«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Δεβελίκι Χαλκιδικής... ένας ονειρεμένος τόπος!

Το Δεβελίκι (φωτος), όπως άλλωστε και όλη η Χαλκιδική είναι ένας ονειρεμένος τόπος! Σε όσους ζούμε εδώ, αλλά και σ' εκείνους που επισκέπτονται την προικισμένη χερσόνησο για να την χαρούν ή να ασκήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, απομένει η ευθύνη της προστασίας της.
Το Δεβελίκι είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις Σκουριές -ξέρετε τον τόπο ...εξόρυξης χρυσού...-, πιο 'κει τα αρχαία Στάγειρα, η πατρίδα του Αριστοτέλη και λίγο παρά πέρα η χερσόνησος του Άθω! Ποιά λοιπόν πολιτισμένη κοινωνία δεν θα προστάτευε και δεν θα φρόντιζε το...
περιβάλλον ενός τέτοιου τόπου;
Αν μη τι άλλο είναι σίγουρο πως κι αυτός θα την ανταμοίψει, όχι μόνο με την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των παρεπιδημούντων σ' αυτή, αλλά προσφέροντας επι πλέον οφθαλμοφανή κίνητρα και πολυποίκιλες δυνατότητες να αναπτυχθούν επιχειρήσεις στο πνεύμα της αειφορίας! Περιμένουμε να γίνουν, επιτέλους, οι διδαχές του Αριστοτέλη κτήμα των πολλών και ιδιαιτέρως όσων ασκούν εξουσία !


Γιάννης Αικατερινάρης
αρχιτέκτων



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λίγο πιό κάτω είναι η Σιθωνία, απέναντι η Κασσάνδρα, λίγο παραπέρα η Σκιάθος, η Σκόπελος και καρσί το Πήλιο και... Να και η Αθήναααα. Αχ αυτοί οι ονειρεμένοι τόποι.Και ποιός δεν είναι ονειρεμένος.