«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ.


Την πρώτη Οκτωβρίου τιμούμε τους ηλικιωμένους για την πολυετή προσφορά τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας. Αναμφίβολα οι ηλικιωμένοι έχουν διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα .Η μετάδοση των γνώσεων τους, η οικονομική και ηθική στήριξη των παιδιών τους, η ανατροφή των εγγονιών τους αλλά και η αυξανόμενη προσφορά τους στην αγορά εργασίας ενισχύουν το σεβασμό μας προς το πρόσωπό τους και την... αγάπη μας για αυτούς.
Η δική μας ευθύνη απέναντι στην προσφορά τους και την παρουσία τους είναι μεγάλη και γι αυτό οφείλουμε να τους αγκαλιάσουμε με αγάπη και ζεστασιά ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι ηλικιωμένοι είναι απογοητευμένοι από την  Πολιτεία μετά την μείωση των συντάξεων τους και πολλών κεκτημένων τους. Οφείλουμε να τους αποδείξουμε ότι δεν αδιαφορούμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Υποχρέωση μας είναι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση, ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, προστατεύοντας τον θεσμό των ΚΑΠΗ και αγκαλιάζοντας τους με ειλικρινές ενδιαφέρον.
Αγαπητοί μας ηλικιωμένοι , κατανοούμε τα προβλήματά σας, τις αμφιβολίες και τη δυσπιστία σας. Να ξέρετε ότι είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας. Να είστε σίγουροι. Εύχομαι σε όλους υγεία και υπομονή.
           Ιωάννης  Γιώργος
Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: