"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ Τaxisnet ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
Ξεκίνησε αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 3 ώρες, η διαδικασία ανάρτησης στο ΤΑΧΙS των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ 2016. Οι φορολογούμενοι με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο...
ΤΑΧΙS μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Ε9 και μέσω αυτής να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα. Εναλλακτικά μπορούν μέσα από το λογαριασμό τους στο TAXIS να επιλέξουν τις «Οφειλές εκτός ρύθμισης», όπου επίσης θα πληροφορηθούν το ποσό του φόρου, καθώς και το ύψος των 5 δόσεων. Υπενθυμίζεται οτι ο ΕΝΦΙΑ του 2016 πληρώνεται με δύο τρόπους: α) Εφάπαξ μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2016, β) σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών στην συντριπτική πλειοψηφία των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ οι πολίτες πληρώνουν ίδιο ή και λιγότερο ποσό σε σχέση με τον περσινό ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το 65% των πολιτών πληρώνει ίδιο ή και λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Το 24% επιβαρύνεται με ποσό από 1 λεπτό έως 10 ευρώ. Το 10% καλείται να πληρώσει ποσό πάνω από 10 ευρώ και εξ αυτών μόλις το 4% επιβαρύνεται με ποσό πάνω από 50 ευρώ. Τέλος μόνο το 0,3% καλείται να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ.
  • ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν δικαίωμα επιστροφής φόρου μπορούν να την συμψηφίσουν με την οφειλή του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, για να γίνει αυτό πρέπει να υποβληθεί αίτηση που θα υποβάλει ο φορολογούμενος στη ΔΟΥ, στην οποία ανήκουν. Ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός από τον έφορο, παρότι προβλέπεται από τον νόμο, δεν είναι εφικτός τεχνικά, καθώς μέχρις στιγμής δεν υπάρχει το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που να υποστηρίζει τεχνικά τη διαδικασία.

  • ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: ΡΕΚΟΡ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Αύξηση σημείωσαν, τόσο σε τεμάχια όσο και σε ποσά, οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της «Τειρεσίας ΑΕ». Ειδικότερα, τον Ιούλιο του 2016 οι ακάλυπτες επιταγές σε τεμάχια ανήλθαν σε 1.719 και σε αξία σε 199 εκατ. ευρώ. Την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 οι ακάλυπτες επιταγές σε τεμάχια ανήλθαν σε 7.915 και σε αξία τα 358,9 εκατ. ευρώ.

  • ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
΄Ετοιμες να ξεκινήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών είναι οι τράπεζες, ύστερα από μακρά περίοδο «παγώματος» των αναγκαστικών μέτρων, είτε λόγω του θεσμικού πλαισίου προστασίας,  είτε λόγω των κινητοποιήσεων δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Είναι ενδεικτικό ότι στο επτάμηνο του 2016 ορίστηκαν 2.700 πλειστηριασμοί έναντι 7.000 στο αντίστοιχο διάστημα του 2015. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τράπεζες έχουν έτοιμους ήδη τους φακέλους με τα πρώτα 2.000 ακίνητα που θα βγουν άμεσα στο σφυρί, με προοπτική ο αριθμός τους να φθάσει τα 5.000 τους αμέσως επόμενους μήνες. Στόχος των πρώτων πλειστηριασμών, όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, είναι να σταλεί μήνυμα προς δανειολήπτες που συστηματικά αποφεύγουν να συνεργαστούν με την τράπεζα ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και ότι η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει. Οι πρώτοι πλειστηριασμοί, όπως εξηγούν, θα αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Πρόκειται για 2.000 περίπου κατοικίες, οι κάτοχοι των οποίων, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποδεδειγμένα καταθέσεις σε άλλη τράπεζα, αρνούνται να συναινέσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους ή ακόμη και να συνομιλήσουν με την τράπεζα.
  • ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
Μετ' εμποδίων προχωρεί η διαδικασία για το νέο σύστημα αντικειμενικών τιμών και την εναρμόνισή τους με τις εμπορικές, καθώς η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί έχει συνεδριάσει μόλις δύο φορές και είναι χωρισμένη στα δύο.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, φορείς που συμμετέχουν στις συζητήσεις κάνουν λόγο για δύο γραμμές: (1) Σύμφωνα με τη μια εισήγηση, σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου πρέπει να υπάρχει πιστοποιημένος εκτιμητής, ο οποίος θα ορίζει κατά περίπτωση την αξία, με βάση την οποία θα υπολογίζονται και οι φόροι. Γνώστες του αντικειμένου έλεγαν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα και θα σηματοδοτούσε επιστροφή στο παρελθόν, όταν δεν υπήρχαν αντικειμενικές αξίες και οι εφοριακοί όριζαν κατά το δοκούν την αξία του ακινήτου, χρησιμοποιώντας συγκριτικά στοιχεία, (2) Η δεύτερη εισήγηση είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, η οποία θα προκύπτει από τις πραγματικές συναλλαγές, όπως αυτές αποτυπώνονται στις συμβολαιογραφικές πράξεις και θα ανανεώνεται ανά 3μηνο ή 6μηνο. Και επί αυτής της εισήγησης, ωστόσο, διατυπώνονται ενστάσεις που αφορούν στον μεγάλο βαθμό επισφάλειας με δεδομένο ότι οι συναλλαγές είναι περιορισμένες. Με βάση τον σχεδιασμό και εάν δεν υπάρξει νέα αναβολή, το νέο σύστημα των αντικειμενικών αξιών θα πρέπει να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2017 και στη βάση αυτού να προκύψει και ο φόρος ακινήτων του επόμενου έτους.
  • ΤΕΚΜΑΡΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Iσχυρό κίνητρο για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ στη θέση ανασφάλιστων εργαζομένων, τεκμαρτές εισφορές σε όσες επιχειρήσεις εμφανίζουν δυσανάλογα μικρό αριθμό απασχολουμένων και νέο ποινολόγιο για όσους εργοδότες εντοπίζονται να απασχολούν εργαζόμενους που δεν τους έχουν δηλώσει, βάζει ως "κόφτες" στην αδήλωτη εργασία η κυβέρνηση. «Αμεσα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισφορών ενώ για την αντιμετώπιση της αδήλωτης - μαύρης εργασίας που εντοπίζεται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό του προστίμου των 10.550 ευρώ και στη γενικευμένη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση εργασίας» προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος.

  • OAEE: ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ 100 ΔΟΣΕΙΣ
Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων δίνει ο ΟΑΕΕ, εκμεταλλευόμενος τη διάταξη του άρθρου 28 του Ν.4321/2015 (ΦΕΚ 32 ΤΑ /21.3.2015), περί «Ρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της Οικονομίας» που θεσπίζει μεταβατικό πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.  Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, διαπιστώνεται ότι σημαντικός αριθμός των ρυθμίσεων διακόπτεται, παρά το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι - οφειλέτες έχουν ενεργήσει εμπρόθεσμα για την καταβολή τους. Η απόφαση διευκρινίζει ότι η διερεύνηση και αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών διακοπής εμπίπτει στο πλαίσιο της διοικητικής ευθύνης και συνάδει με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

  • ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΕΛΩΝ, ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ, ΦΟΡΩΝ ΚΛΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Με το νομοσχέδιο «Αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας Ο.Τ.Α., ρύθμιση θεμάτων Ο.Τ.Α. και άλλες διατάξεις» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται ρύθμιση των οφειλών προς τους Ο.Τ.Α. . Όσοι έχουν οφειλές σε δήμους για διάφορες παραβάσεις (πρόστιμα του Κ.Ο.Κ, μη καταβολή μισθωμάτων η τελών, πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις κλπ) θα μπορούν εντός 1 έτους από τη δημοσίευση του νόμου να υπαχθούν σε ευνοική ρύθμιση με διαγραφή του 50% του προστίμου η της οφειλής (εξαιρούνται οι πολεοδομικές παραβάσεις), ενώ απαλείφονται όλες οι προσαυξήσεις και οι τόκοι.Η εναπομείνασα οφειλή θα μπορεί να εξοφληθεί σε 24 μηνιαίες δόσεις, ενώ εάν η οφειλή καταβληθεί εφάπαξ θα έχουν έκπτωση 10%.Οσοι έχουν ή θα έχουν υπαχθεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου σε άλλη ρύθμιση με αίτησή τους, μπορούν να υπαχθούν στη νέα. Επιπλέον επιβάλλεται τέλος 0,5% στα ακαθάριστα έσοδα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ,εστίαση κλπ), και 5% σε καφωδεία, κέντρα διασκέδασης, χορευτικά κέντρα με μουσική, σε καταστήματα τουριστικών ειδών κλπ το οποίο θα αποδίδεται στους Δήμους. Το τέλος θα βαρύνει τον πελάτη για την κάθε αγορά του.
  • ΕΛΣΤΑΤ: ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ 0,9% ΣΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016
Ύφεση 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε η ελληνική οικονομία στο β' τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αναθεωρούν επί τα χείρω την αρχική εκτίμηση για ύφεση της τάξης του 0,7%. Ωστόσο, το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2016.

  • ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ  ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑΝ
Έως και τις 31 Οκτωβρίου 2016 θα έχουν το περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να υποβάλουν αιτήσεις στις συνεργαζόμενες με το ΕΤΕΑΝ τράπεζες για τη λήψη δανείου με χαμηλό επιτόκιο. Ειδικότερα οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ και συγκεκριμένα των χρηματοδοτικών εργαλείων «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», «Νησιωτική Επιχειρηματικότητα» και «Ταμείο Εγγυοδοσίας». Επισημαίνεται ότι τα δάνεια με συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ δίνονται με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο, το οποίο κατά μέσο όρο είναι χαμηλότερο από 4,5%..

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 81η ΔΕΘ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) πρόκειται να συμμετάσχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από την HELEXPO στις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.  Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει το κεντρικό Περίπτερο 2 της Έκθεσης εμβαδού 2.750 m2.  Φέτος το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή. Η έκθεση συνιστά στιγμή-ορόσημο για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και αναμένεται να προσελκύσει υψηλό αριθμό επισκεπτών, παρέχοντας σημαντική ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μπορούν στο περίπτερό του κατά τη διάρκεια της έκθεσης , να προβάλλουν την επιχείρηση τους και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω έντυπου διαφημιστικού υλικού ή δειγμάτων των προϊόντων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Υπεύθυνος Επικοινωνίας: κα Τζηρίτη Γεωργία, Τηλ. Επικοινωνίας: 23710-24200 & 24300, email: info@epichal.gr
  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!



Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου των εγγραφών για το Σχ. Έτος 2016-17, στο ωράριο λειτουργίας του σχολείου 18:30 έως 22:00. Οι Τομείς που θα λειτουργήσουν είναι: 1) ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ειδικότητα Τεχνικός εφαρμογών λογισμικού, 2) ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ και ειδικότητες : α) Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, β) Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού 3)ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ και ειδικότητες : α) Τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων β) Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων 4) ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ειδικότητες : α) Τεχνικός φυτικής παραγωγής, β) Τεχνικός τεχνολογίας τροφίμων και ποτών. Για την εγγραφή στο Εσπ. ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών απαιτείται οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Γυμνασίου ή να κατέχουν ισότιμο τίτλο. Οι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων ή ισότιμου τίτλου εγγράφονται στη Β’ Τάξη και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μπορείτε να αποκτείστε ταυτόχρονα Απολυτήριο Λυκείου και Επαγγελματικό Πτυχίο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ, καθημερινά από τις 18:30 - 21:30 στο τηλέφωνο 23730-65406, e mail: mail@epal-esp-n-moudan.chal.sch.gr.