«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Σας γνωρίζουμε ότι η αριθ. πρωτ. ΕΞ/111237/723/22-03-2017 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής σχετικά με τον ορισμό ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων για το έτος 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής δημοσιεύθηκε στο αριθ. 1166/Β΄/04-04-2017 ΦΕΚ και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με αριθμό ΑΔΑ: 64ΣΖ7ΛΛ-ΠΟΖ. Σύμφωνα με οριζόμενα της...
παραγράφου 10 του ΦΕΚ: «Τον καθορισμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων συνολικής διάρκειας τριάντα (30) ημερών για το έτος 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδική ως εξής: (α) Από 1 έως 10 Μαΐου, (β) Από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου και (γ) Από 1 έως 10 Νοεμβρίου. Εντός των ανωτέρω ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και την περίπτωση ε' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013, όπως ισχύουν, τις εξής δύο (2) μόνο Κυριακές: Την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου. Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν προαιρετικά κατά τις παραπάνω Κυριακές, εντός του πλαισίου ωραρίου που ορίζεται στο άρθρο 12 του ν. 3377/2005, δηλαδή από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00. Τις υπόλοιπες Κυριακές των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιτρέπεται η λειτουργία όσων καταστημάτων πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και μόνο στην περίπτωση που οι συγκεκριμένες περιοχές και οι συγκεκριμένες ημέρες περιλαμβάνονται στις Κυριακές για τις οποίες έχει εκδοθεί η αριθμ. πρωτ. 017665/ 01-11-2013 (ΑΔΑ: ΒΛ1Τ7ΛΛ-Ω6Ι) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η εξυγίανση & η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξή τους σε άλλες χώρες» ΣΤΙΣ 3 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ (FBS) , σας προσκαλούν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο κλειστό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Οργανισμού των Νέων Μουδανιών, στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Η εξυγίανση και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξη τους σε άλλες χώρες». Στην ημερίδα θα αναλυθούν από στελέχη της εταιρείας, οι μέθοδοι και οι τεχνικές διατήρησης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, η εξυγίανση των επιχειρήσεων και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη των Ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία και των Ρωσικών επενδύσεων στη χώρα μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
Το επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο εκδήλωση με δύο θεματικές ενότητες :
1. «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»
2. «Ηλεκτρονικές συναλλαγές και ασφάλεια»
Στην εκδήλωση, στην πρώτη θεματική ενότητα, θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε. Βασικός στόχος είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα. Την παρουσίαση στην πρώτη θεματική ενότητα, θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας.
Στην δεύτερη θεματική ενότητα, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, αναγνωρίζοντας τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την ανάπτυξη της πληροφορικής και την ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων μας, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου, αποφάσισε να οργανώσει την εκδήλωση – ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που η αποστολή της συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Για την παρουσίαση της δεύτερης θεματικής ενότητας έχει προσκαλεστεί ο Δ/ντης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κος Γιώργος Παπαπροδρόμου.
Το διήμερο 5-6 Μαΐου θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου στον πεζόδρομο, έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα του νομού μας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) , του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017» & ΤΟ 1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να λάβει μέρος στην Διεθνή Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017» και το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας από 10 έως 14 Μαΐου 2017 στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Ιωάννινα. Συμμετέχοντας στο περίπτερο του Επιμελητηρίου στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2017, σας δίνετε η δυνατότητα να προβάλλετε την επιχείρησής σας εντελώς δωρεάν, να προωθήσετε και να διαφημίσετε το προϊόν σας. Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν, θα διατεθεί δωρεάν χώρος για την προβολή προϊόντων στο περίπτερο καθώς και ανάλογος αποθηκευτικός χώρος. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη δράση αυτή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας. Παρακαλούμε για την απάντησή σας, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό της συμμετοχής του Επιμελητηρίου. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail : info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΕΣΠΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ 699 ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση ένταξης 699 επιχειρηματικών σχεδίων με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό και δημόσια δαπάνη 17.686.632,60 ευρώ στη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης κατά της εν λόγω απόφασης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, από την επομένη της έκδοσής της. Ο ενδιάμεσος φορέας επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) θα ενημερώσει ηλεκτρονικά τον κάθε δικαιούχο ξεχωριστά για την ένταξή του και ειδικότερα για το Τεχνικό Παράρτημά του, στο οποίο περιλαμβάνεται σαφής και αναλυτική περιγραφή του προς εκτέλεση έργου, το χρονοδιάγραμμα, ο συνολικός προϋπολογισμός του, οι πηγές και το ποσοστό χρηματοδότησης αυτού.

  • ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: ΝΕΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΩΣ ΤΙΣ 22 ΜΑΪΟΥ
Με νέα ημερομηνία ορόσημο την 22α Μαΐου, ξεκίνησε ο μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων με στόχο όχι μόνο την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, αλλά και την πλήρη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, τα πλεονάσματα μετά το 2018, όπως και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί θα πρέπει να κλείσει η τεχνική αξιολόγηση, να ψηφιστούν μέτρα και αντίμετρα από την ελληνική Βουλή, να υπογραφούν τουλάχιστον έξι κείμενα συμφωνίας με τους δανειστές και να συνεδριάσουν όχι μόνο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και του ΔΝΤ.

  • ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ
Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, μόνο αν το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, επανέλαβε η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της σε δημοσιογράφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εφημερίδων. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι η έκταση και το βάθος αυτής θα καθοριστεί, με βάση την ανάλυση του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων. «Οι συζητήσεις για το χρέος θα πρέπει να ολοκληρωθούν, προτού αποφασίσουμε για την ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο. Ερωτηθείσα για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πορεία, εκτίμησε ότι θα ήταν «λογικό» ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%, το οποίο θα συνοδεύεται από την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων. «Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε παράλογες εκτιμήσεις και να χτίσουμε ένα μη αιτιολογημένο μακροοικονομικό πλαίσιο» συμπλήρωσε, απευθυνόμενη προς τους Ευρωπαίους. Ειδική μνεία έκανε και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας πως η νομοθέτηση και η εφαρμογή τους συνιστά προϋπόθεση για την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Η ίδια πάντως, αναγνώρισε πως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχει υπάρξει πρόοδος το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  • ΤΟ 13,4% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ
Μέσο φόρο άνω των 9.200 ευρώ πλήρωσαν πέρυσι στην εφορία οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Από την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι το 13,4% του συνόλου των φορολογουμένων πληρώνει το 60% του συνολικού φόρου. Συγκεκριμένα, τα φορολογικά βάρη σηκώνουν 513.509 φορολογούμενοι με εισοδήματα από 30.000 ευρώ και πάνω, γεγονός που οφείλεται στην αδυναμία των κυβερνήσεων να κατανείμουν τις φορολογικές υποχρεώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι φορολογούμενοι με μηνιαίο εισόδημα άνω των 2.500 ευρώ πληρώνουν κατά μέσον όρο φόρο που ξεπερνά τα 9.200 ευρώ ετησίως.

  • ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Οριστικό “stop” στις χάρτινες αποδείξεις βάζει απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τα εισοδήματα του 2017, που δηλωθούν την επόμενη χρονιά στις φορολογικές δηλώσεις. Για το χτίσιμο του αφορολόγητου οι πολίτες που το δικαιούνται θα μπορούν να επικαλούνται τις μηνιαίες αναλύσεις (statement) των τραπεζών για τις χρεωστικές ή τις πιστωτικές τους κάρτες και τις λοιπές πληρωμές που έκαναν και θα κάνουν το 2017 μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών (e-banking κλπ.) .

  • ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ POS ΓΙΑ 85 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας με την οποία καθορίζονται οι κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που υποχρεούνται, εντός τριών μηνών, να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4446/2016. Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών προ της παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ. Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

  •  ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα οι δαπάνες μισθοδοσίας των επιχειρήσεων, είναι να έχουν γίνει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. Αυτό προβλέπει απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αφορά τη εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας. Διευκρινίζεται ότι ως «ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής» θεωρείται κάθε μέσο πληρωμής, που απαιτεί τη μεσολάβηση ενός τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού δικτύου, όπως π.χ. η μεταφορά χρημάτων μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών («e-banking»), καρτών, το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», κ.λπ., ενώ η έννοια του «παρόχου υπηρεσιών πληρωμών» ορίζεται με τις διατάξεις της περ. δ' του άρθρου 62 του ν.4446/2016.

  • ΕΜΜΕΣΟ ΚΟΥΡΕΜΑ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Κούρεμα» των κόκκινων δανείων για οφειλέτες που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση, επιστρατεύουν οι τράπεζες. Θα τηλεφωνούν στους δανειολήπτες και θα τους προτείνουν λύσεις προκειμένου το δάνειο να καταστεί ξανά πληρωτέο, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που έχουν. Ο περιορισμός της οφειλής θα πρέπει να τεκμηριώνεται από την αδυναμία του οφειλέτη να ανταποκριθεί και μπορεί να φτάσει ακόμη και το 50%, μόνο όμως όταν η οικονομική του κατάσταση το επιβάλλει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου, στο τραπέζι θα πέφτει η προσαρμογή της οφειλής στην περίπτωση ενός στεγαστικού δανείου με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να μειωθεί η δόση του δανείου, αλλά και να εξορθολογιστεί η οφειλή, δίνοντας κίνητρο στους δανειολήπτες να αποπληρώσουν το δάνειό τους. Πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και συνιστά ουσιαστικά έμμεσο κούρεμα, αφού το δάνειο «παρακολουθεί» την υποτίμηση της αξίας του ακινήτου.
  • MΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ" ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Μέχρι και 4 1/2 μήνες μπορεί να διαρκέσει η "εκκαθάριση" των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών με βάση το καθαρό εισόδημα το οποίο θα δηλώσουν στην εφορία για το 2016. Αυτό προκύπτει από την προκήρυξη του διαγωνισμού που έκανε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση -Κοινωνική Ασφάλιση ΑΕ (ΗΔΙΚΑ). Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, το έργο της δημιουργίας λογισμικού για την υλοποίηση της διαδικασίας μεταβολών ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών του ΕΦΚΑ μπορεί να διαρκέσει έως 4 μήνες, ενώ ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί στις 4/5/2017. Έτσι, η ΗΔΙΚΑ ενδέχεται να είναι έτοιμη να υπολογίσει τις εισφορές των επαγγελματικών με βάση το εισόδημα το οποίο θα δηλώσουν φέτος για το 2016 ακόμα και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

  • ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Στα όρια της φτώχειας ζει ένας στους δύο εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Η επέλαση των ευέλικτων μορφών εργασίας με μισθούς πείνας έχει δημιουργήσει τους νεόπτωχους εργαζομένους, οι οποίοι αναγκάζονται να "στηρίζονται" στο τρίπτυχο "μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ". Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο μέσος μισθός για πάνω από 100.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης διαμορφώνεται στα 393,79 ευρώ, ενώ ο ένας στους δύο λαμβάνει πλέον μισθούς κάτω των 800 ευρώ. Από τη σύγκριση των ευρημάτων της Ερευνας Εργατικού Δυναμικού των ετών 2009 και 2016 παρατηρείται ότι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των χαμηλόμισθων εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ. Το 2016 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 38,8% από 13,1% το 2009. Στη ζώνη αποδοχών από 700 έως 899 ευρώ καταγράφεται μείωση κατά τέσσερις μονάδες, από το 27,3% το 2009 σε 23,6% το 2016. Συντριβή έχει υποστεί το ποσοστό των εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 900 και 1.300 ευρώ. Από 35,7% το 2009 σε 17,6% το 2016.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .


  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ EUSAIR 2017
Άνοιξε η Εγγραφή των Επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις, που θα γίνουν στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για την Στρατηγική της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία), στα Ιωάννινα στις 11.5.2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του EEN-Hellas, με το Ε.Κ.Τ. και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καλεί τις Επιχειρήσεις όλων των Ελληνικών Επιμελητηρίων, που μπορούν να ενταχθούν στους βασικούς Θεματικούς Τομείς, να συμμετέχουν και να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που δίνεται στις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Η εγγραφή γίνεται στον σύνδεσμο: https://www.b2match.eu/eusair2017 .
Πληροφορίες και υποστήριξη: Επιμελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network-Hellas, Κος Ιωάννης Δασκαλόπουλος & Κα Άννα Ζέρβα Τηλ. 26510.76589 , email: enterprise-europe@cci-ioannina.gr
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. (Καλαμπάκα Τρικάλων,  10 -11 Ιουνίου 2017)
Ο οργανισμός  Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Τρικάλων, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και της αύξησης των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζουν τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων με αγοραστές και ταξιδιωτικά γραφεία, από Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Π.Γ.Δ.Μ, Ουκρανία, Ρωσία και Γεωργία, προκειμένου να έλθουν σε επαφή με εξωστρεφείς και εξαγωγικές επιχειρήσεις Εκκλησιαστικών Ειδών και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.    Η συμμετοχή στη διοργάνωση  των επιχειρηματικών  συναντήσεων,  δίνει τη δυνατότητα:  (α) της πραγματοποίησης προκαθορισμένων συναντήσεων  με τις κατάλληλες επιχειρήσεις, (β) της διερεύνησης των δυνατοτήτων συνεργασίας, (γ) της ενημέρωσης για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμπάκα Τρικάλων, στις  10 & 11 Ιουνίου 2017. Για τη συμμετοχή τους στις επιχειρηματικές συναντήσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να  αποστείλουν έως την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, την αίτηση συμμετοχής,  αναφέροντας αναλυτικά τα προϊόντα – υπηρεσίες τους, στην αγγλική γλώσσα στο mail:  z.legga@enterprisegreece.gov.gr.
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:  Enterprise Greece: Ζωή Λέγγα (210 3355798),  Επιμελητήριο Τρικάλων: Σοφία Σδρένια (24310 28189/εσωτ.106), Δημήτρης Αριστείδης (24310 28189/εσωτ.105)
  •  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ , ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής διακηρύσσει τη διενέργεια Ηλεκτρονικού ανοικτού διεθνή διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π. Ε. Χαλκιδικής, για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2016 – 2017 και για τα σχολικά έτη 2017 – 2018 και 2018-2019 με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για τη μίσθωση κατάλληλων μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσης, που πληρούν τους όρους ασφαλείας, για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χαλκιδικής από τον τόπο κατοικίας τους στη σχολική τους μονάδα και αντίστροφα, για όλες τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων ήτοι 420 ημέρες , από 1-5-2017 μέχρι 31-8-2019, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 737.516,61 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης και συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η συγκεκριμένη διακήρυξη αφορά τμήματα δρομολογίων τα οποία παρέμειναν αδιάθετα μετά την ολοκλήρωση του υπ αριθμ 213190/2008/ 20-5-2016 ανοιχτού διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών σχολικών ετών 2016-2019 καθώς και τμήματα δρομολογίων που προέκυψαν κατά το τρέχον σχολικό έτος.  Προθεσμία κατάθεσης προσφορών έως την Δευτέρα 24-04-2017 και ώρα 23.30 στο Κεντρικό κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής , Δ/νση Διοικητικού - Οικονομικού , Τμήμα Προμηθειών. Πληροφορίες κος Σπ. Ροκανάς τηλ 23713 51302, fax : 23713 51292 Διοικητήριο , Πολύγυρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: