«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ


Στην υποβολή πρότασης στο Τοπικό Πρόγραμμα Ν.Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» προχωρά ο Δήμος Σιθωνίας για την χρηματοδότηση του έργου «Ανάπλαση παλαιού οικισμού Νικήτης».
Στο μεταξύ, μετά τη σύσταση εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Μουσείο Νικήτης», θα υποβληθεί σχετική πρόταση στο.... LEADER για την ολοκλήρωση κατασκευής του Λαογραφικού Μουσείου της Νικήτης, ενώ η εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Βρεφονηπιακός Σταθμός Ν.Μαρμαρά» θα υποβάλλει πρόταση για την κατασκευή και λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Δημοτική Κοινότητα Ν.Μαρμαρά.
Ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μεταγγιτσίου και του αντίστοιχου Πολιτιστικού Συλλόγου πρόκειται να υποβάλλει πρόταση στο LEADER για την ανάδειξη του Νερόμυλου, παλιού μετοχίου της Ιεράς Μονής Διονυσίου, σε επόμενη φάση, μετά την αναθεώρηση του προγράμματος, οπότε και θα υπάρχει ωριμότητα μελετών.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Μέσω του προγράμματος Leader o Δήμος Σιθωνίας στοχεύει πρωτίστως στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης της περιοχής, εν μέσω της εθνικής οικονομικής κρίσης.
Η υποβολή των προτάσεών μας στο πρόγραμμα αποσκοπεί στην προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων και παράλληλα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας.
Ο Δήμος Σιθωνίας έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώνει άμεσα προτάσεις ώριμες για ένταξη, σε διάφορα χρηματοοικονομικά προγράμματα και οι καρποί αυτών των ενεργειών είναι εμφανείς. Γίνεται πλέον κατανοητό, ότι η πολιτική που ακολουθούμε θέτει τις βάσεις της στη συνεργασία με όλους, αρκεί τα αποτελέσματα να είναι θετικά για το Δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: