«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Οι 100 ...τελευταίες ημέρες του ΠαΣοΚ στην εξουσία.



Πληροφορούμαι ότι τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί « ο οργασμός των 100 πρώτων ημερών», στο επιτελείο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου.
Θεωρούν ότι η νίκη του στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι δεδομένη, προκαταβάλλοντας ,αλαζονικά κατά την γνώμη μου ,την θέληση του εκλογικού σώματος.
Προετοιμάζουν λοιπόν το έργο που έχουμε ξαναδεί σαν παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Τίτλος του ...έργου : « Οι 100 πρώτες ημέρες του ΠαΣοΚ». Είναι τόση η αλαζονεία τους που σκέπτονται να τις παρουσιάσουν στην επικείμενη ΔΕΘ. Δύο ολόκληρα χρόνια πριν από τις θεσμοθετημένες επόμενες εθνικές εκλογές.
Όμως,για να μην ξεχνάμε , ας δούμε μερικές από τις ...τελευταίες 100 ημέρες του ΠαΣοΚ στην εξουσία με την βοήθεια άρθρων των αρχείων των ιων της «Ελευθεροτυπίας».Οι ίδιοι άνθρωποι, το ίδιο κόμμα , με ....νέα γραφεία αυτή την φορά.
100ή ΜΕΡΑ (28/11/2003): Επιδόματα που προκαλούν δίνει στα «ρετιρέ» των δημοσίων υπαλλήλων ο υφ. Οικονομίας κ.Φαρμάκης. Παράλληλα ανακοινώνεται η Εξαίρεση από ειδικούς φόρους των υπεράκτιων εταιρειών (offshore).
95η: Αναγγέλλονται ,εκ νέου, 9.300 θέσεις μερικής απασχόλησης στο -που αλλού-Δημόσιο.
93η:Η Ελλάδα κατατάσσεται ...τελευταία στην ευρωζώνη στις δαπάνες για δημόσια υγεία.Τρύπα 300 εκατομ. ευρώ από το «Ξυστό» καλείται να καλύψει η κυβέρνηση.(Τι θυμάμαι τώρα!! Από το 1993 μέχρι και το 2003 το «Ξυστό» είχε παραχωρηθεί σε Intralot και Στιγμιαίο Λαχείο του κ.Σωκράτη Κόκκαλη και επί μία δεκαετία είχε διαχειριστεί έσοδα ...800 δισ. δρχ.
Μετά τη λήξη και της δεύτερης περιόδου παραχώρησης του «Ξυστό» -1998/2003-, ο τότε υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης είχε αποπειραθεί δύο φορές να δρομολογήσει διαγωνιστική διαδικασία για την αναζήτηση αναδόχου με στόχο την προείσπραξη κρατικών εσόδων 300 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια.Η τρύπα που λέγαμε! Οι όροι των προκηρύξεων του νέου διαγωνισμού προσβλήθηκαν ως ...φωτογραφικοί υπέρ της Intralot του κ. Σωκράτη Κόκκαλη..... και η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό παρέμεινε ..τρύπα !!)
89η: Παραχωρείται στην Εκκλησία έκταση 27 στρεμμάτων στον Καρέα ή οποία ανακαλείται -κατόπιν γενικών αντιδράσεων- τρεις μέρες μετά.
88η: «Για κοινωνικούς λόγους» η Βάσω Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούν προσωρινά με οργανισμούς κοινής ωφέλειας τα αυθαίρετα, ακόμα και σε καμένες εκτάσεις.
82η: Δρομολογείται από τον κ.Πάχτα με πρωτοφανή τρόπο και ...άγνωστο κόστος η μεταβίβαση της αμαρτωλής TVX σε νέο « όμιλο επενδυτών». Αυτό -επειδή είπαμε δεν ξεχνώ- θα το ξαναθυμίσω (αναλυτικά) σε κάποια επόμενη ανάρτησή μου. ΚΑΙ ΕΔΩ -εάν θυμάστε- «εθνικός...μεγαλοεπιχειρηματίας» .
80ή: Βροχή τροπολογιών στη Βουλή ικανοποιεί ...«οικιστικές ανάγκες» (μεταξύ των οποίων τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε δασικές περιοχές) και δίνει ακίνητο στην Εκκλησία προς ....αξιοποίηση. Τότε δεν υπήρχε βλέπεται ο όρος ...Βατοπέδι. Και ας ήταν παρόμοια περίπτωση .
79η: Ανακοινώνεται ότι....Πενταπλασιάστηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
76η: Κι άλλοι υπάλληλοι θα προσληφθούν στα ΚΕΠ από τους δήμους, ενώ θα μονιμοποιηθούν 4.000 συμβασιούχοι έργου.
69η: Εξαγγέλλεται η πρόσληψη 50.000 ανθρώπων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
67η: Ο Παπανδρέου συμφωνεί με την πρωτοβουλία του Σημίτη για ...συντεταγμένη διαδοχή. Ο κ.Μιχ. Χρυσοχοϊδης υπαινίσσεται ότι όλα είχαν αποφασιστεί (από ποιους...?) από το καλοκαίρι.
62η: Τεχνητή συγκράτηση του δημόσιου χρέους με τράμπα ομολόγων ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
57η: Ο κ. Γ .Παπανδρέου δηλώνει ( ως επίσημος πλέον εν δυνάμει πρόεδρος του ΠαΣοΚ) ότι είναι υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων.
52η: Οικιστική αξιοποίηση 1.000 στρεμμάτων του «πάρκου» στο τέως αεροδρόμιο Ελληνικού. Επτά νομοσχέδια σε μια μέρα.
50ή: Μυστήριο ραντεβού Χρυσοχοϊδη-Καρατζαφέρη στη Βουλή. Τα σχόλια ...περιττεύουν.Μόνο ο πρέσβης λείπει. Τι είπατε; Ποιος πρέσβης; Tι να σας πω τώρα; Της Μαδαγασκάρης; Του Κονγκό; Tου Αφγανιστάν; Ελάτε ! Μεγάλα παιδιά είσαστε!
48η: Ο Γιώργος στη Θράκη μειώνει τους εξοπλισμούς(...?). Τα ΜΑΤ κατά των κατοίκων των Καλυβίων που ζητούν πρόσβαση στις ακτές τους, που .....εκποίησε η κυβέρνηση.
47η: Η Γενική Τράπεζα κατακυρώνεται στη Σοσιετέ Ζενεράλ. Ελαιοπαραγωγοί της Αιγιαλείας συγκρούονται με ΜΑΤ.
46η: Εξαγγελία Παπανδρέου στο Λαύριο για εργασία νέων ....χωρίς ασφαλιστικές εισφορές επί 4 χρόνια.
44η: Τροπολογία Πάχτα υπέρ Στέγγου και άλλα νομοσχέδια εξπρές. Ο ανακριτής καλεί τον πρώην πρόεδρο του Χρηματιστηρίου για τις «φούσκες». Τελικό αποτέλεσμα; Άλλη μια ...«φούσκα» !
39η: Εως τη διάλυση της Βουλής εκκρεμούν 13 νομοσχέδια και άγνωστος αριθμός τροπολογιών που αποσύρονται από το φόβο κραξίματος. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι σε δύο χρόνια πούλησε προς 5,8 δισ. ευρώ μεγάλο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας (ανυπολόγιστης αξίας).
38η: Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής τάσσεται ...υπέρ Πάχτα, και τέσσερις ημέρες μετά διοργανώνεται μαζική συγκέντρωση υπέρ του...Πάχτα στον Πολύγυρο . Τα ίδια αυτά στελέχη « υπηρετούν» και σήμερα το ΠαΣοΚ !
34η: Η χώρα μας σπάει, επίσημα, όλα τα φράγματα στις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.
33η: Έρευνα αποκαλύπτει ότι αυξήθηκαν το 2003 οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα .
27η: Ο ...μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου εκλέγεται με 99,9% από 1.017.145 μέλη και φίλους του κόμματος. Δημοκρατικές διαδικασίες....
24η: Κλείνει η Βουλή με 8 νομοσχέδια στο συρτάρι. Ανάμεσά τους κι ένα για την ίση μεταχείριση των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκείας κ.ο.κ.
17η: Ξέφυγε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 6,9% του ΑΕΠ.
11η: Φουντάρει το ΧΑΑ. Μαζί του παρασέρνει ( μεταφέρει σε άλλες τσέπες σύμφωνα με την αργκό των Οικονομολόγων) και τις οικονομίες εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.
Σας κούρασα; Μπορεί! Αλλά χαλάλι ! Γιατί όπως λέω συχνά ...Λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο!

YΓ. Περιμένω την επίσημη διάψευση από το ΠαΣοΚ σχετικά με τα μπάνια του κ. Παπανδρέου στην Πούντα , τις ημέρες που καιγόταν η Αν. Αττική!
Αναρτήθηκε από politis-gr

1 σχόλιο:

''το γερακι'' είπε...

''ενα καρο μακακιες''και για τα μπανια ειπαμε:μετα τις εκλογες ο ΓΑΠ θα παρει την μανικα για να ξεβρωμισει ο τοπος!''το γερακι''.