«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε την έκθεση 'Άγιον Όρος' του Ευθύμη Βαρλάμη στο Ευρωκοινοβούλιο


 
Tα εγκαίνια της έκθεσης, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και περιλαμβάνει εξαιρετικές εικαστικές απεικονίσεις του Αγίου Ορους, τίμησαν με την παρουσία τους ο καλλιτέχνης Ευθύμιος Βαρλάμης, οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυ Ποδηματά και Othmar Karas, οι Ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Παπανικολάου και...
Συλβάνα Ράπτη, η Βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Βασίλης Κανάκας, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμων, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος τηςΟ Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εγκαινίασε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 την έκθεση "Mount Athos - A European Project For Peace" του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα και εικαστικού Ευθύμιου Βαρλάμη, που θα φιλοξενείται στην κεντρική αίθουσα Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έως τις 4 Απριλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και περιλαμβάνει εξαιρετικές εικαστικές απεικονίσεις του Αγίου Ορους, τίμησαν με την παρουσία τους ο καλλιτέχνης Ευθύμιος Βαρλάμης, οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυ Ποδηματά και Othmar Karas, οι Ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Παπανικολάου και Συλβάνα Ράπτη, η Βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Κανάκας, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμων, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., Πρέσβης Ανδρέας Παπασταύρου και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η έκθεση για το Άγιο Όρος και το εξαιρετικό εικαστικό αποτέλεσμα που προσέφερε ο Ευθύμιος Βουρλούμης αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο την πνευματική παράδοση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά του Αγίου Όρους». Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρότρυνε τους επισκέπτες της έκθεσης να επισκεφθούν το Άγιο Όρος που βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παράλληλα με την ιστορία και την πνευματική παράδοση, οι επισκέπτες της Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν από κοντά, τα πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, αποκομίζοντας εξαιρετικές εικόνες και εμπειρίες».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε επίσης στην πολύτιμη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ειδικά της κας. Ποδηματά και του κ. Κάρας για τη συνδιοργάνωση και τη φιλοξενία της έκθεσης στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες «Με στοχευμένες δράσεις και την υποστήριξη των ανθρώπων του Ευρωκοινοβουλίου, βγαίνουμε από τα γεωγραφικά μας όρια και προβάλλουμε τους θησαυρούς της Κεντρικής Μακεδονίας στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από αυτή την έκθεση θέλουμε να δώσουμε το ερέθισμα σε όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να αντιληφθούν τη μοναδικότητα του Αγίου Όρους και να έρθουν να επισκεφτούν την περιοχή μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον αρχιτέκτονα και εικαστικό Ευθύμιο Βαρλάμη, τιμώντας τον για το εξαιρετικό έργο του, που προβάλει το Αγιο Ορος, την πνευματική και ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας στην Ευρώπη και διεθνώς. Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συζήτησε εκτενώς ζητήματα συνεργασίας μεταξύ της ΠΚΜ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές καθώς και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας.

Η έκθεση "Mount Athos - A European Project For Peace" του Ευθύμιου Βαρλάμη διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωκοινοβουλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το συντονισμό και την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, που ιδρύθηκε το 1980 με την υποστήριξη και καθοδήγηση του Ευθύμιου Βαρλάμη. Η έκθεση περιλαμβάνει τα Αθωνικά μοναστήρια μέσα από πίνακες ζωγραφικής, μεγάλων διαστάσεων, εγκαταστάσεις και γλυπτά, σε μία πρωτότυπη σκηνοθεσία.        

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες ο κ. Τζιτζικώστας θα συναντηθεί σήμερα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Danuta-Maria Hubner και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul.

Δεν υπάρχουν σχόλια: