«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα παρουσίασης 4 νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στον Πολύγυρο

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας είναι πρωταρχικός στόχος όλων, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους, αυτόν της πιο έγκυρης, αλλά και έγκαιρης ενημέρωσης κάθε επιχειρηματία και κάθε εν δυνάμει επιχειρηματία που σχεδιάζει επενδύσεις και μπορεί να τύχει ενισχύσεων, από τα Προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)  ΕΣΠΑ 2014-2020.
Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα από επιχειρηματίες του Νομού Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τον Σύλλογο Ελεύθερων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Παραγωγών και Εμπόρων του Δήμου Πολυγύρου, για την...
παρουσίαση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιώργος Γκιλής που έλαβε πρώτος το λόγο, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Χαλκιδικής, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου, κος Ρόκκος Απόστολος αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στις δράσεις του συλλόγου του.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν ο κος Κουρουκαφόπουλος Άγγελος από την Κ&Κ Ενεργειακή, όπου παρουσίασε στους συμμετέχοντες, όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών», ο κος Αργυρός Δημήτριος από την Alpha Οικονομοτεχνική, όπου παρουσίασε τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», ο κος Παπαθανασίου Θωμάς από την Papathanasiou Consulting, όπου παρουσίασε τη δράση «Νεοφυή επιχειρηματικότητα» και ο κος Γκόλιαρας Γεώργιος από την Goliaras Support, όπου παρουσίασε τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» . Και οι τέσσερις εισηγητές αναφέρθηκαν στο σκοπό της συγκεκριμένης δράσης του προγράμματος, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο, τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν.
Μετά το τέλος της εισήγησης τους απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.


Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών στην ημερίδα, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι εν λόγω δράσεις και την ανάγκη των επιχειρήσεων να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομικής πραγματικότητας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων και σωματείων Χαλκιδικής, διευθυντές τραπεζών, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.




Από το Γραφείο Τύπου του
Επιμελητηρίου Χαλκιδικής






Δεν υπάρχουν σχόλια: