«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κονδύλι 300 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν μέχρι το τέλος του έτους για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας, όπως αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί η...
δυνατότητα μεταφοράς πόρων από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΚΤΠΑ) στο Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και δεύτερον θα διοχετευθούν οι νέοι, σε ηλικία, άνεργοι σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών) θα απορροφηθούν σε δημόσια κοινωνική εργασία.
Πρόκειται για το μοντέλο κοινωφελούς εργασίας που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες χώρες και προβλέπει την έμμισθη απασχόληση σε δήμους, νοσοκομεία κ.λ.π.
Ακόμη αποφασίστηκε το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας να κινείται παράλληλα με την απασχόληση, δηλαδή τα όποια σχέδια δράσης απασχόλησης θα βρίσκονται σε συνάρτηση με τις αναπτυξιακές πολιτικές που εξετάζει το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και οι υφυπουργοί Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος και Ανάπτυξης Κ. Βιρβιδάκης.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: