«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

"Η Ρόδη Κράτσα επισκέπτεται το Πυροσβεστικό Σώμα Ζακύνθου"


Τις βαθιές της ευχαριστίες για τη συνέπεια και την αυτοθυσία την οποία επέδειξαν όλα τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, εξέφρασε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Ρόδη Κράτσα, κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ζακύνθου.
Η κα Κράτσα είχε συνάντηση με τον διοικητή της Πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο κ. Νικόλαο Χανιά ενώ είχε συνομιλίες με όλα τα μέλη του Σώματος, μόνιμους και εποχικούς πυροσβέστες, τους οποίους και συνεχάρη γιατί με τις προσπάθειες τους κόντρα σε αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις καταστροφές αποτρέποντας τα χειρότερα για το νησί.
Η ίδια είχε επισκεφθεί τον Αύγουστο τις κατεστραμμένες εκτάσεις ενώ έχει αναπτύξει δεσμούς εμπιστοσύνης με την Πυροσβεστική, καθώς ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει τιμήσει το Σώμα και απένειμε στον αρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» για το διάστημα 2008-2008.
Συγκεκριμένα σε ειδική τελετή που είχε γίνει τον Ιούνιο στην έδρα του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου και του τότε ευρωβουλευτή κ. Μ. Μαυρομάτη, η κα Κράτσα είχε βραβεύσει στο πρόσωπο του αρχηγού την προσπάθεια και τον ηρωισμό όλων των Ελλήνων πυροσβεστών που είχαν δώσει με αυταπάρνηση τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2007.
Η κα Κράτσα τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας και για το λόγο αυτό μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εγκρίθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισμα το οποίο δίνει μεταξύ άλλων προτεραιότητα:
• Στην επείγουσα δημιουργία μιας αποτελεσματικής Ευρωπαϊκής Δύναμης, άμεσης επέμβασης.
• Στην ανάγκη ευέλικτης και άμεσης κινητοποίησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, ιδίως στις χώρες του Νότου που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα πυρκαγιών.
• Στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι δασικές πυρκαγιές στη Ν. Ευρώπη ως προτεραιότητα στο υπό επεξεργασία Σχέδιο Δράσης της Ένωσης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
• Στην ανάγκη να υποβληθεί το ταχύτερο η πρόταση της Επιτροπής για μια Ευρωπαϊκή Πολιτική για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.Η κα Κράτσα δήλωσε σχετικά ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποδείξει την ετοιμότητα και την αλληλεγγύη της στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Είναι λοιπόν σημαντικό κι απαραίτητο, παράλληλα με την εγρήγορση των εθνικών και τοπικών αρχών, ν’ αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της ΕΕ και στην πολιτική προστασία».
Η φωτογραφία από τη βράβευση του Πυροσβεστικού Σώματος τον Ιούνιο.
Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα απονέμει το βραβείο στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: