«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Από τις 21 Νοεμβρίου η ψηφιακή τηλεόραση

Για καθαρά τεχνικούς λόγους άλλαξε το τελικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της χώρας για τις περιοχές  της Κεντρικής Μακεδονίας, ως εκ τούτου και τηςΧαλκιδικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Το προγραμματισμένο αναλογικό switch off ήταν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, το... υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο υπογραμμίζει ότι η αναβολή γίνεται «για τεχνικούς λόγους» και το τελικό χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης θα γίνει την Παρασκευή 21/11/2014 για τις παραπάνω περιοχές.
Την ίδια ώρα, οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας περνούν στην αντεπίθεση.
Όπως καταγγέλλουν η Digea απαιτεί 3.500 ευρώ το μήνα για να επιτρέπει σε κάθε σταθμό να εκπέμπει τη στιγμή που ήδη οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας δυσκολεύονται να πληρώσουν έστω τα βασικά τους έξοδα. Το ακόμα πιο σκανδαλώδες είναι πως η Digea μόνο από την Κεντρική Μακεδονία εισπράττει ετησίως 612.000€ και αποδίδει στο κράτος μόλις 21.000€!
Όλα αυτά καταγγέλλονται και σε δύο τηλεοπτικά σποτ που παίζουν στον αέρα των περιφερειακών καναλιών της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Επιτροπή Περιφερειακών Σταθμών Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν τη στήριξη των πολιτών και κυρίως των πολιτικών της Κεντρικής Μακεδονίας μπροστά «στο μεγάλο ξεπούλημα της ελεύθερης ιδιωτικής τηλεόρασης».

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: