«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Νέα έργα στον Δήμο Πολυγύρου

2,5 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός των νέων έργων υποδομής που θα εκτελεστούν στο Δήμο Πολυγύρου το επόμενο διάστημα. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» θα διεξαχθεί την Τρίτη 6-9-2016.
Η παρέμβαση αφορά τη βελτίωση υφιστάμενης οδού προς το παραλιακό μέτωπο Καλυβών, βελτιώσεις οδοστρωμάτων στον οικισμό Μηκύβερνα και...
ασφαλτόστρωση τμήματος Δημοτικής οδού εντός του νέου ρυμοτομικού σχεδίου Καλυβών.
Παράλληλα προβλέπεται η βελτίωση της Τοπικής Οδού Γαλάτιστας – Λιβάδι και η ασφαλτόστρωση υφιστάμενου δρόμου στην Τ.Κ. Παλαιόχωρας.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε 2.563.951,42 ευρώ και η προθεσμία για την υλοποίηση του έργου είναι οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού με την ανάδοχο εταιρεία. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:
«Πρόκειται για ακόμα ένα έργο, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στον προγραμματισμό της Δημοτικής μας αρχής και είναι σημαντικό για εμάς και τους δημότες να βλέπουμε τις εξαγγελίες να υλοποιούνται.
Με σκληρή δουλειά και επίμονη προσπάθεια από το 2011 και παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία καταφέραμε να πετύχουμε την ένταξη δεκάδων έργων, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση πολλών ακόμη από εθνικούς πόρους με βασικό μας στόχο να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας. Έργα υποδομής, οδικά, περιβαλλοντικά, αναπλάσεις σχολικά κτίρια, υποδομές στον τομέα του πολιτισμού αλλάζουν την όψη και αναβαθμίζουν λειτουργικά και αισθητικά το Δήμο μας. Και φυσικά συνεχίζουμε… προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά για τον Πολύγυρο και για κάθε χωριό του Δήμου μας το εκτεταμένο σχέδιο ανάπτυξης που έχουμε εκπονήσει».

Αναλυτικότερα:

Αντικείμενο της παρέμβασης στην περιοχή των Καλυβών είναι:
Α) η βελτίωση υφιστάμενου ασφαλτόδρομου, ο οποίος συνδέει τον οικισμό Καλύβες Πολυγύρου με το παραλιακό μέτωπο. Το μήκος του ασφαλτόδρομου είναι περίπου 1470 μέτρα. Στη μελέτη συμπεριλαμβάνεται κατασκευή πεζοδρομίων, πλευρικού ποδηλατόδρομου, τάφρων αποστράγγισης και αγωγών ομβρίων.
Β) ασφαλτικές εργασίες εντός του οικισμού Μηκύβερνα των Καλυβών για την αποκατάσταση φθαρμένων τελικών στρώσεων οδοστρωμάτων (υφιστάμενοι δρόμοι του οικισμού στην περιοχή της εισόδου, υφιστάμενη οδός και χώρου στάθμευσης έναντι της εκκλησίας του οικισμού, καθώς και επανασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου προς την παραλία σε μήκος 160μ. περίπου και πλάτους 4 ,50μ.).
Γ) εργασίες με στόχο την ασφαλτόστρωση διανοιγμένων οδών εντός του νέου ρυμοτομικού σχεδίου Καλυβών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής, έναντι των οικοδομικών τετραγώνων Γ193 και Γ196 και ηλεκτροφωτισμός του δρόμου με 120 φωτιστικά σώματα LED επί ιστού ύψους 4 μ., τοποθετημένα στη μια πλευρά του δρόμου.

Σε σχέση με τη βελτίωση της Τοπικής Οδού Δ.Κ. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ - ΛΙΒΑΔΙ (Όρια Δήμου Πολυγύρου) η Τεχνική Έκθεση συνοδεύει την οριστική μελέτη: «Μελέτη οδοποιίας του έργου: “Βελτίωση – αναβάθμιση τοπικής οδού Γαλάτιστας – Λιβάδι (Όρια νομού Χαλκιδικής) Δήμου Πολυγύρου».
Κύριος σκοπός του έργου οδοποιίας είναι η βελτίωση - αναβάθμιση του τμήματος της τοπικής οδού με το χωμάτινο οδόστρωμα, όπου απουσιάζουν τεχνικά έργα απορροής των όμβριων υδάτων και έργα σήμανσης και ασφάλειας. Η οδός αποτελεί κοινοτική οδό και συνδέει τον οικισμό της Δ.Κ. Γαλάτιστας, με τους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων Λιβάδι και Πετροκέρασα του Δήμου Θέρμης και χρησιμοποιείται κατά κόρον τόσο από τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας όσο και από τουριστικούς επισκέπτες του ορεινού όγκου «Ομβριανού».
Σήμερα λόγω της κακής κατάστασης του υφιστάμενου οδοστρώματος, τα οχήματα διέρχονται κυρίως δια μέσω της επαρχιακής οδού Γαλάτιστας - Βασιλικά και εν συνεχεία των κοινοτικών οδών Βασιλικά - Περιστεράς και Περιστερά - Λιβάδι συνολικού μήκους 35χλμ. Η βελτίωση της τοπικής οδού θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου και της απόστασης που χρειάζεται να καλύψει ένα όχημα για να μεταβεί από τον οικισμό της Γαλάτιστας στον οικισμό του Λιβαδίου συνολικού μήκος 12,5χλμ. Επίσης κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων και αγροκτήματα που εργάζονται καθημερινά κάτοικοι της Γαλάτιστας.

Τέλος στην Τ.Κ. Παλαιόχωρας θα γίνει ασφαλτόστρωση υφιστάμενης οδού (ανατολικά του οικισμού Παλαιόχωρας, από την περιοχή του γηπέδου έως την Ε.Ο 16 Θεσσαλονίκη – Αγίου Όρους).