«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δημόσιο σύστημα υγείας και χρειάζονται το ξεσήκωμα όλης της κοινωνίας

  Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Χαλκιδικής, Δημήτρης Βαρνάβας, επικαλούμενος τις πιέσεις που ασκεί ο υπουργός Υγείας για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων ζητεί την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με την παρακάτω  με δήλωσή του .  

Οι προϋπολογισμοί που συντάσσονται αυτή τη στιγμή στα Νοσοκομεία βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Ο κ. Λοβέρδος πιέζει φορτικά τους Διοικητές  να περικόψουν τις λειτουργικές δαπάνες μέχρι 50%, απειλώντας μάλιστα όσους δεν το πράξουν ότι «δεν θα είναι στην ομάδα του».
Ενδεικτικά το ΑΧΕΠΑ είχε προϋπολογισμό 92 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ για το 2011 μετά από αιματηρές περικοπές συνέταξε σχέδιο με 72 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Υγείας ζητά να τον περιορίσει στα 52 εκατ. ευρώ!
Είναι προφανές πως τέτοιας έκτασης περικοπές μπορούν να γίνουν μόνον εάν κλείσουν ολόκληρα Τμήματα ή μειωθούν τα νοσηλευτικά κρεβάτια των νοσοκομείων στο μισό. Ήδη Διοικητές Νοσοκομείων δηλώνουν αδυναμία να.... παίξουν το ρόλο του εκδοροσφαγέα που τους αναθέτει ο κ. Λοβέρδος και να επωμιστούν την ευθύνη ακρωτηριασμού Κλινικών και Εργαστηρίων.
Το ολέθριο αυτό κοινωνικό πείραμα δεν είναι πρωτοφανές. Το ΔΝΤ εισβάλοντας πριν μερικά χρόνια στη Λετονία και Βουλγαρία επέβαλε το κλείσιμο των μισών Νοσοκομείων, εκτοξεύοντας τη νοσηρότητα και θνητότητα στα ύψη. Τα ίδια ακριβώς σχεδιάζονται στη χώρα μας μέσω του Μνημονίου και με εκτελεστικό όργανο τον κ. Λοβέρδο.
Οι νοσοκομειακοί .γιατροί έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας. 
Μόνοι όμως αδυνατούν ν΄ αναχαιτίσουν τη λαίλαπα του Μνημονίου. Χρειάζεται το ξεσήκωμα όλης της κοινωνίας για να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά και μάλιστα το πρωταρχικό, το αγαθό της υγείας. 
ygeianet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι πολίτες να υποστηριξουν τις απόψεις των ιατρών του ΕΣΥ; Για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους στα νοσοκομεία; Γιά τη ρεμούλα που έχουν καθιερώσει με τα υλικά και τις εισαγωγές ασθενών; Γιά τα ραντεβού που πρέπει να περάσουν εξι μήνες γιά να εξετάσουν έναν άνθρωπο; Για την αδιαφορία τους, αφού συμπεριφέρονται ως δημόσιοι υπάλληλοι; Το ΕΣΥ ήταν μια αποτυχία από την αρχή. Οι ανοησίες των τριτοκοσμικών ιδεών του Γεννηματά που χάλασαν την Ελλάδα. Ας μην ελπίζουν οι γιατροί σε υποστήριξη των πολιτών.