«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πολύγυρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Α. ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016. 

1. Από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου και ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2016 γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων. 

Β. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016...
 

1. Από τις 9 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες. 
2.Στις 11 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των ηρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής.

3. Φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ, Ι.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες, στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2016.

Γ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016.

Ώρα 07:30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια. 
Ώρα 10:30 : Τέλεση δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15 ώρα. Κατά την προσέλευση των επισήμων η Φιλαρμονική του Δήμου θα αποδίδει τιμές. 

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Θεανώ Διδασκάλου, Εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Α Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής. 
Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων από τους: 
-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. 
-Εκπρόσωπο της Βουλής. 
-Διοικητή Φρουράς Θεσσαλονίκης Δ/κτη Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του. 
-Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. 
-Δήμαρχο Πολυγύρου. 
-Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής. 
-Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής. 
-Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής. 
-Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Χαλκιδικής. 
-Εκπρόσωπο της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΕΑ 
-Εκπρόσωπο της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΟΑEΑ. 

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 
Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ