτητικού της ρόλου καθώς  και της...
πολύπλευρης και πολύτιμης προσφοράς της ως μητέρα, σύζυγος - σύντροφος, εργαζόμενη και ενεργό μέλος της κοινωνίας.
 Σε έναν κόσμο που η βία και οι διακρίσεις κατά των γυναικών εντείνονται, σε ένα διεθνές περιβάλλον που σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να αμφισβητεί αξίες αιώνων, πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την εξάλειψη των διακρίσεων και για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, τη δουλειά και την πολιτική συμμετοχή.
 Ας προσπαθήσουμε, η ημέρα αυτή να είναι ημέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για μια κοινωνία πιο δίκαιη, με περισσότερη ανθρωπιά και αξιοπρέπεια για όλες τις Γυναίκες και τους Πολίτες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: