«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα – ομιλία για τον τουρισμό στον Πολύγυρο

Ημερίδα – ομιλία για τον τουρισμό, με θέμα «Πώς οικοδομούμε ένα ποιοτικό , τοπικό, τουριστικό σύστημα» με κεντρικό ομιλητή τον Κοινωνιολόγο και συγγραφέα κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/03/2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.


Ο κος Χαραλαμπίδης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, επισημαίνοντας....
τη μεγάλη σημασία που έχει ο τομέας του τουρισμού στη χώρα μας καθώς και οι δυνατότητές ανάπτυξής του ώστε να δεχθεί περισσότερους επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε στην ομιλία του «Οι ‘Έλληνες ζουν από τον τουρισμό αλλά δεν μιλούν γι αυτόν. Δεν τον αναλύουν συστηματικά και περισσότερο δεν τον διαχειρίζονται. Δεν διαθέτουν μια ολοκληρωμένη, έξυπνη διήγησή του που θα απευθύνεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Απαιτείται η δραστηριοποίηση των περιφερειακών και τοπικών κοινωνιών για την διαμόρφωση ενός νέου τοπικού τουριστικού συστήματος μέσω ενός οργανωμένου προγράμματος και μιας διαρκούς εργασίας, διαρκούς προσπάθειας, δεν πρόκειται για ένα εφήμερο εγχείρημα. Είναι ευθύνη των θεσμών η θεσμική συγκρότηση ενός τοπικού τουριστικού συστήματος ιδιαίτερα στις σημερινές ελληνικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί. Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην παραγωγή υψηλής ποιότητας και αισθητικής του τοπικού τουριστικού προϊόντος».
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε για την Χαλκιδική, η αξιοποίηση και η διαρκής προβολή ιστορικών στοιχείων της περιοχής, -όπως των αρχαίων Σταγείρων, του φιλόσοφου Αριστοτέλη, της Αρχαίας Ολύνθου, του Αγίου Όρους και η προοπτική ίδρυσης ενός μουσείου κοντά στην περιοχή του Αγίου Όρους, αποκλειστικά με Αθωνικά κειμήλια με δυνατότητα πρόσβασης και για τις γυναίκες,- θα δώσουν στοιχεία δυναμικής παρουσίας της περιοχής μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Στόχος της ομιλίας ήταν να αναλυθούν τα οφέλη του τουρισμού με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια και να αποτελέσει το έναυσμα και αφορμή για μια ανοιχτή συζήτηση και προβληματισμό, γεγονός που επιτεύχθηκε αν κρίνουμε από τη συμμετοχή των παρευρισκομένων και των ερωτήσεων που υπέβαλλαν στον κεντρικό ομιλητή .

Την ημερίδα, την οποία προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής , παρευρέθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, πολιτευτές , εκπρόσωποι τουριστικών συλλόγων και σωματείων του νομού μας, επιχειρηματίες του τουρισμού .

Στο τέλος της ημερίδας ο κος Χαραλαμπίδης υπέγραψε με αφιέρωση στα βιβλία που έχει εκδώσει και τα οποία προμηθεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η προσέλευση Τρείς κι ο κούκος. Συγχαρητήρια