"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΤΗΝ 7η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε όλες τις τοποθετήσεις. Θα παρακαλούσα τους ομιλητές, που μένουν ακόμα, να είναι όσο γίνεται πιο σύντομοι. Όχι για κανέναν άλλον λόγο -δεν είναι δική μου δουλειά να βάζω όριο- αλλά διότι εδώ έχουμε να αποφασίσουμε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας πω και κάτι, δύο σκέψεις ακόμα:
Το πρώτο: Κανένας δεν ενοχλείται, και τελευταίος εγώ, από το διάλογο. Διάλογος γίνεται τώρα. Είναι αυτονόητο ότι διάλογος θα γίνει και στο συνέδριο και δεύτερη και, αν θέλουμε, και τρίτη ημέρα.
Όμως: Να θυμόμαστε ότι ο βασικός σκοπός του Συνεδρίου είναι συγκεκριμένος.
Από εκεί και πέρα, από κανένα δεν αφαιρούμε το λόγο αν θέλει να πει μία άποψη, ή αν θέλει να κάνει μία κριτική ή οτιδήποτε άλλο. Το τονίζω, για να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά.
Το δεύτερο: Την αρχική απόφαση την αλλάξαμε όχι μόνο γιατί το συμφώνησαν οι τέσσερις υποψήφιοι ή και η Οργανωτική Επιτροπή. Οφείλω να πω ότι και εμένα μου ταιριάζει ακόμα περισσότερο να συμμετέχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη διαδικασία.
Αλλάζουν οι εποχές. Το 1997 ήταν επαναστατικό βήμα να διευρύνουμε πολύ το Συνέδριο. Πράγματι. Μα έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε. Μπορούμε να πάμε σε ένα επόμενο βήμα. Ωραία. Όμως! Όλο αυτό πρέπει να έχει ένα σύντομο τέλος.
Με συγχωρείτε, για να μην παρεξηγιόμαστε -άλλωστε όταν απέρχεται κάποιος μπορεί να μιλάει και πιο ελεύθερα- δεν είναι γιατί βιάζομαι εγώ. Η πραγματικότητα, η πολιτική ανάγκη πιέζει. Και μη γελιόμαστε. Μπορεί να κάνουμε μετά, και πρέπει να κάνουμε μετά Τακτικό Συνέδριο. Μπορεί να πρέπει να αλλάξουν πράγματα στο καταστατικό. Μπορεί να ξαναδούμε τον προγραμματικό μας λόγο. Μπορεί να γίνει διευρυμένη συζήτηση για το τι πρέπει να αλλάξει ή δεν πρέπει να αλλάξει.
Όμως! Το επείγον είναι να έχει η παράταξη ηγεσία. Το καταλαβαίνουμε αυτό ή δεν το καταλαβαίνουμε; Όση κουβέντα και να γίνεται, εάν η Παράταξη δεν έχει Αρχηγό, δεν μπορεί να δουλέψει το πράγμα. Απλές κουβέντες.
Λοιπόν, γιατί κάνουμε αυτή τη συζήτηση; Για να ταιριάξουμε τις απόψεις μας και να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Απλώς τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι συγκροτημένα και να κατατείνουν σε ένα πράγμα.
Η παράταξη αυτή να είναι δυνατή, ενωμένη, να ξαναβρεί το βηματισμό της. Και θα τον βρει σίγουρα. Ακούστε, 35 χρόνια κάνουμε αυτή την δουλειά από μικρά παιδιά. Έρχονται και ώρες δύσκολες, έρχονται και οι ήττες. Η παράταξη ανανεώνεται, βγάζει τις δυνάμεις της από μέσα, προσαρμόζει τον πολιτικό της λόγο και έρχονται πάλι καλές μέρες.
Αλλά πρέπει να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα χρόνο. Και ο παράγων χρόνος λέει ότι, σήμερα, πρέπει να κλείσουμε το θέμα της διαδικασίας οριστικά και αμετάκλητα. Την απόφαση θα την ασπαστούμε, θα τη σεβαστούμε και θα τη τηρήσουμε όλοι.
Θα πάμε στο Συνέδριο για να κάνουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειάζονται. Ένα συνέδριο ανοικτό στο διάλογο. Κανένας δεν είπε ποτέ ότι θα πάει ο Σιούφας εκεί και θα υπαγορεύσει τις αποφάσεις. Όλοι θα μπορούν να τοποθετηθούν. Θα αποφασίσουμε και μετά θα προχωρήσουμε με τις, επιτρέψτε μου να πω, παραινέσεις, τις οποίες είπα, σε μία πολιτισμένη, ποιοτικά αναβαθμισμένη και, βεβαίως, αριθμητικά μαζική εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος. Να ξέρετε, όμως, ότι το νέο Πρόεδρο του Κόμματος θα τον στηρίξουμε όλοι.
Και όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: