«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στο έλεος των καιρικών φαινομένων οι παραγωγοί της ελιάς Χαλκιδικής

Δραματικές –για πολλούς πρωτοφανείς– είναι οι συνέπειες της παρατεταμένης λειψυδρίας και των υψηλών θερμοκρασιών για τους παραγωγούς της ελιάς στην Χαλκιδική.  Δικαιώνοντας όσους χρόνια τώρα μιλούσαν για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στη διαχείριση των υδάτων, και στην «πολιτική» των καλλιεργειών. Όμως η κατασπατάληση του αγαθού συνεχίζεται, οι γεωτρήσεις ολοένα βαθαίνουν  και....
κανένα έργο υποδομής δεν προγραμματίζεται άμεσα.
 
Σε προηγούμενο άρθρο γράψαμε ότι: «Αν ο καιρός αλλάξει και ευνοήσει με βροχοπτώσεις τους παραγωγούς τον Αύγουστο, τότε θα είναι όλες οι ελιές εμπορεύσιμες και σίγουρα θα είναι πιο ψιλές σε σχέση με πέρσι» δυστυχώς ο μήνας που τελειώνει σε λίγες μέρες δεν έφερε τις πολυπόθητες βροχοπτώσεις  για τους παραγωγούς και οι ελιές σε πολλές των περιπτώσεων δεν είναι εμπορεύσιμες. Μεγάλο επίσης πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι έμποροι – μεταποιητές για να συγκεντρώσουν τις κατηγορίες των «χοντρών» κομματιών.
 
Στα προηγούμενα να προσθέσουμε και τον περιορισμό που βάζει η ΔΕΗ για την κατανάλωση συγκεκριμένων Κιλοβατώρων KWh για κάθε γεώτρηση χωρίς μέχρι στιγμής να λαμβάνονται υπόψη οι πρωτοφανής καιρικές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού. Οι υπεύθυνοι πρέπει να προχωρήσουν σε ενέργειες άρσης (για φέτος) αυτού του περιορισμού ώστε να μην επαναληφθούν πρόστιμα προηγούμενων ετών. Οι αγρότες καθημερινά δίνουν αγώνα για να μπορέσουν να κρατήσουν την παραγωγή τους και οι πολιτεία τους βάζει απέναντι και τους τιμωρεί !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα γράφετε αλλά....είναι δύσκολο να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους...πχ γιατί δεν προχωρούν μελέτες φραγμάτων όπως του Χαβριά..γιατί άν και χρεωμένος ο εκάστοτε Δήμος επιτρέπει ακόμη σε ιδιώτες την πώληση νερού!!!, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμμία άδεια!! (άρδευσης-ύδρευσης), τώρα το τί αποδείξεις κόβουν...τα γνωστά των ελλήνων..και όλα αυτά με την ανοχή του κράτους!!
και όσο για την κακή Ευρώπη, δίνει τα χρήματά της για νέες γεωτρήσεις, αντιλαμβάνεσαι Αετέ τί εννοώ, και θα βαθαίνουν οι γεωτρήσεις και νερό δεν θα υπάρχει και τα προγράμματα θα τρέχουν και οι επιτήδειοι νερουλάδες θα λυμαίνονται την Χαλκιδική, και νάχουμε να λέμε και να γράφουμε, ειδικότερα οι αριστεροθολοκουλτουριάρηδες, προφανώς δεν αναφέρομαι σε σένα, έχετε τα "κότσια" να αναδείξετε το θέμα, εμπρός λοιπόν κάντε το!ξεκινήστε απο τον Δήμο Ν. Προποντίδος