"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει ...

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, σας προσκαλούν την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 17.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, σε εκδήλωση - βράβευση με...
θέμα «Γυναίκες και Οικονομία». Στην εκδήλωση θα βραβευτεί η μαθήτρια λυκείου Καρανταγλή Ελένη που κατέλαβε το 2013 την 1η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό της UNESCO στην κατηγορία του βίντεο με θέμα «Μονοπάτια για τον πολιτισμό της Ειρήνης», καθώς και τέσσερις γυναίκες επιχειρηματίες της Χαλκιδικής που διακρίθηκαν στον επιχειρηματικό στίβο και την κοινωνική τους δράση, η κα Κουγιώνη Γεωργία (ξενοδοχείο Sonia Village στη Γερακινή), η κα Μαριάννα Καζάκη (Αμπελουργικός Οίκος Καζάκης στη Νέα Γωνιά), η κα Κλαούντια Παπαγιάννη (Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη στην Αρναία), και η κα Σωτηρίου Αφροδίτη (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χαλκιδικής). Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί και έκθεση χειροτεχνίας από το Σύλλογο Γυναικών ΑΠΑΜΕΙΑ των Νέων Μουδανιών στο χώρο του επιμελητηρίου, ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις .

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Start Up Accelerators: Ταχεία Ωρίμαση Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών»
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Innovation Farm, διοργανώνουν την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, ειδική ημερίδα όπου θα γίνει ενημέρωση για το νέο θεσμό των νεοφυών εταιριών και των επιταχυντών επιχειρηματικότητας. Η ημερίδα απευθύνεται σε ανέργους, σε νέους που πραγματοποιούν το πρώτο τους επαγγελματικό ξεκίνημα, σε αγρότες, σε κτηνοτρόφους, σε επιχειρηματίες, σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και γενικά σε όσους έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και εξωστρεφή λογική. Στην ημερίδα θα αναλυθεί από τον κο Σπυρίδη Αργύριο, Δ/νων Σύμβουλος της Innovation Farm, η σημασία του νέου θεσμού και οι προοπτικές για τις επιχειρήσεις, καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησής τους από επενδυτές, εκτός των τραπεζών και των επιδοτούμενων προγραμμάτων.



  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος και της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει Επιχειρηματικές Αποστολές σε χώρες του εξωτερικού. Επόμενη και τελευταία τουριστική έκθεση που θα συμμετάσχει είναι:
Στο Βουκουρέστι από 12/03 έως 16/03/2013 στην Έκθεση TTR ROMANIA 2014 και διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο RAMADA PARK HOTEL, με κόστος συμμετοχής 194,00 € / άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού του κου Πέτκογλου Νικολάου την Κασσανδρεία (τηλ. 23740 25350, fax 23740 25023, e-mail: petkogloutours@gmail.com). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις που θα οργανώσει το Γραφείο Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι.
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επιδοτεί με ποσοστό 10% του κόστους για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στα μέλη του που θα συμμετάσχουν στις τουριστικές αποστολές και είναι οικονομικά ενήμερα μέχρι και το έτος 2012. Στο κόστος των αποστολών περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης με λεωφορείο, διαμονή στα προαναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό, σε δίκλινα δωμάτια, συνοδό κατά τη διάρκεια της αποστολής, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής www.epichal.gr. Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες-μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην τουριστική αποστολή, να επικοινωνήσουν με το τουριστικό γραφείο που προαναφέρεται.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εξωστρέφεια», το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου κύκλου σεμιναρίων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 40 ώρες και η επιδότηση 5€/ώρα μεικτά ανά συμμετέχοντα. Μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρία πέντε (5) άτομα, ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων στο ενημερωτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25. Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr και στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου 23710 24200, 24300 υπόψιν κου Μήντου Δημητρίου.

  • Mission for Growth 2014: Διεθνής εκδήλωση για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη και το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού διοργανώνει διεθνή εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων, με επίκεντρο τον Τουρισμό και τη Γαλάζια Ανάπτυξη. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου 2014, αποσκοπεί στην επιχειρηματική σύμπραξη μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε τομείς που προσδιορίζονται ως κρίσιμοι παράγοντες για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Στις διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιχειρήσεις και οργανισμοί από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε στοχευμένες και προγραμματισμένες συναντήσεις σύντομης διάρκειας (20 λεπτά) για να εξετάσουν δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας. Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων καλύπτει τους ακόλουθους θεματικούς τομείς: Αγροτικά/γεωργικά προϊόντα, Βιοτεχνολογία, Ενέργεια και Τουρισμός. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επιχειρηματικές συναντήσεις καλούνται να υποβάλλουν το προφίλ τους, έως τις 5 Μαρτίου, στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης (http://www.b2match.eu/m4g-greece2014). Από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επιλογή και ο προγραμματισμός των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων από τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Γεωργία Τζένου, τηλ.: 210 7273965, e-mail: tzenou@ekt.gr).
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GREECE WELCOMES YOU TO LONDON
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ότι θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου 2014 στο Λονδίνο, στην Αγγλία, έκθεση με moto «GREECE WELCOMES YOU TO LONDON». Η έκθεση που διοργανώνεται από τη η Εταιρεία GREEK AGORA EXPO LTD, ως ιδιωτικός φορέας προβολής και προώθησης Ελληνικών Επιχειρήσεων στο Εξωτερικό, εξασφάλισε την διοργάνωση Έκθεσης στο ΟLYMPIA ΝΑΤΙΟΝΑL HALL στο Λονδίνο, χωρητικότητας 10.000 τ.μ, διαθέσιμα μόνο σε Ελληνικές Επιχειρήσεις που παράγουν εκλεκτής ποιότητας Ελληνικά προϊόντα κάθε κατηγορίας από τρόφιμα και ποτά, έως έργα τέχνης και υπηρεσίες . Η Έκθεση θα περιλαμβάνει συνεργασίες Β2Β (Business to Bussines) με μεγάλες εταιρίες έως και μικρές τοπικές επιχειρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και άλλων χωρών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου κάθε κατηγορίας και της διανομής παραδοσιακών τροφίμων, ποτών , καθώς και συνεργασίες Β2C (Business to Consumer), όπου οι εκθέτες θα υποδεχθούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία και τουριστών από γειτονικές και άλλες χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έντυπα της έκθεσης στο Λονδίνο που αφορούν το κόστος και τους γενικούς όρους συμμετοχής, στο website της Εταιρείας GREEK AGORA EXPO LTD www.greekagoraexpo.net και στα τηλέφωνα 2130291884-2130291886.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Έχουν συμπληρωθεί και θα αρχίσουν σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» στον Πολύγυρο στο Συνεδριακό Κέντρο και στην Αίθουσα Δ.Σ. του Επιμελητηρίου 04-05/03/2014 (2 τμήματα) και 06-07/03/2014 (2 τμήματα). Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr υπάρχουν αναρτημένα τα αρχεία στα οποία αναφέρονται οι συμμετέχοντες, οι ημερομηνίες, οι ώρες και ο τόπος υλοποίησης κάθε τμήματος σεμιναρίων. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.

  • ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του που παρακολούθησαν τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο 17 & 18/08/2013, στα Νέα Μουδανιά 24 & 25/08/2013, στη Νικήτη 30/11 & 01/12/2013, στον Πολύγυρο 30/11 & 01/12/2013 και στα Νέα Μουδανιά 14 & 15/12/2013 και Β΄ Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο 28/11 έως 06/12/2013 και 09 έως 17/12/2013, να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο για να παραλάβουν τη Βεβαίωση Επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας στα τηλέφωνα 2371024200 & 24300 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Τα μέλη του που παρακολούθησαν τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στη Χανιώτη 27 & 28/07/2013 για να παραλάβουν τη Βεβαίωση Επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Χανιώτης κο Μποσνάκη Νικόλαο στο τηλέφωνο 6982999017. Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr υπάρχουν αναρτημένες οι λίστες με τα εγκεκριμένα μέλη που παρακολούθησαν τα σεμινάρια. Οι βεβαιώσεις για τα υπόλοιπα τμήματα θα παραδοθούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα όπου το Επιμελητήριο θα ενημερώσει εκ νέου τα μέλη του.

  • ΣΤΑ 835 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Στα 835 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, με τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού να υστερούν κατά 249 εκατ. ευρώ και τον ΟΑΕΕ να έχει από τον πρώτο μήνα του έτους αντλήσει το 12,5% της ετήσιας επιχορήγησής του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4,4 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 249 εκατ. ευρώ ή 5,3% χαμηλότερα έναντι του στόχου.

  • ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην νέα έκθεση της για τις ευρωπαϊκές οικονομικές προβλέψεις που θα δημοσιοποιήσει σήμερα αναμένεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία την ελληνικής οικονομίας τα έτη 2013, 2014 και 2015. Η τελευταία έκθεση της Κομισιόν για τις ευρωπαϊκές οικονομικές προβλέψεις είχε δημοσιοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2013. Ειδικά για την Ελλάδα προέβλεπε υποχώρηση της ύφεσης στο 4% το 2013 από 6,4% το 2012 και ανάκαμψη το 2014 με ρυθμό 0,6%, ο οποίος θα αυξηθεί το 2015 στο 2,9%. Καθώς η ύφεση το 2013 διαμορφώθηκε στο 3,7% , η ΕΕ αναμένεται να αναπροσαρμόσει αντίστοιχα τις προβλέψεις της. Για το δημοσιονομικό έλλειμμα η ΕΕ εκτιμούσε πως θα ήταν στο 13,5% το 2013 (λόγω της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών) και θα μειωνόταν στο 2% το 2014 και στο 1,1% το 2015. Και τα μεγέθη αυτά αναμένεται να αναθεωρηθούν προς τα κάτω με το δημοσιονομικό έλλειμμα να υπολογίζεται πλέον στο 8,3%.
  • ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑ 3,9%

Νέα μείωση από την 1η Ιουλίου 2014 των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες (2,9% για τις εργοδοτικές εισφορές και 1% για τις εισφορές των εργαζομένων) προβλέπει το πλαίσιο της κατ' αρχήν συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τους επικεφαλής της τρόικας ύστερα από πολύωρη διαπραγμάτευση. Οι μειώσεις θα αφορούν, με βάση το τελικό σχέδιο, κυρίως εισφορές του ΟΑΕΔ έναντι παροχών που είτε δίνονται από άλλες πηγές, όπως το διπλό οικογενειακό επίδομα είτε έχουν χάσει τον ανταποδοτικό χαρακτήρα (ενίσχυση σε εφέδρους) και συγκεκριμένα: (α) Ελάφρυνση του κόστους ασφάλισης για τον εργοδότη κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες (κατάργηση εισφοράς 1% υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών του ΟΑΕΔ, 1% υπέρ του κλάδου στράτευσης του ΟΑΕΔ και 0,90% που παρακρατείται υπέρ της κατάρτισης), (β) Κατάργηση της εισφοράς 1% του εργαζόμενου υπέρ του ΔΛΟΕΜ του ΟΑΕΔ.
  • ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΠΑ - Gazprom ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom κατά 15% αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2013, η οποία θα μετακυλισθεί στο σύνολο των καταναλωτών (βιομηχανικούς και οικιακούς) και επέκταση της σύμβασης προμήθειας για άλλα δέκα χρόνια (ως το 2026) προβλέπει η συμφωνία της ΔΕΠΑ με τη ρωσική εταιρία, που ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η νέα σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί ως τα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ. Οι εκπτώσεις θα μετακυλιστούν στο ακέραιο προς τους πελάτες των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, δηλαδή οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.
  • ΜΕ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΠ
Με σύνθημα «τη μια στιγμή το θέλεις, την άλλη το έχεις» τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών εισέρχονται σταδιακά στη «νέα εποχή» με διευρυμένες δυνατότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πολίτες «με μία επίσκεψη και μία αίτηση» θα μπορούν να λαμβάνουν από τα ΚΕΠ φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου, βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό ιθαγένειας, όπως και βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης για τον ΟΓΑ. Ακόμη, πιστοποιητικά ΝΑΤ για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης, βεβαίωση ετήσιων αποδοχών για φορολογική χρήση, συγκεντρωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα εξαμήνου.
  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 0,6% ΤΟ 2014
Στο 3,7% αναμένεται να φτάσει η ύφεση το 2013, ενώ ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται το 2014 στο +0,6% και θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2015 στο 2,9%, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: