«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΟΝΝΕΔ - Εκδήλωση για την wikipedia

Η Wikipedia, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη καθημερινά, συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Τομέας Πολιτισμού της Οργάνωσης Νέων  Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διοργανώνουν εκδήλωση η οποία θα προσφέρει την ευκαιρία σε εν ενεργεία και εν δυνάμει χρήστες και συγγραφείς της εγκυκλοπαίδειας για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της Wikipedia (Βικιπαίδεια). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την... Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στο ΟΝΝΕΔ Openplace (Μεσογείων 15, Αθήνα, 1ος όροφος) στις 17.30.  
      Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια δράση από πολιτική νεολαία και φοιτητική παράταξη. Στόχος της είναι η ένταξή της σε μια ευρύτερη σειρά πρωτοβουλιών  που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο του έργου “Δες την Ψηφιακά 2.0”. Ένα μέρος του έργου είναι η προσπάθεια εμπλουτισμού της ελληνικής Wikipedia.  
      Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας.   
      Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι  βασικές αρχές της Βικιπαίδειας όπως επίσης και εμπειρίες από τη συγγραφή άρθρων/ λημμάτων. Παράλληλα, θα διεξαχθεί  βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΟΝΝΕΔ (2111883300) και να φέρουν μαζί τους τον φορητό τους υπολογιστή.
 

 
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: