«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για σήμερα στη Χαλκιδική

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Παρασκευή 26-08-2016, ο Δείκτης Κινδύνου Πυρκαγιάς για όλη την περιοχή ευθύνης μας - όρια Δήμου Αριστοτέλη-, θα είναι Κατηγορίας 3 Υψηλός (κλίμακα από 1-5), με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες όπως, η αυξημένη ένταση των ανέμων και η πολύ υψηλή θερμοκρασία καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας. 

 Ο κίνδυνος πρόκλησης - έναρξης πυρκαγιάς και ταχείας μετάδοσης της θα είναι ιδιαιτέρα αυξημένος. H Υπηρεσία μας συνιστά στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως...
η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. 

 Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. 
 Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι δημότες και επισκέπτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 δίνοντας πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς, την κατεύθυνση της, το είδος της βλάστησης που καίγεται και τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο πραγματοποιείται η τηλεφωνική κλήση. 

Εκ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σταγίρων - Ακάνθου