«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση Καρανάσιου για την προτεινόμενη υποβάθμιση του τελωνείου Ν. Μουδανιών

Το κρίσιμο ζήτημα της προτεινόμενης υποβάθμισης πολλών τελωνείων που λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία, συζήτησαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Δ/ντη του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οι Βουλευτές, Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, Ημαθίας Απ. Βεζυρόπουλος, Κιλκίς Γεωργ. Γεωργαντάς και Πέλλας Διον. Σταμενίτης, ζήτησαν να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός της αρμόδιας επιτροπής που εισηγείται την υποβάθμιση των τελωνείων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του...
δημόσιου τομέα και της συνακόλουθης εξοικονόμησης πόρων.
Ο Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος κατέθεσε την αντίρρηση του στην προτεινόμενη υποβάθμιση του τελωνείου Ν. Μουδανιών, επικαλούμενος τις καταστροφικές επιπτώσεις για την οικονομία της Χαλκιδικής, σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Τόνισε επίσης ότι η Χαλκιδική είναι κατεξοχήν τουριστικός προορισμός με μεγάλη κίνηση πλοίων κρουαζιέρας και εμπορίου, δέχεται το σύνολο των εισαγωγών και εξαγωγών της Χαλκιδικής στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών το οποίο έχει καταστεί πύλη εισόδου της χώρας και έχει αύξηση την εμπορική και τουριστική κίνηση στο εν λόγω τελωνείο.
Σε δήλωσή του ο Βουλευτής αναφέρει:
«Είναι αυτονόητο, ότι η πατρίδα μας χρειάζεται αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα για την εξοικονόμηση χρημάτων και υπαλλήλων, όμως πρέπει να τονίσουμε ότι ειδικά το τελωνείο των Ν. Μουδανιών προσφέρει πάρα πολλά οφέλη τόσο οικονομικά όσο και τουριστικά. Για το λόγο αυτό επιδίωξη μου είναι αφενός η διατήρησή του και αφετέρου η παράλληλη αναβάθμιση του λιμανιού. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσω τις επαφές και παρεμβάσεις στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για την επίτευξη του στόχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: