«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δεν ξέρω τι λέτε για τον Σαμαρά, αλλά στο θέμα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κάτι αλλάζει και φαίνεται!

Σε άλλες εποχές θα «έπεφτε» το τηλέφωνο και ο έλεγχος δεν θα γινόταν ποτέ. Σε άλλες εποχές το να την «σκαπουλάρει» ένας βουλευτής θα ήταν μια απλή καθημερινή ενέργεια.

Σήμερα που ο κόσμος δεν ανέχεται άλλο να μην υπάρχει τιμωρία για οποιοδήποτε έγκλημα, δεν μετράνε ούτε τα ονόματα, ούτε οι θέσεις, ούτε τα κονέ, ούτε καν αν ...κάποιος είναι βουλευτής του κόμματος που κυβερνά.
Ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρέπει να κολλάνε πουθενά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι αστυνομικοί και οι δικαστές. Αυτό ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου, βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού.

Η οικογενειακή του επιχείρηση είχε φορολογικές παραβάσεις, πιάστηκε στα πράσα και οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν και θα τύχουν όλων των νόμιμων ενεργειών. Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου καθώς και τον αδελφό του για φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια έρευνας που έκαναν στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» διαπίστωσαν παραβάσεις σχετικά με φοροδιαφυγή.

Έχουν προσαχθεί και άλλα άτομα που σχετίζονται με την επιχείρηση. Ο κ. Γιακουμάτος υποστηρίζει ότι ο οίκος ευγηρίας ανήκει στον αδελφό του. Φυσικά έχοντας την βουλευτική ασυλία δεν συνελήφθη ενώ φέρεται να υποστηρίζει ότι τους την έχουν στήσει για να τον συκοφαντήσουν. Όπως και να έχει η υπόθεση, η Δικαιοσύνη καλείται να βρει την αλήθεια, ακόμη κι αν πρόκειται για παράβαση ενός ευρώ. Διότι όπως ξέρουμε η «γυναίκα του Καίσαρα, ο Καίσαρας και ο αδελφός του πρέπει και να είναι και να φαίνονται τίμιοι».

Ο Σαμαράς έχει αποδείξει ότι δεν μπαίνει εμπόδιο στις δικαστικές ή οικονομικές έρευνες. Τουλάχιστον αυτό ζητά ο κόσμος και αυτό πρέπει να παρέχεται χωρίς φειδώ. Δηλαδή τιμωρία όσο ψηλά κι αν φτάνει το οποιοδήποτε, μικρό ή μεγάλο έγκλημα.

Το είδαμε στην υπόθεση του Λιάπη ή στους «γαλάζιους» φίλους που έδιναν κι έπαιρναν θαλασσοδάνεια. Πάνω απ’ όλα η διαφάνεια διότι σε άλλη περίπτωση και το πολιτικό σύστημα θα χάσει τα όποια ψήγματα αξιοπιστίας του απέμειναν και η κοινωνία θα αισθανθεί έστω και λίγο δικαιωμένη.
antinews.gr
antilogos-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: