«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Οι Σερραίοι αποφάσισαν…

samaras
Μεγαλειώδη υποδοχή επεφύλαξαν οι Σερραίοι στον υποψήφιο για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Το παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά στις Σέρρες, έδωσαν χίλιοι και πλέον Σερραίοι, μεταξύ αυτών οι τρεις βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Καρυπίδης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, οι πολιτευτές Αλέξανδρος Χρυσάφης και Κώστας Τσιπλάκης, ο δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος, ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης, ο δήμαρχος Σκοτούσσης Λάζαρος Ευαγγελίδης, καθώς και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι
Αθανάσιος Μπασδάνης, Γιώργος Καρδάκος και Φούλη Δαραβίγκα.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς άφησε βαριές υποθήκες για την ταυτότητά μας» τόνισε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ένα μικρό απόσπασμα από την Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας : «Η Νέα Δημοκρατία είναι η Πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη Λαίκή Κυριαρχία, την Πρόδοο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη....» Κι όλα αυτά είναι τόσο επίκαιρα σήμερα. Αυτά ακριβώς ασπάζονται και διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους, σύγχρονοι ηγέτες της Ευρώπης, όπως ο Νικολά Σαρκοζύ και η Άγκελα Μέρκελ. Οι υποθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι ιδέες σήμερα που εμπνέουν όλους τους ηγέτες της Κεντροδεξιάς και κερδίζουν έδαφος παντού στον κόσμο, είναι ιδέες και ο πλούτος της παράταξής μας» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
Ακόμα, ο κ. Σαμαράς, αναφορικά με την υποψηφιότητά του δήλωσε πως : «Διεκδικώ την ηγεσία του κόμματος, γιατί μπορώ να ενώσω το κόμμα. Να συνθέσουμε τις πιο παραδοσιακές μας αρχές, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τον πατριωτισμό μας με τις πιο σύγχρονες αντιλήψεις, με την ανταγωνιστικότητα, την αειφορία, τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα για να απελευθερώσει τη δύναμη και την δημιουργικότητα της κοινωνίας.
Διεκδικώ την ηγεσία για να φτιάξουμε ένα κόμμα, όπου θα επικρατεί η αξιοκρατία, ο δημοκρατικός έλεγχος, η λογοδοσία. Όπου η φωνή της βάσης θα ακούγεται. Όπου η γνώμη των μελών θα γίνεται σεβαστή. Όπου οι ιδέες μας θα λάμπουν, δεν θα κρύβονται. Όπου καθένας θα μετριέται κατά την προσφορά του και θα αξιοποιείται κατά τις δυνατότητές του. Όπου θα υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Όπου δεν θα υπάρχει καμία ανοχή για «μηχανισμούς», για «παρεούλες», για «κυκλώματα», για σκιές και οσμές σκανδάλων. Ένα κόμμα όπου θα κυκλοφορεί καθαρος αέρας και φρέσκες ιδέες, άξιοι άνθρωποι, διαφάνεια και αξιοκρατία παντού»
Τέλος, αναφορικά με τη βαριά ήττα που υπέστη η Νέα Δημοκρατία στις 4ης Οκτωβρίου, ο κ. Σαμαράς, ισχυρίστηκε πως "δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά έχασε η Νέα Δημοκρατία", λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Στις 4 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ πήρε 3εκατομύρια 12 χιλιάδες ψήφους. Το Μάρτιο του 2004 είχε πάρει σχεδόν τα ίδια, 3 εκατομμύρια 2 χιλιάδες ψήφους. Μόλις 10 χιλιάδες ψήφους λιγότερο. Και είχε υποστεί πανωλεθρία απο μας. Στις 4 Οκτωβρίου δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Εμείς χάσαμε. Και στο χέρι μας είναι να γυρίσουμε την κατάσταση και να κερδίσουμε ξανά τη θέση που μας αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: