"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Απίστευτες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων(ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ!

Αξίζει να παρακουθήσετε προσεχτικά, για μερικά δεκάλεπτα,  το video που δίνει ορισμένα από τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας! Να δείτε και να πάρετε κουράγιο αισιοδοξίας από τα πρώιμα επιστημονικά κατορθώματα των προγόνων μας, ιδιαίτερα όσοι δεν είχατε την τύχη να δείτε τις εκθέσεις της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας που οργανώθηκαν, πριν μερικά χρόνια, με την συνδρομή του καλού φίλου, διανοητή και ακαδημαϊκού Θεοδόση Τάσιου.
Θα πρέπει ακόμη τα σχολεία και οι Δήμοι...

που οργανώνουν διαφορά φεστιβάλ -συχνά άνευ ποιότητας   και ουσιαστικής προσφοράς- να φροντίσουν για την μεταφορά στον τόπο τους μιας τέτοιας σημαντικής έκθεσης. Αυτή θα είναι μια πολύτιμη προσφορά στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στις νέες γενιές. Γιατί από ...πανηγυρικούς λόγους και κοψίματα κορδελών -συχνά μόνο σε εγκαίνεια υποτιθέμενων έργων- ...χορτάσαμε! Ούτε  θέλουμε άλλες Κασσάνδρες με ...μαύρες προφητείες για τη δυσμενή κατάληξη των όσων συμβαίνουν στη χώρα μας, προτάσεις διεξόδου αναζητάμε!
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα λόγια τα μεγάλα κι ας αναδείξουμε τα ουσιαστικά, αυτά που δίνουν ανάσες ζωής και πίστης για το καλύτερο!


Πολύγυρος 30-7-2015
Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης
αρχιτέκτων




Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων


Το βίντεο αφορά την έκθεση "Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων" που έγινε στο Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα (22-11-2012), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του "Μύλου των Ξωτικών" 2012-2013.


Κωνσταντίνος Κοτσανάς

Γεννήθηκε το 1963 στην Αιγείρα Αχαΐας. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών απ' όπου αποφοίτησε το 1986. Από το 1991 εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (και από το 2003 ως Δντης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου).

Έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και ιδιαίτερα στο πεδίο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Πολλές έρευνες, μελέτες και ανακατασκευές του που αφορούν την Αρχαιοελληνική Τεχνολογία έχουν παρουσιασθεί σε Διεθνή Συνέδρια και Εκθέσεις με εξαιρετική επιτυχία.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια ΑΕΤΕ για αυτά τα θέματα που αναδεικνύεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια γιατί τόσο συχνά τους τελευταίους μήνες ανεβάζετε τέτοια θέματα. Συγχαρητήρια και για τους συνεργάτες σας και συμπατριώτες μας που ξοδεύουν χρόνο για αυτά και μας τα γνωρίζουν,πλουτίζοντας τις γνώσεις μας. Και όλα αυτά ξεχνόντας τα κολήματα της κομματικής προπαγάνδας των περισσότερων ιστότοπων που είναι εξαρτημένοι από διάφορα μικροσυμφέροντα.
Ορμυλιώτης