«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Δύο φορές ισόβια σε Γεωργιανό για τη δολοφονία ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Χαλκιδική

Δύο φορές ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης σε Γεωργιανό, που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την άγρια δολοφονία 58χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας, το Σεπτέμβριο του 2013, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Το στυγερό έγκλημα, το κίνητρο του οποίου ήταν...
η ληστεία, αναβίωσε στο ακροατήριο, όπου, εκτός από τον Γεωργιανό καταδικασθέντα, κάθισαν στο εδώλιο άλλοι τρεις συμπατριώτες του, στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή της 12ετούς κάθειρξης για απλή συνέργεια στη ληστεία.
Ανάμεσα στους τελευταίους είναι ανδρόγυνο, το οποίο εργαζόταν στην επιχείρηση του 58χρονου και φαίνεται ότι παρακολουθούσε καθημερινά τις κινήσεις του. Εκτιμάται δε ότι το ζευγάρι γνώριζε πως το θύμα διατηρούσε στο διαμέρισμά του -ακριβώς πάνω από την ταβέρνα- χρηματοκιβώτιο, όπου φύλαγε κατά καιρούς μεγάλα χρηματικά ποσά για τις επιχειρηματικές του ανάγκες.
Υπό τις παραπάνω συνθήκες φαίνεται ότι καταστρώθηκε σχέδιο με «στόχο» το χρηματοκιβώτιο, επιχείρηση την οποία κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας δύο συγκατηγορούμενοι του ζευγαριού, στους οποίους καταλογίστηκε η πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, μεταξύ αυτών ο αλλοδαπός που καταδικάστηκε σε δισ. ισόβια κι ένας ακόμη άνδρας που διαφεύγει τη σύλληψη.
Οι δύο κακοποιοί έστησαν ενέδρα στον 58χρονο, κι όταν ο τελευταίος ανέβηκε το μεσημέρι στο διαμέρισμα για ολιγόωρη ξεκούραση -όπως συνήθιζε να κάνει καθημερινά- τον επιτέθηκαν. Ο άτυχος επιχειρηματίας βασανίστηκε μέχρι θανάτου προκειμένου να αποκαλύψει τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου, αλλά οι δράστες τράπηκαν τελικά σε φυγή δίχως να καταφέρουν να το ανοίξουν, αρπάζοντας μόλις 500 ευρώ που βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα. Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός, φιμωμένος και δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του, ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του. Στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου βρέθηκαν 36.000 ευρώ, όπως κατατέθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.
Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο βασικός κατηγορούμενος είπε ότι στόχος του ήταν να κλέψει τον 58χρονο, όχι να τον σκοτώσει, ενώ οι τρεις συγκατηγορούμενοί του αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Δεν κατάφεραν όμως να πείσουν το δικαστήριο, το οποίο τους έκρινε ομόφωνα ένοχους και δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ μετά το τέλος της διαδικασίας οι καταδικασθέντες επέστρεψαν στις φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: