«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO:2,3% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

- Καθηλωμένο το ΠΑΣΟΚ - Μεγάλη πτώση για ΚΚΕ - Πτώση και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες
- Μπαίνει στην Βουλή η Χρυσή Αυγή.......
- Ισοψηφούν Σαμαράς - Τσίπρας στο ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο
- Δεν αποδίδει η συνεργασία Μάνου - Τζήμερου
- Την δημοσκόπηση της Alco και του Newsit αναμεταδίδουν το Bloomberg και το Reuters

Περίπου 2 εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ένα 24ωρο πριν την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων, το Newsit σας παρουσιάζει την μεγάλη δημοσκόπηση της Alco που αποτυπώνει την κατάσταση λίγο πριν οι πολίτες πάνε για 2η φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στις κάλπες.

Η δημοσκόπηση της Alco δίνει πρωτιά στη ΝΔ με 25% αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 22,7%. Η δημοσκόπηση έγινε από τις 27 έως τις 30/05 σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Το ΠΑΣΟΚ, μένει κοντά στο ποσοστό που πήρε στις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά προς τα κάτω με απώλειες στο 12,5% ενώ χάνουν σημαντικά από την δύναμή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Πιο μικρή φθορά φαίνεται για την Δημοκρατική Αριστερά.


Από την δημοσκόπηση προκύπτει επτακομματική Βουλή. Πιο αναλυτικά:


ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,5%
ΚΚΕ: 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ: 4,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,2%

ΔΗΜ.ΞΑΝΑ: 2,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,4%
ΛΑΟΣ: 1%









Εντυπωσιακό είναι ότι για το 58% των πολιτών το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν είναι να αποκτήσουμε κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει το ευρώ.
Σε ποσοστό 48% οι πολίτες λένε ότι η καταγγελία του Μνημονίου συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ, αλλά θέλουν και να ενισχυθούν τα κόμματα που θέλουν να καταγγείλουμε το Μνημόνιο σε ποσοστό 49%!

Με άλλα λόγια οι πολίτες επιθυμούν επι της ουσίας να επαναδιαπραγματευθεί κάποιος το Μνημόνιο χωρίς να έχει αυτό καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.


Στο ερώτημα ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, Σαμαράς και Τσίπρας ισοψηφούν με 21% και προτιμάται ο Κανένας με ποσοστό 30%!


Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσει, ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29% και ο Κανένας παίρνει 30%!


Ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος στο ερώτημα ποιός διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην ευρωζώνη και το ευρώ με ποσοστό 45%, ο Κανένας είναι δεύτερος με 27% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 23%.


Τα κόμματα δεν έχουν φτάσει στο απόγειο των συσπειρώσεών τους αλλά στις μετακινήσεις ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ ωφελείται σημαντικά όπως αποτυπώνεται από τα εντυπωσιακά ποσοστά.

Από τους Οικολόγους Πράσινους μετακινείται ποσοστό 16%, από το ΚΚΕ 24% και από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ 40%.

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: