«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής την 1, 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017 για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και μετά τη συνεδρίαση του νέου διοικητικού Συμβουλίου την 15η Δεκεμβρίου 2017, η σύνθεση της νέας επταμελούς Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής έχει ως εξής:
Πρόεδρος ο κος Κουφίδης Ιωάννης, Α’ Αντιπρόεδρος ο κος Χούτας Στυλιανός, Β’ Αντιπρόεδρος ο κος Κρημνιανιώτης Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας ο κος Τσούφης Θεμιστοκλής, Οικονομικός Επόπτης η κα Χαλκιά Αναστασία, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων ο κος Πανανός Θεόδωρος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων η κα Καραβάνα Μαρία.
  • ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2018
Εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης ο προϋπολογισμός του 2018. Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές, εκ των οποίων οι 153 υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό ενώ οι 144 τον καταψήφισαν. Ο νέος προϋπολογισμός είναι καθαρά υφεσιακός και ενεργοποιεί τα μέτρα των 1,86 δισ. ευρώ που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Τα μέτρα που θα επιβληθούν για πρώτη φορά τα 2018 περιλαμβάνουν: (1) Το νέο "χαράτσι" 26,9% που ανακοινώθηκε χθες και θα επιβαρύνει με εισφορές όσους αμείβονται με επαγγελματική δαπάνη, (2) Αύξηση της παρακράτησης φόρου μισθωτών- συνταξιούχων, (3) Μείωση κατά 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ( αναμένεται η εφαρμοστική διάταξη), (4) Επαναϋπολογισμός των εισφορών των επαγγελματιών, των αυταπασχολούμενων και των αγροτών με βάση το 85% του ακαθαρίστου εισοδήματος του 2017 (αντί για το καθαρό φορολογητέο), (5)Περικοπή κατά 75% της δαπάνης για το ΕΚΑΣ για 150.000 δικαιούχους, (6) Επανυπολογισμός των νέων κύριων συντάξεων, μειώσεις έως και κατά 25% στις ήδη καταβαλλόμενες, (7) Αύξηση του συντελεστή των εισφορών των αγροτών για την κύρια ασφάλιση από το 14% στο 16%, (8) Κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε 27 νησιά του Αιγαίου (με καταβολή έκτακτου επιδόματος που θα ανακοινωθεί). Στα 5 νησιά με έντονες προσφυγικές ροές η κατάργηση θα ισχύσει από τον 1η Ιουλίου του 2018 και προαναγγέλθηκε αντισταθμιστικός μηχανισμός με μεταφορά κονδυλίων του ΠΔΕ από άλλες δράσεις), (9) Κατάργηση της έκπτωσης 10% από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων των εξόδων για ιατρική, νοσοκομειακή περίθαλψη και φάρμακα, (10) Φορολόγηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων (τύπου AirBnB) με βάση την κλίμακα φορολογίας των ενοικίων, (11) Κατάργηση του μειωμένου φόρου οινοπνευματωδών στα Δωδεκάνησα, (12) Επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα, (13)-Κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου βουλευτών και δικαστικών, (14) Παρεμβάσεις στην υγεία, νέο πλαίσιο οικογενειακών επιδομάτων και αλλαγές που δρομολογούνται στα επιδόματα αναπηρίας.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2018
Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει ήδη καταρτιστεί και ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών, όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ακόμη και φοιτητές που θα λάβουν εντός του 2018 αμοιβή μέσω απόδειξης δαπάνης (τίτλος κτήσης) θα καταβάλλουν εισφορές 26,95% για κύρια ασφάλιση και υγεία. Η διάταξη είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί ακόμη και με τη μορφή τροπολογίας, προς ψήφιση στη Βουλή, πριν από την έναρξη του νέου έτους καθώς είναι πλέον συχνή η χρήση των τίτλων κτήσης, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να υποκαταστήσουν τα δελτία παροχής που έκλεισαν λόγω της υποχρέωσης καταβολής εισφορών. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 εισφορές θα πληρώνονται και για τους τίτλους κτήσης, θα παρακρατούνται στην πηγή, θα αφαιρούνται δηλαδή από την αμοιβή του προσώπου που λαμβάνει τον τίτλο κτήσης και θα καταβάλλεται στον ΕΦΚΑ από τον αντισυμβαλλόμενο - εργοδότη. Μάλιστα, αρχικά θα αφαιρείται ο φόρος της τάξεως του 20% και στη συνέχεια θα υπολογίζεται η εισφορά. Για όλους θα προβλέπεται η υποχρέωση υπογραφής σύμβασης. Ειδικά για όσους δεν έχουν άλλη ασφάλιση, ως μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και κυρίως τους άνεργους η σύμβαση θα είναι το βασικό εργαλείο για τον ορθό προσδιορισμό του ασφαλιστικού χρόνου, στον οποίο θα αντιστοιχεί κάθε φορά η αμοιβή με τίτλο κτήσης. Ο χρόνος αυτός θα λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον πρώην ΟΑΕΕ. Στην πράξη, το ποσό θα διαιρείται κάθε φορά με τον κατώτατο μισθό προκειμένου να προσδιοριστούν οι μήνες ασφάλισης. Όσο για τους συνταξιούχους, για τον ασφαλιστικό χρόνο στον οποίο θα αντιστοιχεί η απόδειξη δαπάνης θα προβλέπεται μείωση της σύνταξης κατά 60%.
  • ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ευνοϊκές διατάξεις για την εξόφληση των οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και της ρύθμισης των 120 δόσεων προς την εφορία αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη ρύθμιση των 120 δόσεων εντάσσονται οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές μόνο προ την εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση αφορά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και επαγγελματιών, και θα περιλαμβάνεται σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδος, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σημειώνεται ότι έως σήμερα, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν καλύπτει επαγγελματίες και επιχειρήσεις οι οποίοι οφείλουν προς το δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) το 85% και πλέον των χρεών τους. Επίσης, δεν καλύπτει τους επαγγελματίες για τους οποίους δεν προβλέπεται πτωχευτική διαδικασία. Οι κατηγορίες αυτές θα ενταχθούν με την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή στις ευνοϊκές διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των οφειλών τους. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα, για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για φορολογικές οφειλές, να μπορούν με αίτησή τους προς την εφορία να ζητούν την ένταξη μιας δόσης, ακόμη και πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24 ΧΡΟΝΩΝ
Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός κ. Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
  • ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ : ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
Μια σημαντική μεταβολή στην πάγια ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι σήμερα στην πάγια ρύθμιση οφειλών της υποπαραγράφου  Α2  της παραγράφου Α του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013, μπορούσαν να υπαχθούν: (α) οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες, έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή, (β) μη ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών, των οποίων τουλάχιστον μία δόση έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ρύθμισης. Με τις διατάξεις του άρθρου 114 του νέου νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, τροποποιούνται οι διατάξεις της πάγιας ρύθμισης και προβλέπεται ότι η ρύθμιση των οφειλών αυτών θα είναι δυνατή και πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 4,658 ΔΙΣΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟ ΕΝΔΕΚΑΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017
Πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 4,658 δισεκ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 5,757 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,074 δισεκ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σύμφωνα με τα οποία, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το ενδεκάμηνο, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού (γενική κυβέρνηση) ύψους 763 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 353 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 2,347 δισεκ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018 (για το αντίστοιχο διάστημα του 2017).
Μια σημαντική αλλαγή σε έναν ειδικό φόρο συναλλαγών βρίσκεται στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για το χαρτόσημο το οποίο ήδη μετρά περισσότερα από ογδόντα χρόνια ζωής (θεσπίστηκε το 1930) και έχει στο παρελθόν στηρίξει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας φέρνοντας ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρήσει έως τον Μάιο του 2018 στην αξιολόγηση του Κώδικα Χαρτοσήμου προκειμένου «να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο συμβατός με το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον». Οι δυο κυριότερες συναλλαγές στις οποίες εξακολουθεί να επιβάλλεται χαρτόσημο είναι τα μισθώματα επαγγελματικής στέγης, στις εγγραφές υποθηκών σε κτηματολογικά γραφεία και υποθηκοφυλακεία καθώς και στη σύναψη δανείων μεταξύ ιδιωτών. Επιβάλλεται με συντελεστή 3% και εισφορά 20% επ’ αυτού που σημαίνει συνολικά 3,6%. Τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στο χαρτόσημο αναμένεται να ληφθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους
  • ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣ
Για όλους τους υπόχρεους προς υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες και όχι μόνο για τους δικαστές ακυρώθηκε στο σύνολό της από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 3212/2017) η υπουργική απόφαση (ΚΥΑ 1069/19.10.2017) που καθόριζε το περιεχόμενο υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.
  • ΣΗΜΕΡΑ 20/12 ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η 4η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
Σήμερα Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα Οικογενειακά Επιδόματα 4ου Τριμήνου 2017. Στην πληρωμή εντάσσονται όλοι οι δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι και 27 Νοεμβρίου και οι αιτήσεις τους έχουν ελεγχθεί πως πληρούν τις προϋποθέσεις. Προσοχή, τα χρονικά περιθώρια για υποβολή αίτησης Α21 που να αφορά το έτος 2017 εξαντλούνται. Ο ΟΓΑ υπενθυμίζει πως οι δικαιούχοι μπορούν για το 2017 να υποβάλλουν αιτήσεις Α21 στην ΑΑΔΕ (σύστημα taxis) μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2018. Την ίδια ημερομηνία πληρώνονται και εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών.
  • ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 26ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 4487/19.12.2017) η απόφαση 59635/1063/2017 με την οποία καθιερώνεται η 26η Δεκεμβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες εν γένει, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας..
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • ΣΒΒΕ : ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΟΞΟ

Ο Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στην προσπάθειά του να αναδείξει και να ενισχύσει το ρόλο της βιοµηχανίας και της µεταποιητικής δραστηριότητας στις 4 Περιφέρειες του Βορειοελλαδικού Τόξου (την Ήπειρο, ∆υτική Μακεδονία, την Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη), υλοποιεί µελέτη σε συνεργασία µε την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, µε τίτλο:
«Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 2020: ΚΥΡΙΑ ΜΕΓΕΘΗ,
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ».
Η συγκεκριµένη έρευνα, επιδιώκει να καταγράψει και να τεκµηριώσει τις προτάσεις και προσαρµογές βιοµηχανικής πολιτικής που θα αντληθούν από τις επιχειρήσεις που θα συµµετέχουν στην έρευνα, ούτως ώστε στη συνέχεια ο ΣΒΒΕ να δοµήσει συγκεκριµένη
πρόταση προς την πολιτεία για τη «νέα βιοµηχανική πολιτική» στην Ελλάδα.
Για τη συµπλήρωση του ερωτηµατολογίου της έρευνας απαιτείται χρόνος περίπου 20’ και οι απαντήσεις σας δίνονται µέσω του ακόλουθου link:
https://goo.gl/forms/1sgEeuUJwu7or6Dw2 .
Παρακαλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής να ανταποκριθούν στην συμπλήρωση του ερωτηματολογίου του ΣΒΒΕ. Από πλευράς ΣΒΒΕ αρµόδιος για επικοινωνία, επίλυση πιθανών αποριών και παροχή διευκρινίσεων είναι ο ∆ρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου ∆ιευθυντής Τεκµηρίωσης και Μελετών ΣΒΒΕ, (τηλ. 2310 539817, εσωτ. 204, email: georgiou@sbbe.gr).

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό
του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, σας εύχονται ολόψυχα
Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: