«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Κάτω από το φως του φεγγαριού


Ρομαντικοί όλης της χώρας θα δώσουν ραντεβού στις 6 Αυγούστου το βράδυ στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία για να δουν πως ξεπροβάλλει το φεγγάρι ανάμεσα από τους κίονες του Παρθενώνα και πώς καταυγάζει το φως του, στον κομψό ναό του Ποσειδώνα στη θαλασσινή άκρη του Σουνίου.

Φέτος το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να τηρήσει την παράδοση των τελευταίων χρόνων και να ανοίξει για το αυγουστιάτικο φεγγάρι από τις 7 μ.μ. ώς τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, δωρεάν για το κοινό, 81 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία όλης της Ελλάδας, από τον Εβρο μέχρι τα Χανιά και από την Πρέβεζα μέχρι τη Σάμο.
Δωρεάν θα είναι και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται σε περισσότερους από τους μισούς αυτούς χώρους. Είναι κυρίως μουσικές εκδηλώσεις, χωρίς να λείπουν εντελώς οι θεατρικές. Κι έτσι θα δούμε από την Αρετούλα Κετιμέ που θα παίξει σαντούρι στον αρχαιολογικό χώρο Καλής Βρύσης στη Δράμα και τον Μανώλη Μητσιά σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο που θα δοθεί στον Πύργο Ουρανούπολης της Χαλκιδικής, ώς τον Λίνο Κόκοτο που θα δώσει μια παράσταση έντεχνου λαϊκού τραγουδιού στην υπέροχη αυλή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της οδού Πατησίων.

Περισσότερα στο:http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=68410

Δεν υπάρχουν σχόλια: