«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Καθαρίστηκε ο ανδριάντας του Αριστοτέλη στα Στάγειρα

Από ειδικό συνεργείο καθαρισμού μαρμάρων καθαρίστηκε σήμερα  ο ανδριάντας του φιλοσόφου Αριστοτέλη που κοσμεί το ομώνυμο πάρκο στα Στάγειρα.
Με μέριμνα της εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων δήμου Αριστοτέλη ήταν η  πρώτη φορά που καθαρίστηκε επιμελώς ο ανδριάντας του μεγάλου φιλοσόφου, μετά από την τοποθέτησή του.
Το άλσος επιλέχθηκε το...
1956 για να φιλοξενήσει το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα.
Παράλληλα με τις εργασίες καθαρισμού αντικαταστάθηκαν και όλα τα σπασμένα μάρμαρα της βάσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Αλσος του Αριστοτέλη βρίσκεται το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής.Τα πρωτότυπα διαδραστικά όργανα που φιλοξενούνται στο χώρο του άλσους τοποθετήθηκαν το 2003. Πρόκειται για πειραματικά όργανα που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά». Με αυτή την προσθήκη, το Αλσος του Αριστοτέλη έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για όλους τους επισκέπτες και τα σχολεία, καθώς συνδυάζει με τρόπο μοναδικό την αναψυχή, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.


halkidikinews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: