«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

Συνολική συμφωνία για την ολοκλήρωση του προγράμματος, την εκταμίευση 10,3 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις και τον οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, επιτεύχθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στη συνεδρίαση του Εurogroup, στις Βρυξέλλες, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση 11 ωρών. Το δυσκολότερο θέμα στις συζητήσεις αφορούσε...
το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Όπως δήλωσε ο κ. Τόμσεν, θα γίνει πρόταση προς το Δ.Σ. του ΔΝΤ για συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού προηγηθεί ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέος, από την  οποία θα προκύπτει ότι τα μέτρα των Ευρωπαίων διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του. Σχετικά με τη δόση, η εκταμίευση θα γίνει σε δύο υποδόσεις, η πρώτη το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου και θα είναι ύψους 7,5 δισ. ευρώ και η δεύτερη μετά το καλοκαίρι ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, πριν από την εκταμίευση της πρώτης δόσης θα πρέπει από ελληνικής πλευράς να τηρηθούν κάποια προαπαιτούμενα που συνδέονται με το άνοιγμα της αγοράς για τα «κόκκινα δάνεια», γιατί οι θεσμοί δεν είναι απολύτως ικανοποιημένοι από την διατύπωση του νόμου, για το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η δεύτερη υποδόση το καλοκαίρι θα συνδεθεί με την πρόοδο σε μια σειρά από προαπαιτούμενα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, το ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας και τη νομοθεσία για τον τομέα της ενέργειας. Αναφορικά με το χρέος, οι Ευρωπαίοι πρότειναν έναν οδικό χάρτη που έγινε αποδεκτός από το ΔΝΤ, ο οποίος προβλέπει τη λήψη βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων.

  • ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Mε τη θετική ψήφο των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εγκρίθηκε το βράδυ της Κυριακής 22/5 μετά από συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, την δημιουργία «υπερταμείου» μακροπρόθεσμης διαχείρισης δημόσιας περιουσίας και την λειτουργία αυτόματου κόφτη δημοσίων δαπανών. Το πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» εγκρίθηκε με 153 «ναι» επί της αρχής και 145 «όχι».
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, το διάστημα 26-29 Μαΐου 2016. Το θέμα του περιπτέρου του (σταντ Νο 16 & 17) είναι η παρουσίαση μιας παραλίας της Χαλκιδικής. Σκοπός της συμμετοχής του Επιμελητηρίου είναι η προβολή του τουριστικού προϊόντος του Νομού, καθώς και των επιχειρήσεων που το διαμορφώνουν. Μέσω αυτής του της δράσης, το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και στην ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής του. Επιχειρήσεις μέλη του επιμελητηρίου Χαλκιδικής που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, μπορούν να εκθέσουν διαφημιστικό υλικό της επιχείρησής τους στο περίπτερο του επιμελητηρίου. Κατά τη διάρκεια των ημερών του φεστιβάλ στο χώρο της Ν.Παραλίας, τις απογευματινές ώρες, θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες όπως αθλητικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις ζαχαροπλαστών της πόλης με πρωτότυπες δημιουργίες, δρώμενα και δράσεις από φορείς της πόλης, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Προσκαλείστε να επισκεφτείτε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Έναρξη φεστιβάλ την Πέμπτη ώρα 20.00. Ώρες λειτουργίας περιπτέρων από το πρωί έως τα βράδυ.

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Grow Greek Tourism Online - Χαλκιδική - 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
H Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενημερώνει για τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας « Grow Greek Tourism Online» για το 2016. Ανταποκρινόμενη σε αυτήν την ανάγκη, η Google επεκτείνει και φέτος την πρωτοβουλία σημαντικά με τη δημιουργία νέων σεμιναρίων που πραγματοποιούνται δωρεάν , διάρκειας 1 - 1,5 ώρας, και εκπαιδευτικών εργαλείων, με στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες όχι μόνο του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες ανεξαρτήτου επαγγελματικής δραστηριότητας, προκειμένου να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους. Με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, η Google δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό την http://greektourism.withgoogle.com. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ και να λάβουν με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau). Μέσω της ίδιας ιστοσελίδας, μπορούν επίσης να εγγραφούν δωρεάν για να παρακολουθήσουν τα ειδικά σεμινάρια διαδικτυακής εκπαίδευσης της πλατφόρμας. Στην Χαλκιδική , θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τα εκπαιδευτικά εργαλεία της Google, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής την Τετάρτη 01 Ιουνίου από ώρα 18.00 έως 20.00 . Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πως μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο ακόμα και με δωρεάν εργαλεία, απαραιτήτως πρέπει να δηλώστε συμμετοχή στο παρακάτω link, https://events.withgoogle.com/grow-greek-tourism-online-makedonia/registrations/new/.
Η εκδήλωση - σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, τον Τουριστικό Οργανισμός Χαλκιδικής, τον Εμπορικό Σύλλογο Πολυγύρου και τον Εμπορικό Σύλλογο Γαλάτιστας.


  • ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ»
Στη Σιθωνία της Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του Προγράμματος Γαλάζια Σημαία, για τις 50 χώρες που συμμετέχουν. Η επίσημη τελετή θα ξεκινήσει με την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Χαλκιδικής, ενώ θα ακολουθήσει επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. H τελετή κορυφώνεται με την αναγγελία των αποτελεσμάτων για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με ευρηματικό τρόπο από τους ίδιους τους μαθητές στην παραλία του ξενοδοχείου «Porto Carras Grand Resort», παρουσία των προσκεκλημένων της εκδήλωσης.

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΠΑΕ
O Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο Πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) Θωμάς – Φωκίωνας Αλγιανάκογλου, υπέγραψαν την Παρασκευή 20 Μαΐου σύμβαση για την ανάθεση του έργου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης κρατικών ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ, 2014-2020).
  • ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν, ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για τη Βιομηχανία Θεοδώρας Τζάκρη και αναμένεται να προκηρυχθούν το φθινόπωρο. Πρόκειται για τα προγράμματα «Σύγχρονη Μεταποίηση» που απευθύνεται σε υφιστάμενες ή υπό σύσταση μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, «Ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Βιομηχανίας» που αποσκοπεί στη δημιουργία περιβαλλοντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και υλοποιείται για πρώτη φορά και «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για την Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα», που αφορά τη δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων για επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταποίησης. Δηλαδή επενδύσεις του κράτους σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών, Επιχειρηματικών Πάρκων και υποδομών Logistics.

  • ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ
Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση έφερε νωρίτερα το διπλασιασμό του φόρου στην μπύρα, καθώς και στο ειδικό τέλος για τους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με τις αλλαγές, ο αυξημένος φόρος στην μπύρα (5 ευρώ ανά εκατόλιτρο μπύρας, από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα) θα εφαρμοστεί την 1η Ιουνίου του 2016 αντί για την 1η Ιανουαρίου του 2018 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο. Eπίσης, το νέο τέλος στο ίντερνετ θα επιβληθεί την 1η Ιανουαρίου του 2017 αντί της 1ης Ιουλίου που προέβλεπε αρχικά το πολυνομοσχέδιο. 

  • ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙΩΝ
Ενιαίος συντελεστής 35% επί των μεικτών εσόδων θα ισχύσει τελικά για τη φορολόγηση των εταιριών τυχερών παιγνιδιών. Με νομοτεχνική βελτίωση επί της συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατάργησε την κλιμακωτή τιμολόγηση με συντελεστές που θα κυμαίνονταν από 30 έως 35% ανάλογα με τα μεικτά έσοδα και την αντικατέστησε με τον ενιαίο συντελεστή 35% .


  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ «ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Ρύθμιση που θα λάβει υπόψη της την πραγματική οικονομική κατάσταση και τις δυνατότητες των οφειλετών και δεν θα βασίζεται στη λογική των προηγούμενων προσπαθειών, με στόχο είσπραξη μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκτιμώνται περίπου σε 30 δισ. ευρώ, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Στόχος είναι, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλoς, “η μόχλευση των δυνατοτήτων είσπραξης των ασφαλιστικών οφειλών, οι οποίες για το ΙΚΑ εκτιμούνται σε περίπου 17 δισ. ευρώ και για τον ΟΑΕΕ σε περίπου 12 δισ. ευρώ”. Ο κ. Πετρόπουλoς εκτιμά ότι η “νέου τύπου” ρύθμιση θα πρέπει να εξυπηρετεί την είσπραξη των ποσών που σήμερα δεν εισπράττονται, με αποτέλεσμα 29 δισ. ευρώ να έχουν μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα στο εσωτερικό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες προκειμένου με νέα νομοθετική ρύθμιση να επανενταχτούν στο σύστημα όσοι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία μάλιστα, έθετε γενικές προϋποθέσεις για ένταξη, με συνέπεια να ευνοούνται οφειλέτες που δε χρειάζονταν διευκόλυνση, ενώ αντίθετα πλήττονταν αδύναμοι που πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Καθώς μάλιστα με την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση θεσπίστηκε το κοινό μητρώο των υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος, δεν αποκλείεται η νέα ρύθμιση να στηρίζεται στη λογική της ενιαίας αντιμετώπισης οφειλών προς τα ταμεία και τις εφορίες, με ενιαία εισφορά, η οποία στη συνέχεια θα κατανέμεται στους δικαιούχους αναλογικά.
  • ΕΣΕΕ: ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ
Επιπλέον επιβαρύνσεις σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, αύξηση της φοροδιαφυγής και πλήγμα στη βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ, υπογραμμίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, μέσω του ερευνητικού της Ινστιτούτου (ΙΝΕΜΥ). Ο λογαριασμός για το 2016 από την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1% φτάνει στα 437 εκατ. ευρώ, συνυπολογιζομένης όμως και της επίδρασης των ήδη εφαρμοσθέντων μέτρων του προηγούμενου Ιουλίου. Το μεγαλύτερο βάρος θα κληθεί να σηκώσει το χονδρικό εμπόριο (+222 εκ. ευρώ), ενώ ιδιαίτερα επιζήμιες θα είναι οι επιπτώσεις στην κατανάλωση χιλιάδων αγαθών ευρείας κατανάλωσης, όπως τα συσκευασμένα προϊόντα και τρόφιμα (κυρίως σε σούπερ μάρκετ), τα καύσιμα, η ένδυση και υπόδηση και μία σειρά παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως οι ιατρικές, καλλιτεχνικές κ.α. 
  • ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ
Μειώθηκαν κατά 6,2% οι αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2016, ενώ το ταξιδιωτικό ισοζύγιο την ίδια περίοδο εμφάνισε αυξημένο πλεόνασμα (90 εκατ. ευρώ) κυρίως λόγω της αύξησης της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις αφίξεις τον Μάρτιο, οι αφίξεις από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 523,6% ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται και για τους Αμερικανούς και Βρετανούς τουρίστες.




  • ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2050 ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ
Δημογραφικός «σεισμός» απειλεί το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, μετρατρέποντάς τη σε χώρα γερόντων! Το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας άνω των 65 ετών, από το 20,7% το 2015 θα ανέλθει το 2050 στο 1/3 του συνόλου, ενώ και στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 80 εκτιμάται ότι θα σημειωθεί διπλασιασμός του μεριδίου, στο 12,7%. Την ίδια στιγμή, καταγράφεται μείωση του ελληνικού πληθυσμού μετά το 2010, λόγω μείωσης της γονιμότητας και αύξησης της μετανάστευσης. Σταθερά από το 2011 μετά ο αριθμός των γεννήσεων είναι μικρότερος του αριθμού των θανάτων: το 2014 σημειώθηκαν μόλις 92.148 γεννήσεις έναντι 113.740 θανάτων. Μάλιστα το αρνητικό πρόσημο της φυσικής μεταβολής των τελευταίων ετών εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και θα οδηγήσει σε σε σταδιακή μείωση τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας μέχρι το 2050. Αυτά προκύπτουν από τη μελέτη του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης «διαΝΕΟσις» σε συνεργία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.
  • ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΠΤΩΣΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές των ακινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας. Εκτιμάται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 5,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Για το σύνολο του 2015, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 5,0% έναντι μείωσης 7,5% το 2014.

  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ
Πρωταγωνιστές στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν οι κλάδοι των κατασκευών και της ανάπτυξης ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο συνέδριο 11ο RED Business Forum ο υποδιοικητής της τράπεζας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, οι δύο αυτοί τομείς συνδέονται με μη εξυπηρετούμενο δανεισμό της τάξης των 13 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 54% της συνολικής αξίας, που διαμορφώνεται σε 24 δισ. ευρώ, των χορηγήσεων που έχουν λάβει οι εταιρείες των συγκεκριμένων κλάδων (στοιχεία τέλους 2015). Η συστημική απειλή των κόκκινων δανείων σε ακίνητα και κατασκευές γίνεται αντιληπτή, εάν ληφθεί υπόψη ότι οι συνολικές χορηγήσεις προς τους δύο αυτούς κλάδους αντιστοιχούν σε 16% του συνόλου της τραπεζικής χρηματοδότησης. Από τα δάνεια, που συνδέονται με εταιρείες κατασκευών ή ανάπτυξης ακινήτων (το 1/3 αυτών αναλογικά):(α) Θεωρούνται ως αβέβαιης είσπραξης. Εξυπηρετούνται, δηλαδή, κανονικά μέχρι στιγμής, ωστόσο εκτιμάται από τις τράπεζες ότι έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα άμεσα (δάνεια αβέβαιης είσπραξης),(β )Βρίσκονται σε καθυστέρηση, (γ) Έχουν καταγγελθεί. Επίσης, το 75% των χορηγήσεων προς εταιρείες κατασκευής ή ανάπτυξης/διαχείρισης ακινήτων αφορά δάνεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ για περίπου 4.000 εταιρείες. Τράπεζες και  εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις για χορηγήσεις της τάξης των 4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ένα σημαντικό τμήμα αυτών εμφανίζει, εκ νέου, πρόβλημα κα στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες έχουν σχηματίζει προβλέψεις της τάξης των 6 δισ. ευρώ.
  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης, που προβλέπει τη μεταφορά των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας. Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες. Μέσα στον καταυλισμό βρίσκονται μόνο αστυνομικοί οι οποίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον άτυπο καταυλισμό. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 1.400 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική. Οι μετακινούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται ανάλογα με την εθνικότητά τους. Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί , η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει από λίγες μέρες έως και μια εβδομάδα , ενώ περίπου 8.500 υπολογίζεται ότι είναι τα άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ & Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2016-2017, 2017-2018 & 2018-2019 (ΑΔΑ: 7ΛΠΠ7ΛΛ-8Μ2)

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Ανοιχτό Δημόσιο Διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή για τη μεταφορά μαθητών του Ν. Χαλκιδικής, από τον τόπο της κατοικίας τους στις σχολικές μονάδες φοίτησής τους μετ’ επιστροφής, όπου δεν εξυπηρετούνται με την τακτική συγκοινωνία, κατά το σχολικά έτη 2016-2017 , 2017-2018 και 2018-2019. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 10.605686,84 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α καθώς και των δικαιωμάτων προαίρεσης. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών η 30-06-2016 και ώρα 23.30. Τόπος υποβολής των προσφορών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας /Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. , Διοικητήριο -Πολύγυρος, Τ.Κ. 63100 με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr . ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 7-7-2016 και Ώρα 09:00.π.μ. ενώ τόπος αποσφράγησης των προσφορών ορίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Διοικητήριο -Πολύγυρος, Τ.Κ. 63100 . Αρμόδια Υπηρεσία για την παροχή πληροφοριών και αντιγράφων της Διακήρυξης είναι η Δνση Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. , Διοικητήριο -Πολύγυρος, Τ.Κ. 63100., τηλ. 2371351302 fax: 2371351292, υπεύθυνος επικοινωνίας Σπ. Ροκανάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ, ΤΑΚΤΙΚΟΥ , ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ (ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 07/2016 )

Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκηρύσσει Ηλεκτρονικό, τακτικό διαγωνισμό ανοικτής διαδικασίας, διεθνούς συμμετοχής, σε ευρώ ελεύθερο, για την «Παροχή υπηρεσιών του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συστήματος Κινδύνου & Ασφάλειας (GMDSS) μέσω παράκτιας υποδομής», με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, μηνιαίας προϋπολογισθείσας αξίας #500.000,00 €# (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας έως #11.500.000,00 €# (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την περίοδο από 01-02-2017 έως 31-12-2018. (ΑΔΑ: 7ΡΠΣ4653ΠΩ-7ΓΚ). Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών η 06-06-2016 και ώρα 09.00, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η 13-06-2016 και ώρα 15.00 . Πληροφορίες στα τηλέφωνα 213-137 4210/1081 fax:213 137 1361 , e mail: dipea.b@yna.gov.gr, Πλωτάρχης ΛΣ ΧΛΙΜΙΝΤΖΑ Χρ. , Ανθ/στης ΛΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Αικ.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – «KICkoff 2016» ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΩΝ : 31 ΜΑΪΟΥ 
Το KICInnoEnergy, σε συνεργασία με την εταιρεία KiNNO,τον εκπρόσωπό του σε Ελλάδα και Κύπρο, διοργανώνουν τον Ελληνικό διαγωνισμό"KICkoff2016”. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που διαθέτουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας και την πρόθεση να τη διαδώσουν διεθνώς. Οι φιναλίστ του ελληνικού διαγωνισμού θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων και θα πάρουν μέρος σε ένα διήμερο workshop που θα τους προετοιμάσει για την παρουσίαση της ιδέας τους στον τελικό του ελληνικού διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Αθήνα. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα αποτελείται από επιχειρηματίες, επενδυτές και ακαδημαϊκούς. Οι δύο νικητές, θα λάβουν μέρος στον Ευρωπαϊκό Τελικό του διαγωνισμού το Σεπτέμβριο στη Βαρσοβία, με συνυποψήφιους από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στις καλύτερες ιδέες θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο KIC Inno Energy Highway®, τον επιχειρηματικό επιταχυντή που στοχεύει στην εμπορική αξιοποίηση επιχειρηματικών ιδεών βιώσιμης ενέργειας, λαμβάνοντας χρηματική υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη της ιδέας τους αξίας έως και €150.000. Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός θα αναδείξει τρεις νικητές. Ο 1ος νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο αξίας €10.000, ο 2ος  €5.000 και ο 3ος €3.000, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα ωφεληθούν από νέες επαγγελματικές επαφές και συμβουλευτικές υπηρεσίες από επαγγελματίες μέντορες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού (www.kic-kickoff.com). Το KICInnoEnergy είναι ένα από τα πρώτα Knowledgeand Innovation Communities (KICs) που δημιουργήθηκαν από το European Instituteo fInnovation and Technology (EIT) και αποτελεί εμπορική εταιρεία που στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης σε θέματα βιώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη. Η KiNNO(www.kinno.eu)είναι συμβουλευτική εταιρεία καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και προωθεί νέες τεχνολογίες στην αγορά. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και ενημερωθείτε για την πορεία του και τα αποτελέσματα μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείαςwww.kinno.euή επικοινωνώντας άμεσα με τον κ. Πάρη Ράλλη στο 210.6838950 ή στο rallis@kinno.eu.