«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ

Δημοπρατείται στις 15 Ιουνίου 2010 η Ανατολική Παράκαμψη Πολυγύρου.
Η σπουδαία για την πρωτεύουσα παρέμβαση αφορά την κατασκευή οδικού τμήματος, μήκους δύο χιλιομέτρων από τον Άγιο Βλάση, που καταλήγει η επαρχιακή οδός Γερακινής – Πολυγύρου, μέχρι τη συμβολή με την επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Βραστάμων Το οδικό αυτό τμήμα θα παρακάμπτει τον Πολύγυρο και θα εκτρέπει τη διερχόμενη κυκλοφορία, από και προς τη χερσόνησο της Σιθωνίας, από τον πολεοδομικό ιστό στην περιαστική οδό. Επίσης θα κατασκευαστούν δύο ισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι στην αρχή και στο πέρας του οδικού τμήματος, δύο κάτω διαβάσεις για αγροτικές οδούς, ένας δίδυμος κιβωτοειδής οχετός για τη διάβαση του ρέματος και μικρά τεχνικά. Η διατομή της οδού θα είναι όμοια με τη διατομή της οδού Γερακινής - Πολυγύρου. Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι χωματουργικές, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ξεπερνά τα 8.000.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε και το δικαστήριο για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης των απαλλοτριώσεων των ακινήτων για την κατασκευή του έργου.

«Μετά από μεγάλο αγώνα της δημοτικής αρχής με τη συνεργασία της ΝΑΧ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η Περιμετρική Οδός Πολυγύρου, ένα έργο απαραίτητο για την πρωτεύουσα του νομού και τη Χαλκιδική, δημοπρατείται στις 15 Ιουνίου 2010, 28 μήνες μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Η κατασκευή της Ανατολικής Παράκαμψης θα δώσει λύση στο σημαντικότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πολύγυρος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κυρίως τους θερινούς μήνες, μιας και σήμερα κάθε είδους οχήματα, ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία, που μετακινούνται προς τη Σιθωνία, διέρχονται μέσα από την πόλη με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων και των κατοίκων. Ως Δήμος Πολυγύρου θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο δρόμος να δοθεί προς χρήση το ταχύτερο δυνατόν.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: