«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει στο πρόγραμμα «Καθαρά Χέρια»

Το Porto Carras Grand Resort, το πληρέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Ελλάδα, βραβευμένο εννέα φορές από το Condé  Nast Traveller, στα πλαίσια  της “πράσινης πολιτικής" που ακολουθεί με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει το πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης συλλογής χρησιμοποιημένων σαπουνιών από ξενοδοχεία - «Καθαρά Χέρια».
Αξίζει να σημειωθεί πως τα «Καθαρά Χέρια» είναι η πρώτη οργάνωση υγείας και...
προστασίας του περιβάλλοντος αυτού του είδους στην Ελλάδα.
Και τα τρία ξενοδοχεία του συγκροτήματος, Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5* και η μυθική Villa Galini έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της δράσης αυτής, συλλέγοντας για τη σεζόν 2014, 20 κιλά χρησιμοποιημένων σαπουνιών και 81 κιλά μπουκαλιών των amenities.
Με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα, το Porto Carras Grand Resort εδώ και 14 χρόνια έχει καταφέρει να αποτελεί παγκόσμιο κέντρο οικολογικού τουρισμού, θέτοντας στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας και δράσης τη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Προσανατολισμένο στην αειφορία, το Porto Carras έχει λάβει πλειάδα βραβείων και πιστοποιήσεων που το επιβεβαιώνουν.
Μεταξύ άλλων, το 2014 απέσπασε το βραβείο Greece’s Leading Family Resort & Greeces Leading Resort από τα World Travel Awards, δύο χρυσά βραβεία στις κατηγορίες «Εξοικονόμηση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» και «Διαχείριση νερού» στα Tourism Awards, δύο βραβεία στις κατηγορίες «Ξενοδοχεία & Εστίαση» και «Συνεργασίες για Προστασία του Περιβάλλοντος και την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία» στα Health & Safety Awards, τρείς Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες και για τη Μαρίνα. Οι διακρίσεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς πιστό στην αειφόρο πολιτική του το Porto Carras Grand Resort βραβεύεται για πέντε (5) συνεχή έτη με τo Green Key Eco Label.
Πέρα των ανωτέρω, το Porto Carras συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης α) γυάλινων και πλαστικών συσκευασιών, β) αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, γ) υπολειμμάτων ελαίου από τις κουζίνες των εστιατορίων του ως επίσης και λιπών από την συλλογή τους που γίνεται στους σύγχρονους λιποσυλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι στο συγκρότημα σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρίες, και δ)  σεντινών και ελαίων μηχανών σκαφών από την μαρίνα σε συνεργασία με κατάλληλες για το σκοπό αυτό εταιρίες.


Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Καθαρά Χέρια», αποτελώντας παράλληλα πρότυπο οικολογικής ευαισθητοποίησης και δράσης για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: