«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δ. Τ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΜΙΤΤ 2014

  MITT 2014: Αισιοδοξία παρά τη μείωση των κρατήσεων
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού MITT 2014 της Μόσχας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε stand 20 τ.μ. στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 800 τ.μ.
Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού...
κ. Γρηγόρης Τάσιος μαζί με ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες του νομού βρέθηκαν κοντά στις εξελίξεις οι οποίες παρόλο τη μείωση 15% στις προκρατήσεις, δείχνουν να είναι αισιόδοξες από εδώ και πέρα, με πρόβλεψη για ανάκαμψη στα ίδια νούμερα αφίξεων (150.000) με το 2013.


Η μείωση στις προκρατήσεις προέρχεται:
α) από τη ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ. Το 2013: 39 ρούβλια - 1 ευρώ, το 2014: 50 ρούβλια - 1 ευρώ. Η διαφορά αυτή έχει κάνει πιο ακριβό το τουριστικό πακέτο διακοπών κατά 20 με 25%.
β) Οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην περιοχή της Ουκρανίας που κρατούν σε στάση αναμονής τους επισκέπτες-πελάτες της χώρας μας.

Η Χαλκιδική έχει την τύχη να έχει κοντά της μεγάλα τουριστικά γραφεία ελληνικών συμφερόντων που κρατούν τον προορισμό ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων πολιτών.

Ο Όμιλος Μουζενίδη στις 20 Μαρτίου πραγματοποίησε μεγάλη εκδήλωση με πάνω από 250 πωλητές, όπου εκεί έγινε πλήρης παρουσίαση της Χαλκιδικής και δόθηκαν σε 20 τυχερούς δωρεάν διακοπές για το καλοκαίρι. Στην ίδια εκδήλωση η Χαλκιδική ήταν η μοναδική περιοχή που παρουσίασε θέματα ασφάλειας. Η παρουσίαση έγινε από τον Ταξίαρχο Γεώργιο Χατζηβασιλειάδη - Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας παρουσίασε σημαντική μελέτη με το προφίλ του Ρώσου τουρίστα σε σχέση με την Ελλάδα και άλλες ανταγωνίστριες χώρες (Τουρκία, Ισπανία κ.α.). Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από το Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο, το Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, πολλούς επιχειρηματίες και φορείς από πολλές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: